28.10.2011

Raejuusto-jogurttikastikeVähän laiskasti taas päivittyy, kun laiskasti on kokkailtukin :P Ja mulla tosiaan jäi vähän tuo kasvisruokaputki päälle. Paljon ollaan testailtu mm. kaupan pakastealtaan tarjontaa ja ruoanlaitto onkin keskittynyt lähinnä kastikkeiden tekemiseen.

Mielestäni kylmät kastikkeet sopivat kasvispihveille/-pyöryköille aivan loistavasti. Blogin dipit-luokittelusta voi joitakin vaihtoehtoja käydä katselemassa, mutta koitan nyt kuvata blogiin näitä uudempiakin kokeiluja! :) Tällä kertaa kastiketta syötiin BBQ-ristikkoperunoiden, punajuuripihvien ja falafel-pyöryköiden -jämien kanssa :D

Tämä kastike oli lähinnä "ihan ok". Tähän olis ehkä voinut raastaa kurkkua sekaan ja ehkä maustaa hieman valkosipulilla niin olis tullut kivan tzatzikimainen lopputulos. Jotenkin pelkkä raejuusto etikan kanssa ei mua sykähdyttänyt, vaikka seuraavana päivänä maku olikin jo tasaantunut paremmin.

2 dl maustamatonta jogurttia
1 prk raejuustoa
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaaMittaa ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Anna maustua jääkaapissa kasvispihvien valmistamisen ajan.

----

Ostoslista:

Lindahl's turkkilainen jogurtti - 2,96 € / kg
Arla raejuusto - 1,25 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg
Rajamäen valkoviinietikka - 2,59 € / 0,35 l


Yhteishinta: 1,80 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti