24.8.2011

Papumuhennos



Mä olen nyt vähitellen koittanut opetella tekemään ruokaa pavuista ja sehän sujuu varsin vaihtelevalla menestyksellä :P Tuossa jokin aika sitten miellyin testaamaani papumössöön ja siitä lähtien mun on tehnyt mieleni kokeilla samaa lämmitettynä versiona. Ruokajuttuja googletellessani tuli vastaan papumuhennos ja siitähän mä nappasin käyttööni heti ensimmäisen hakutuloksen, joka sattui olemaan Kotikokki.net taas :D

Tomaattimurska mulla oli valkosipulilla maustettua ja kasvisliemikuution lisäsin lopulta kokonaisen, mutta muuten en reseptiä muokannut. Lisämausteina heitin ruokaan vähän paprika- ja chilijauheita. Herkkusienet mielellään kokonaisina, mutta viipaleetkin käy.

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
0,5 (n. 100 g) punaista paprikaa
1 pieni prk herkkusieniä
1 tlk (250g/400g) valkoisia papuja
1 tlk (300-400 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
(mausteita, esim. chilijauhe)



Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika. Jos käytät kokonaisia herkkusieniä, puolita tarvittaessa myös ne.



Ruskista niitä (em. kasvikset) vähän aikaa pannulla.





Lisää pavut, tomaattimurska, kasvisliemikuutio sekä halutessasi muita mausteita.





Anna muhia n. 5-10 minuuttia.



Tarjoa vaikka riisin kanssa tai lisukkeena muulle ruoalle.

----

Ostoslista:

sipulipussi - 1,40 € / kg
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
paprika - 0,72 € (2,49 €/kg)
Rainbow herkkusienet - 0,99 € / 115g/185g
Bonduelle valkoisia papuja - 1,35 € / 250g/400g
Rainow tomaattimurska, valkosipuli - 0,80 € / 370 g
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl


Yhteishinta: 4 € / neljälle

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta!
    Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  2. Yksinkertaisena arkiruokana tosi hyvää :)

    Kiitos tunnustuksesta! ♥

    VastaaPoista