16.6.2010

Dumle-muffinssit



Elämäni ensimmäiset muffinssit! :D Sain muffinssivuoat joululahjaksi jo vuonna 2007, mutta jostain syystä ei ollut tullut muffinsseja aiemmin leivottua. Noihin aikoihin kai juustokakut veivät niin mennessään, että muu leipominen unohtui ;P Vuokia tulikin pitkään käytettyä lähinnä pekonimunien ja muiden suolaisten pikkupiirasten tekemiseen. Muffinssit kuitenkin onnistuivat loistavasti ja tulen varmasti tekemään muffinsseja jatkossakin. Olen jo aivan toivottoman koukuttunut näihin Dumle-muffinsseihin. Kolme meitä oli kaikkiaan näitä syömässä ja hyvin kaikki 12 muffinssia illan aikana katosivat.

Mulla ei taas ole aavistustakaan, mistä olen alkuperäisen ohjeen ottanut, sillä tämä tuntuu olevan melko perusresepti ja tätä samaa reseptiä on tullut vastaan monessa blogissa. Luulenkin, että tätä samaa ohjetta sovellan jatkossakin myös muilla suklailla. Vaikka vahva epäilykseni on, ettei ihanan venyväiselle Dumlelle aivan heti voittanutta löydy. Dumle-sisus tosiaan pysyi myös jäähdyttyään mukavan pehmeänä.

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
100 g tummaa tai maitosuklaata
12 Dumle-karkkia



Mittaa margariini ja sokeri kulhoon. Anna margariinin hetken pehmetä huoneenlämmössä.



Mittaa sillä välin vehnäjauhot, leivinjauhe ja (siivilän kautta paakkujen välttämiseksi) kaakaojauhe toiseen kulhoon. Sekoita keskenään.





Rouhi suklaa.



Vaahdota margariini ja sokeri.



Lisää kananmunat yksitellen.





Lisää jauho-kaakaoseos taikinaan maidon kanssa.



Lisää suklaarouhe ja kääntele taikinan sekaan nuolijalla/puulastalla sekoittamalla.



Laita nokare taikinaa muffinssivuokaan. Paina kevyesti Dumle-karkki jokaiseen taikinanokareeseen.



Ota loput taikinasta ja peitä Dumlet.



Paista 225 -asteessa n. 12-15 minuuttia.





Kuorruta halutessasi sulatetulla suklaalla. (Ylimakeusvaroitus!) Itse sulattelin jämäsuklaita kaapista pyörimästä ja valutin ne ihan vaan lusikalla muffinssien päälle. Aivan liian hyvää!



----

Ostoslista:

Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
Arla Ingaman täysmaito - 0,87 € / litra
Fazer maitosuklaa - 1,89 € / 200 g
Fazer Dumle Original - 2,19 € / 220 g

Yhteishinta: 2,70 €/ 12 kpl

13 kommenttia:

  1. Nää on niin ihania ;____; Eipä oo tullut pitkään aikaan tehtyäkään, hmmmm..! :D

    Siitä Marianne-kakusta, niin pohjassa olen käyttänyt ihan Dominoita :) Jos tekisi minttu-Dominoilla, niin tulis vielä enemmän minttuisempaa, mmm :P Ja kiilteen mehusta, niin oon käyttänyt joskus ihan vaan sellasta sekamehua, jota oon laimentanut vedellä :) Kerran taisin tehdä sen kiilteen Mehukatilla, siis sellasella valmiiksi juotavalla, joita löytyy kaupasta pikkuisissa tripin kokoisissa purkeissa :-D Luulen, että pelkkä vesikin käy, jos ei punaista mehua halua laittaa :)
    Ja jos et tee sitä pohjaa ollenkaan, niin laita siihen irtopohjavuokaan ihan kokonainen leivinpaperi pohjalle. On sitten mukavempi nostaa se hyytyneenä tarjoilualustalle :) Ja saksilla leikkaa sitten kakun ympäriltä liiat paperit pois :>
    Mansikkakiilteellä tulee tuosta kakusta kans hyvää, viime vuoden puolella tein appiukon viiskymppisille tuota vadelma- ja mansikkaversiona ja molemmat maistuivat :D Sit vielä kun koristelee tuoreilla mansikoilla tuon, niin aijaijaiiinamm:P~

    Onnea kakun tekoon! :-D

    VastaaPoista
  2. Oon muuten tehnyt näitä Dumle-muffineita tällä reseptillä: http://henskis.vuodatus.net/blog/2204365/dumle-muffinit/ Tykästyin niin tuohon taikinaan, että oon tehnyt melki kaikki muffinini tuolla :-D En sit tie onko se toi perunajauho, joka tekee siitä niin hyvää O_o

    VastaaPoista
  3. Heippa! Eksyin tänne blogiin ruokaohjeita googlen kuvahaulla etsiskellessäni. Oli niin herkullisen oloisia ohjeita, että täytyypäs laittaa blogi kirjanmerkkeihin ja käydä vähän enemmänkin lueskelemassa :) Tämäkin ohje kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että oikein tulee vesi kielelle :P

    VastaaPoista
  4. Henskis, kiitos neuvoista!! <3

    Tein Marianne-juustokakkua nyt ihan kahtenakin kappaleena ja tuli tosi hyvää <3 Sen takia mä tuon valitsinkin, kun luin sun blogistasi, että olet tehnyt useammankin kerran, joten oli kakulla suositukset kunnossa ;D

    Ja toimii loistavasti ilman pohjaakin! Leivinpaperia mä käytän juustokakkujen alla aina ja tääkin lähti hyvin leivinpaperista irti ilman pohjaakin.

    Kuovi, heips! :) Toivottavasti blogista löytyy jotain kivaa kokeiluun asti!

    VastaaPoista
  5. Nyt vihdoin sain syyn kokeilla näitä dumle-muffineita ja koska niitä tulikin 13, sain yhden maistiaisen ennen huomisia bileitä. AIVAN MIELETTÖMÄN HYVIÄ! Kaunis kiitos!

    VastaaPoista
  6. Hahaa, ihan loistojuttu, että sait vielä testikappaleenkin itsellesi! :D Kiva kuulla, että maittoivat :)

    VastaaPoista
  7. Onkohan isokin miinus jos taikinassa ei ole suklaarouhetta? Sitä ei kotona nyt ole ja pettymys on suuri jos niistä tulee jotain kuivia kökköjä. Btw, miten sait yhteishinnaksi 2,70e? Virhekö?

    VastaaPoista
  8. Se suklaa tuossa taikinassa on vähän "se juttu", joka tekee näistä ihanan suklaisia. Mutta eipä perusmuffinitaikinaankaan suklaata laiteta, joten en mä usko, että nää varsinaisesti pilalle menee, vaikka suklaan taikinasta pois jättäiskin. Laittaa vaikka vähän enemmän kaakaojauhetta sitten. Mutta ne suklaapalat taikinan seassa kyllä tosiaan on se, mikä tekee näistä tavallisia muffineita parempia, joten itse en näitä ilman suklaata lähtis tekemään.

    Ja tarkistuslaskennan jälkeen en ainakaan löytänyt virhettä hinnasta. Hinnat on suuntaa-antavia eli eivät mitenkään sentintarkkoja, mutta melko lähellä totuutta tuo hinta on. Lasken tosiaan ainoastaan ne määrät, jotka käytän eli puolikas levy suklaata, 1/3 pussia Dumleja (yks pussi n. 30 karkkia) ja niin edelleen :)

    VastaaPoista
  9. Kaltaisiani huonoja leipureita varten olisi voinut tehdä selväksi, että kuivia aineita ei sekoiteta heti sokeriin&rasvaan, nyt nimittäin kävi niin...Hyviä tuli silti.

    VastaaPoista
  10. Oi, mä olen pahoillani! Yleensä käytän eri värisiä kulhoja kuiville ja kosteille aineille niin en osannut ajatella, että ne jauhot tuossa alussa hämää! Vaikka reseptin loppuun asti lukemallahan se ainesten lisäämisjärjestys käy ilmi ;) Hyvä, että muffinssit onnistuivat kuitenkin! :)

    Koitan korjata, jos saisin reseptin vähän selkeämmäksi :)

    VastaaPoista
  11. Nom! Pariin kertaan olen maistanu ja tehny näitä muffinsseja, aivan loistavia, ehdoton suosikkiresepti! Pistinpäs tuonne omaan blogiinkin maininnat tästä, vaikka ei mikään ruokablogi olekaan :) http://askelhatara.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että tykkäsit ja linkitit! Nää on kyllä edelleen yksiä munkin lempimuffareistani :)

      Poista
  12. Wouw!
    Tämä blogisi taitaa mennä kirjanmerkkeihini jo pelkästään tällä ohjeella. (En ole edes vielä tehnyt näitä-mutta näyttävät jumalaisilta suklaamääränsä ansiosta <3 )

    Nimimerkillä "Ikuinen herkuttelija ;) "

    VastaaPoista