4.10.2011

Feta-pinaattitäytteiset cannellonit



Läjäruoka! Mutta maku on hyvä :)

Resepti on alkujaan Puolialastomalta kokilta, mutta tuunasin tuosta itselleni vähän tällaisen arkiversion :) Itse kun en tomaattijutuista kauheasti välitä niin valmiit tomaattikastikkeet ovat mun makuuni turhan tuhteja ja musta ne ikävästi peittää kaikki muut maut alleen. Alkuun yritin pehmentää valmiskastikkeita kermalla, mutta useamman kokeilun jälkeen lopulta totesin parhaaksi tehdä kastikkeen kokonaan itse.

Niinpä ovelana kettuna tein maailman helpoimman tomaattikastikkeen tonnikalapastareseptin pohjalta :D Teen yleensä siis kerralla tupla-annoksen tätä tomaattista kastiketta, josta puolet kaadan cannellonien päälle ja toiseen puolikkaaseen lisään tonnikalan + salaattijuuston - ja kas, näin meillä on kahden päivän ruoat tehtynä! ;)

No, näin kasvisruokaviikolla tuolla tonnikalapastalla pidettiin lähinnä mies tyytyväisenä. Itse pyrin syömään ainoastaan kasvisruokaa tämän viikon :) Syö meillä toki mieskin nyt kasvisruokaa, mutta tuo syököön työeväänään välillä sitten muutakin, kun joka tapauksessa joudun tekemään kahdet ruoat.

8 kpl cannelloni -putkia
1 annos (n. 2 dl) tomaattikastiketta
1 pss pakastepinaattia
1 pkt Apetina fetaa / salaattijuustoa
2 valkosipulin kynttä
puolikas sipuli (tai yksi pieni sipuli)
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
juustoraastetta

Kastike:

1 sipuli
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl yrttimaustetta
0,5 tl pippurisekoitusta
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl ruokakermaa

Kypsennys 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.



Sulata pinaatti mikrossa kulhossa.





Jos pinaatista irtoaa nestettä, valuta se pois!





Valmista tällä välin tomaattikastike ellet käytä valmista kastiketta. ( - Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet, tomaattipyre ja kerma. Sekoittele tasaiseksi ja jätä hautumaan, vähintään noin 5 minuuttia.)



Hienonna sipuli ja valkosipuli.



Lisää pinaattien sekaan feta, sipuli ja valkosipulinkynnet. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa ja muskottipähkinää.





Täytä cannellonit feta-pinaattitöhnällä ja asettele (voidellun/öljytyn) lasagnevuoan (kuvan vuoka 27x18 cm) pohjalle vierekkäin tiiviisti.





Kaada cannellonien päälle tomaattikastike niin että cannellonit peittyvät.



Lisää päälle juustoraaste.



Kypsennä 225 asteessa n. puoli tuntia.



Tarjoa esim. salaatin kanssa.

----

Ostoslista:

Myllyn Paras cannelloni - 1,23 € / 250 g
Apetit kotimaista pinaattia - 0,89 € / 150 g
Arla Apetina salaattijuustopala, laktoositon - 2,19 € / 200 g
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
Rainbow sipulipussi - 1,25 € / kg
jauhettu muskottipähkinä - 1,90 € / 32 g
Rainbow kermajuusto - 5,99 € / kg

Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
yrttimauste - 0,81 € / 13 g
pippuriseos - 3,09 € / 80 g
Rainbow tomaattisose - 0,23 € / 70 g
Valio ruokakerma - 0,88 €


Yhteishinta: 5,60 € / 8 kpl

7 kommenttia:

  1. Näitä voisi kokeilla, kun ensin saan parin viikon vhh-kuuriin kevennystä (eli ei ole ehdotonta pukutavoitetta tietylle päivälle kuten nyt). Ei tossa satsissa nyt niin paljoa pastaa ole ;) voin sitten kertoa, mikä tuli eestiläiseksi hinnaksi :D

    VastaaPoista
  2. Hei mä olen ihan käsi näissä kommentointijutuissa, mutta siis voisiko sulta toivoa porkkanakakun ohjetta? Oon itse asiassa vähän yllättynyt, ettei sellasta täältä löytynyt! :D

    VastaaPoista
  3. Paula: Maistuu myös :)

    Susa: Oo, se oliskin mielenkiintoista! :D

    Possuliina: Voi toivoa! Se mulla itseasiassa vähän suunnitelmissa on ollutkin, joten hyvä, että muistutit! :) Mä leivon niin vähän mitään muuta kuin juustokakkuja ;D Mutta otan porkkanakakun seuraavaksi leivontaprojektikseni sitten, kunhan tästä kasvisruokaviikosta selviän :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulosta tämä kasvisruokaviikkosi! Innokkaana blogin seuraajana ja pitkäaikaisena kasvissyöjänä tämä oli mukava huomata :-) Raejuustokasvispihvisi on meillä suurta herkkua!

    Kiinnitin huomiota aiemmassa postauksessasi, kun sanoit kasvisruoan olevan halpaa, niin kyllähän se yleensä on, jos syö ns. mitä sattuu. Moni kasvissyöjä syö valitettavan hiilihydraattipitoisesti, kun proteiinit on niitä kalliimpia kasvisjuttuja kaupassa ja sitten ruoka ei ole kovin täyttävää.. Toki soijarouhe on todella halpaa jauhelihaan verrattuna, mutta esimerkiksi tofu on jo aika kallista, mistään pakastealtaan valmisnakeista puhumattakaan. Joutuu aika paljon miettimään ja opettelemaan, että saa ruoasta tasapainoisen ja täyttävän. Onneksi on olemassa myös esimerkiksi pavut, pähkinät, gluteenijauho ja maitotuotteet+kananmunat (niitä käyttäville). Oletko itse käyttänyt esimerkiksi tofua tai soijasuikaleita kokkauksissasi? Soyan tofut on sitten paljon parempia kuin Alpron, jos innostut koittamaan :-)

    Tähän postaukseen: Itse olen tehnyt cannelloneja niin, että olen tehnyt tomaattikastikkeen pohjalle ja vielä pinaattisen valkokastikkeen päälle. Tulee niin mehevää!

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla, että blogista on löytynyt jotain omastani poikkeavaakin ruokavaliota noudattaville! :) Kiitos myös cannellonivinkistä, kuulostaa tosi hyvältä!

    Tämä mun kasvisruokaviikkoni tosiaan on lähinnä haaste mulle itselleni ja mun reseptieni kohderyhmänä ehkä ovat enemmän sekasyöjät, jotka ehkä voisivat innostua välillä kasvisruokaakin kokeilemaan, vaikkeivat sitä säännöllisesti söisikään. Eli ravintoarvojen laskemisen sijaan kokeilun olis tarkoitus olla kivaa ja ruoan hyvää :) Joten siitä näkökulmasta kasvisruoka sopii musta oikein loistavasti silloin, kun haluaa syödä vähän halvemmalla hyvää.

    Pitäis kyllä joskus paremmalla ennakkosuunnittelulla pitää ihan kunnon kasvisruokaviikko, joka soveltuis täysipainoisille kasvissyöjillekin :) Pavut on mulle vielä uusi tuttavuus, samoin soijaruohe. Soijasuikaleita olen kokannut kahdesti ja tofua en ole tainnut ikinä edes maistaa. Joten ihan alkeissa vasta ollaan mun kasvisruokakokeiluissani :D

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista