![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyizh6QIbyK_uN4w4wQVGmEUuN3gYlJwiDNo8enaY_hzyFGZI0MFJXl6UWX543QGF8UPtO4vowN63aQxW85j3d1I2aVJxh2LZ5xtWUmAPVpGpajw-nxTmZNodalzqc2vqMMNEznPOV851a/s400/Kuva+430.jpg)
No nyt löytyi helppo ja ennen kaikkea hyvä tapa tehdä kasvispiirakkaa. Idea alkujaan tuosta Hellapoliisilta nappaamastani peruspiirakasta, mutta sehän soveltuu loistavasti muuksikin piirakaksi :)
Yksinkertaisuudessaan täytteeksi siis haluamiasi kasviksia, maustettua tuorejuustoa, juustoa sekä juustoraaste + mustapippuri. Mausteet tietysti voi valita oman mau!n mukaan tai mustapippurinkin jättää pois, jos käyttää pippurituorejuustoa.
Tällä kertaa sovelsin piirakasta tällaisen:
1 valmis piirakkapohja (suolaiselle piirakalle)
n. 200 g paprikaa (puolikas punaista, keltaista ja vihreää)
pätkä purjoa
1 rkl öljyä
1 rasia (200 g) paprika-chilituorejuustoa
200 g fetaa tai salaattijuustoa
ripaus mustapippuria
n. 100-150 g juustoraastetta
Paistaminen 200 astetta, 10 + 30 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUzkEQkD-tUz4dhJZaGLGEkZEjW69-FA-qGDXVG_dm6Gg0ADidP4n7LRaALVOJzGU7lE_qA06rYZzbourgsUEXYANz5dqtijxMW-lQf-mYjswF0Mc1SK-FSdRDH4C1w30o7_ngfukRHtHS/s200/Kuva+304.jpg)
Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuokaan (kuvan vuoka 26 cm).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-vRjv276hWowlcvTs6cGYwZll9z0kjND5J-ReWSW49ipcGU2vCbCloNl7lfH64iNZT5Wo4VrPlz8smIRyrr3srJHWP8O4cHYmvlFS_gwBeEhy_eSWmB9Rca5v8kQGZj1AYqfaU5Y5BO1Y/s200/Kuva+319.jpg)
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-c5_u6hHhAyBe5V9LHri_Xi3kK0nrV9k3Mvmlc6A2AMptjBsV8vUDSvkWPe6_5rWAb9hbQArfpj89R2i3rRbMS4vkNTcTE5kr6qbe1dve2NYfwnBE2RX3Up_LCKuHfwJYndS0iyMY_yS5/s200/Kuva+351.jpg)
Kuutioi paprikat ja leikkaa purjo renkaiksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgUsH1KB1ye9iVhNH9Xw2-7tCcaPx_VpxeSVGUoyJ3IAprnB3LbNjHJ_t16nkpJNdskyTN81Hf49BzGuPhEXF2M7OSz9Ft5Vh12ZK5n5457t49kgPf4POW5HTasgN2lnkmrkqZRmdKqyoa/s200/Kuva+311.jpg)
Kuullota kasviksia pannussa hetki, jotta ne hieman pehmenevät.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKAkAcdxwI14ALGGcMFk7o1FB4oszAcskVIVNcYs5qx04p5AwZ6FN1OdFErBzSj4LLyqxDd_CY9CMvt8Mx1BVUvDY9dzCSGMi2ceaEJrKtxERqLRNBmqIDVojfnNzZXU4pVMsAU4J-OAl5/s200/Kuva+329.jpg)
Levitä tuorejuusto esipaistetun piirakkapohjan päälle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsAy7B_RtjtpffV7Yte8ssosEKf3kbMjNaxCXcfar9b46bnsIrB6uePAEkQ32y80SudL3cQILBz3W_kZF0bri7tqV4B8Krv5kMiVtXYAZmmGNIjYZyiEEER64rn4b8GXV0qZh9XEJe-9TO/s200/Kuva+360.jpg)
Kaada fetasta nesteet pois ja levitä täytteet piirakkapohjalle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh64sTefiupZVY0eAkrZYwIgpAKmxVecPynwqB1F_e8zH_4UfoBA9upE0-7vRYLR8EcIoAkh3ZcW1CAq_-LFDewWEiV2etIKBj3C41lqtH4YF7jOPs7W_O3nI9269Ie1YZnLVprSWqaaSoU/s200/Kuva+366.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhci3BTI86GcY0ta58UpaLWiD16RnyWoDLln8G4dj3rzT38ZQWA2vH8V-u7HFa55-qdufYgsNnBvdJHHk5OpHliHiYXZgkYvZmnf82aT2Cb9U64fjFjNeFSY_gWw54BJWztCuNbMPzM9dtB/s200/Kuva+377.jpg)
Ripauta päälle hieman mustapippuria ja lisää juustoraasteet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCkkHh5V0QlGUbogxVYBdZcKAv_0aOwk2nmw5-z21ixoKnT0XeRBGs1UirBbTM2GjdOsIxmWxYMkBz1y0XDDstNy4hT042DTLEf_nqqxf_Udr9rv36NAJ7StqvOC3DR8sb8cd-Ust510P8/s200/Kuva+389.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvBSSw-Mut4EiWD0fTigd5muXSb8XzkFIKlEOIblt5BUz6ezbfE7AO1Txa-8oUzC-ZKC3fCZ29PuJp597WiGjP-prQsEyGGcJpBAT7J1xuEHdI_Ppsw8fUZ7TUy36angiLsj1zjiUafo16/s200/Kuva+395.jpg)
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7LpjZ6MdoCZ1pJhcdGelqjIZW5wIaJ4iscGfDXNs3fI06FaDk2Nn3CWsHkTIgV8WMGB3Cp3JUkgyXUjXkQsIWnJs_1AxK03tA6vzEKZbpnMufR4nuHuFyT85W92zW4JfmZugod3njT39s/s200/Kuva+413.jpg)
----
Ostoslista:
Myllyn Paras piirakkataikina - 1,99 € / 380 g
punainen paprika - 0,51 € (2,49 €/kg)
vihreä paprika - 0,64 € (4,99 €/kg)
keltainen paprika - 0,67 € (4,69 €/kg)
purjo - 0,59 € (2,35 €/kg)
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
Valio Viola paprika-chili - 2,45 € / 200 g
Arla Apetina salaattijuustokuutiot, laktoositon - 2,49 € / 200 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow mozzarellajuustoraaste - 1,89 € / 175 g
Yhteishinta: 9,90 €
oi nam, tää kuulostaa jopa vannoutuneen lihansyöjän mielestä oikein maukkaalta :) Hitsi kun en koskaan aiemmin oo edes ajatellu et tuorejuustoa voi käyttää tälläkin tavalla <3
VastaaPoistaMä olen kyllä ihan rakastunut näihin tuorejuustopiirakoihin ♥ Sulatejuusto menee joihinkin myös. Erityisen kivaa, ettei tarvitse ainaisia munamaitoja käyttää :D
VastaaPoistaTätä täytyykin kokeilla ja mites mua ei yllätä toi et tuorejuustoo keksitty käyttää tässäkin :D paprikat antaa viekä kivasti väriä (kun pääsee haarukoimaan) :)
VastaaPoista-S
Joo, etenkin eri värisiä paprikoita käyttämällä tulee kyllä kivannäköinenkin piirakka :) Paprika oli mulle tomaatin jälkeen seuraavaksi helpoin täyte, mutta täytyy nyt katsoa mitä tuosta tuorejuustosta vielä kehittää! :D
VastaaPoista