5.10.2011

Porkkanainen pastakastike



Tämäkin resepti napattu taas Ruokaherkkuja -blogista.

Mä laiskana teen usein näitä kermaa ja juustoa + "jotain" -kastikkeita :D Mutta porkkana kuulosti niin hauskalta, että piti sekin laittaa heti kokeiluun! Oli vielä niin helppo ja nopea resepti, että piti tehdä tätä nyt kasvisruokaviikolla heti toistamiseen ja tuoda blogiinkin asti :)

Ihanan pehmeän makuinen kastike ♥ Kunhan porkkanat kypsentää riittävän pehmeiksi niin tää on aika järjettömän hyvää. Nälkäähän pelkkä valkoinen spagetti + tuorejuustokastike -yhdistelmä ei kauheasti pidä, mutta todettiin tämän sopivan hyvin myös muulle ruoalle pohjaksi! Itse syötiin viimeksi lihapullien kera ja nyt napattiin pakastealtaasta seesaminuggetit tuohon kylkeen :)

Lisäys 8.10.: Nuo Creme Bonjourit tosiaan sisältävät liivatetta, mutta kasvissyöjät voivat korvata sen toisella vastaavalla tuotteella. Muillekin kuin kasvissyöjille vinkiksi, että esim. paprikanmakuisilla tuorejuustoilla tulee oikein hyvää :)

2-3 porkkanaa
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
1 pkt (200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
(öljyä paistamiseen)



Hienonna sipuli ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.



Kuullota porkkanoita ja sipulia öljyssä pannulla.



Lisää kerma ja juusto. Kuumenna niin pitkään, että juusto sulaa.





Tarjoa pastan kanssa.

----

Ostoslista:

porkkanapussi - 0,75 € / 500 g
sipulipussi - 1,25 € / kg
Valio ruokakerma - 0,88 €
Créme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti - 2,59 €


Yhteishinta: 3,80 € / 2-3:lle

3 kommenttia:

  1. Johan kuulostaa hyvältä! Ja helpolta! Kiva idea tämä kasvisruokaviikko muutenkin, itse olen useamman vuoden ollut syömättä lihaa. Tuntuu kuitenkin, että aina sitä jumittuu niihin samoihin soosseihin ja pihveihin. Monien kasvisruokakirjojenkin ongelma tuntuu olevan tuhat ja yksi erilaista raaka-ainetta.

    VastaaPoista
  2. Kesäkurpitsaa
    Yomaattia
    Pinaattia
    Vihreitä papuja
    Sipulia (vähän)
    Koskenlaskija nokareita
    Sekaisin uuni vuokaan, päälle taco kastiketta ja vahvaa emmentalia.. Nammmmmmmm :)

    VastaaPoista
  3. hiutale: On kyllä todella helppoa ja meni juustoisuudessaan melkein herkkuna näin sekasyöjällekin :D

    Ja joo, samaa ongelmaa mulla! Liian helppoa jumittaa aina samoissa ruoissa niin just siihen edes tää viikon kasvisruokakokeilu tuo mullekin apua :) En nyt itseäni nirsoksi sanoisi, mutta moni ruoka vaatii vielä totuttelua, joten kasvisruoat tuntuu kieltämättä vähän hankalilta just noiden monien ja (mulle) outojen ainesten takia.

    Anonyymi: Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista