29.6.2010

Ikea-shoppailuja

Nyt kun viimeinkin se IKEA Tampereellekin saatiin niin pakkohan sen läheisyyttä on hyödyntää! Tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia hankintoja, jotka varmasti tulevat näkymään myös blogissa. Osa on saattanut kuvissa jo vilahtaakin.

Mun keittiövälinevalikoimani on oikeasti todella alkeellinen. Joten sinänsä ei ole aivan pelkästä viitsimisestä kiinni tää näiden reseptien yksinkertaisuus täällä :D Mua nyt kirjotututtaa kovasti, joten selatkaa yli tai katsokaa vaikka vaan kuvat, jos ette jaksa kiinnostua :D Musta on kuitenkin kiva, kun ihmiset kirjoittelee blogeissaan muutakin kuin pelkät reseptit :)
Vuokia. Mä olen pitkään kaivannut toista irtopohjavuokaa! Aina vieraille leipoessa sai puljata leivinpapereiden kanssa painaviin ja hankalanmuotoisiin vuokiin ja kulhoihin. Myös pienemmälle vuoalle olis tarvetta kahdelle leivottaessa. Ikean 22cm irtopohjavuoka teki mut onnelliseksi <3 Vieläkin kaipaisin pienempää vuokaa, mutta tää on perusleivontaan oikein kätevä.

Irtopohjavuoan kanssa samassa paketissa tulleella piirakkavuoalla en välttämättä tee mitään, kun hyvä lasinen vuoka jo ennestään löytyy, mutta eihän sitä ikinä tiedä, millaisiin piirakkatalkoisiin vielä joskus intoutuu. Leipävuoka taas oli heräteostos. Ilmeisesti tässä joutuu vielä leipää leipomaan o_O Mä en tee ikinä edes sämpylöitä, joten siinä voikin olla lopulta varsin mielenkiintoinen projekti luvassa.
Jääpalalokerikkoja. Meidän taloudessamme ei ole edes niitä. Meillä oli, mutta Kh pilasi ne laittamalla tiskikoneeseen. Joskus ollaan kesän helteillä jääpaloja tehty muffinssivuoalla :D Tai booliin isolla kakkuvuoalla. Mutta vaikka liioittelusta tykkäänkin niin ihan kiva saada lasiin sopiviakin jääpaloja välillä.

Niin ja vaikka Ikea kieltää täyttämästä niitä muulla kuin vedellä niin eiköhän niillä vaan suklaata vielä tehdä, kun ei varallisuus anna myöten konvehtivuokia ostaa.
Paperilautasliinoja, näille on jostain syystä tarvetta aina.
Astioita. Meidän opiskelijakeittiössä on kaikki muutenkin eriparia, mutta se ei mua juurikaan haittaa. En mä osais kuitenkaan päättää millaisen astiaston haluaisin! Niin parempi ostaa vähän joka astiastosta pari lautasta ja kippoa :D

Isoista lautasista on aina pulaa ja noi Ikean lautaset oli niin isoja ja kuitenkin tasapohjaisia, että ne toimii meillä nyt myös kakkulautasina. Syvä lautanenkin on niin valtava, että vastaa mun käsitykseni mukaan jo enemmän tarjoilukulhoa o_O Vaikka meillä isot kerta-annokset onkin niin ei ihan noin isot sentään. Lautasia pitäis ostaa muutenkin enemmän. Mä olen niin kyllästynyt noihin meidän valkoisiin lautasiin, joista on lasitukset menneet jo aikoja sitten. Muutenkin valkoiset lautaset on ruokakuvien kannalta hankalat, jos ruokavalio koostuu lähinnä pastasta :P Pieniä lautasia pitäis vielä jostain ostaa, kun pienet kissat ja yks keittiötohelo niitä varsin tehokkaasti rikkoo.

Ja noi isot lasit on ihanat! HAH HAH kissat, siinähän yritätte! Ihanan tukevat lasit, niitä lisää. Muutenkin meidän juomalasit on kaikki jotain kuvioituja, joista on kuviot jo haalistuneet sekä puoli astiakaappia Coca-Cola -laseja, joita aikoinaan sai McDonald'sista xD
Sekalaista. Kotihuoran heräteostos oli salaattilinko :D No, onhan sillä pari kertaa tullut jo salaatit lingottua, mutta sinänsä melkoinen turhake, kun en mä ikinä muutenkaan salaattejani kuivaa :P Lihanuijalle mulla oli oikeasti tarve, mutta sekin innostus meni jo. Olen mä sillä turkinpippureita hakannut rouheeksi! Ja eiköhän se innostuskin palaa, kun sopivia reseptejä löytää :) Tiskiharja oli söpö. Imukuppi tosin on vähän turha, kun ei se tietenkään pysy kiinni missään :P Ja värikkäät pillit kuuluu kesään ehdottomasti! <3

Ja leikkuulautoja ei ihmisellä voi olla ikinä liikaa! Jos yhtään enemmän meinaa ruokaa laittaa niin hyvin nopeasti saa huomata, että se ainoa leikkuulauta on koko ajan likaisena. Lisäksi mä tykkään hauskanvärisistä astioista ja musta on kiva kokkailla, kun keittiövälineet on värikkäitä :D Aiemmissa julkaisuissa mun värikkäitä leikkuulautojani onkin vilahdellut ja lisää pitäis vissiin ostaa. Tosin saatan repäistä ja seuraavaksi ostaa uuden valkoisen leikkuulaudan.
Lisää. Piti käydä ostamassa essu vielä sen jälkeen, kun sain samaa sarjaa keittiöpyyhkeet lahjaksi. Noi muffinssit on niin söpöjä! :D Plus tietysti se, että mä olen just sellainen touhuaja keittiössä, että monet hyvät vaatteet on pilattu kippaamalla jotain päälleen. Ja patalapuista en tiedä kehtaanko tunnustaakaan, kuinka monet mä olen niitäkin jo pilannut polttamalla ties mihin...
Lisäksi sain eräältä ystävältäni syntymäpäivälahjaksi maailman ihanimman Ikea-paketin! :D Osui kyllä kaikki niin 100-prosenttisesti saajalleen <3 Lahjan hintaa ei kai sais paljastaa, mutta laitoin tämänkin nyt tuohon ostoslistaan, kun osaa näistä tavaroista olisin ollut ostamassa itsekin. Kiitos vielä kerran!

----

Ostoslista:

Bullar vuoka 2 kpl - 4,95 €
Bullar leipävuoka 26x12x7cm - 1,95 €

Plastis jääpalalokerikko 18x18cm - 1€

Fantastisk lautasliina 24x24cm, 50 kpl, punainen/vihreä - 1 €
Fantastisk lautasliina 40x40cm, 50 kpl, keltainen - 1,95 €

Pokal lasi 35cl - 0,50 €
Färgrik lautanen 27 cm, musta/vihreä - 1,95 €
Färgrik syvälautanen 24 cm, tumma liila - 2,95 €
Färgrik leipälautanen 21 cm, tummaliila - 1,50 €
Öppen kulho 14x5cm - 0,60 €
Färgrik kulho 11x5cm, 4 kpl - 4,95 €

Drälla taivutettava leikkuulauta 37x29cm, 2 kpl, punainen - 1,95 €
Tokig salaattilinko 23cm - 4,95 €
Koncis lihanuija 27cm - 4,95 €
Plastis tiskiharja - 1 €
Soda pilli 200 kpl - 1,95 €

Etty esiliina 95cm - 5,95 €
Iris patalappu 2 kpl, sininen - 1 €

Drömmar leivosvuoka, paperia 65 kpl - 1,50 €
Idelig vatkauskulho 2,5 l - 7,95 €
Etty keittiöpyyhe 70x50cm, 3 kpl - 4,95 €
Bevara pussinsuljin, 30 kpl - 2,95 €
Varse paperilautasliina 38x38cm, 30 kpl - 1,95 €

3 kommenttia:

 1. Täänne meillepäin on Ikea tuloillaan joskus 2v- päästä, ja etelä-suomessa käydään niin harvoin että Ikeassa olen käynyt viimeksi vuosia sitten :D Oltais uutta astiastoa vailla, nettisivuilta katselin että aika kivoja vaihtoehtoja olis siellä.

  VastaaPoista
 2. Onko tuossa pillipaketissa MUSTIA pillejä? :O Oon himoinnut mustia pillejä jo ikuisuuden ja joskus himoissani meinannut baarista napata muutaman mukaani :D Pitäisi kyllä päästä käymään tuolla Ikeassa, nyt kun on noin suht lähelläkin :) Tarvisin uusia mustia lautasia ja ja ja... vaikka mitä! (vaikken oikeasti tarvi enää yhtään mitään ja miehellä menee hermo, kun rahtaan aina vaan lisää tavaraa meidän muutenkin jo niin pieneen asuntoon 8D )

  VastaaPoista
 3. Luumukka, mä en ollut käynyt ikinä Ikeassa niin olenkin nyt aivan liekeissä, kun saatiin sellainen viimeinkin Tampereelle :D Ja mäkin tosiaan katselin noita astiastoja, mutta kun en osaa päättää väriä niin hamsteroin näin alkuun vähän joka väriä xD Kun nyt lähellä on niin aina saa lisää, kun tarttee.

  Henskis, ne on tuommoisia kusetusmustia :D Eli toiselta puolelta mustia ja toiselta läpinäkyviä :P Mäkin tulisin kyllä onnelliseksi, jos sais ihan mustanmustia pillejä jostain. Mutta mä tykkään myös värikkäistä <3

  Mäkin "tarvitsen" vielä vaikka mitä ;D Onneksi nyt tosiaan tuli ostettua niin paljon kaiken näköistä, ettei pitäis ihan hetkeen tulla ns. oikeaa asiaa Ikeaan, joka altistaa niille heräteostoksille :D

  VastaaPoista