31.10.2011

Jauhelihakastike



Mä olen liian laiska säätämään jauhojen/suurustamisten kanssa ja ruskeaa kastiketta meidän keittiössä ei nähdä kuin ehkä joskus vahingossa. Niinpä mun perinteinen ja helppo jauhelihakastikkeeni onkin taas kermapohjainen :D Tietysti kermakastikkeenkin voi halutessaan suurustaa, mutta mä en näe sitä tarpeelliseksi.

Tämä onkin vähän sellainen ruoka, jota tehdään silloin, kun ketään ei huvita kokata eikä kaapeistakaan valmiina juuri mitään löydy. Mausteita vaan reilulla kädellä niin hyvää tulee B)

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
4 dl kermaa



Jauhis ja hienonnettu sipuli pannulle ja jauhelihan ruskistus kypsäksi.



Lisää lihaliemikuutio ja mausteet kypsän jauhelihan sekaan ja sekoittele, kunnes kuutio sulaa ja levittyy tasaisesti.





Lisää kerma ja hauduta vielä hetki.





----

Ostoslista:

Rainbow nauta-sikajauheliha - 2,70 € / 400 g
sipulipussi - 1,25 € / kg
Maggi lihaliemikuutio - 1,75 € / 16 kpl
jauhelihamauste - 1,33 € / 50 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio ruokakerma - 0,88 € x 2


Yhteishinta: 4,70 € / 4:lle

2 kommenttia:

  1. Kas, mäkin tein eilen jauhelihakastiketta mutta tomaattista :)

    VastaaPoista
  2. Jauhelihakastike on kyllä meillä ihan liian aliarvostettu ruoka nykyään ja pitäis itsekin useammin tehdä! :) Mä en oikein tomaattimurskasta pidä, mutta siitäkin saa syötävää kermalla läträämällä :D

    VastaaPoista