![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8b1Zx7EZIebK2o6KVi_Zw2eFdhkoy2VCbg4QuEB_e_wdIBW-3Y6wLaujGUKgV7PoUCiC7ALsmT_8JGrmsZSsDgBMPubpHgI16J9Nrhvl4Bhk8jjj0NtabDG7cYv3gDHf7vp7x_HBh0o9s/s400/Kuva+118.jpg)
Tällainen löytyi Mariannen makumaailmasta, kun laitoin Googlen hakuun lisukkeeksi kaipaamani uunikukkakaalin. Vähän niinkuin gratiini, muttei sinnepäinkään :D Ihan perushyvää heti syötynä, seuraavana päivänä lämmitettynä en enää tykännyt. Mun suussani maistui hämmentävästi kesäkeitolta o_O
1 iso (n. 1 kg) kukkakaali
2 kasvisliemikuutiota
0,5 rasiaa (n. 125 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa
ripaus valkopippuria
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLd8QunFIuaT3Eovz1iJ-vMCMkatPGLP8xKv5lc2kVpOo0nr33lUQc_Xy-sgtHUzOSupmZhjSXbCfyFC0c1oQ6Ltk74YpLBjlcrYuithvAngLuB1OaNFyDSyJJRTsI750VGwG4pbt_cNIn/s200/Kuva+003.jpg)
Keitä kukkakaali puolikypsäksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Kukkakaali saa peittyä vedellä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTAwYg0KjUMQuEovlQES_HvVJykhta-2auCK7bLHhycLFCNwySqmEsnXB-r_WEsdOCmNqJh1QKBnBfF142HgkPgE6pImxBZ_6rl_JIgj7-O3Z-78ZrEVZlPt9CdEmJP10PaKRDsyQTkfgw/s200/Kuva+027.jpg)
Ota talteen 3 dl keitinlientä ja nosta kukkakaali lävikköön valumaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibXO00K91Vyd0CMeZDvZGycLItYd2mncPq0wr91Hk24PV-F4uGdDAt210Nue1XgFpFq_YVMzBiJ9eU4xfCK5I8b4v7-92Bhv11wivG5kjEBPRZ-uCyvzei_yyAEbaY5ErFS8YzvHTYqekF/s200/Kuva+044.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDjieujwGX-JeaBIpSSby8aflR99XvJvFmWI0cZos776edDVsqXyPcFPfq-A2aQCOYpSj7kCZh8TpGZG9On7SBgEdGeGKu_tBybynYkm6TCccebSwQfAbA5AQgUwkT8oKAQsSrBII_4Fnz/s200/Kuva+034.jpg)
Lisää keitinliemeen valkopippuri ja kuutioitu Koskenlaskija. Jos haluat täyteläisemmän maun, voit korvata osan keitinliemestä kermalla tai lisätä sulatejuuston määrää. (Itse laitoin tällä kertaa 2 dl kasvislientä ja 1 dl kermaa.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlp1B12AwtdszM7TJKBIjcMuVezr7U2g1xWv_NqPOST9ExmXYYcArqPf33NtNYmeXjpOU3-XJXsa4DtRoA-j9bm0DTRR9G8je688P374HX6ljfR1jZAdaFz89T3cbVNgLycEOEpTAgouJB/s200/Kuva+068.jpg)
Kuumenna ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja keitos on tasainen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb4NdY73Gnd6efzNJP04yaH9FYDg-vxpPJe0wGXE1-p77X__PAN8BwUcMlKNiQWp076_qAgXLY1UObLUYSitc75NkqKdc22yQdmnLowB_rfzKSYCStkiT9EyvSGZYtW7vqyIzhZNpMG4Bu/s200/Kuva+082.jpg)
Laita kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike sen päälle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLf7EoX_bH7l53rpSstfcI2EtVMhpFS1_LpeT_g2OpGcUFsMOIZTVKYSuznEQ_eGBcXRkzrqSOlY23ODfKaKUzTBihB8NdZc7Sm4Whi4t3-g9re-HcGg9Ro1jYCIBcVDghyphenhyphenBy25xPVXS5a/s200/Kuva+090.jpg)
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus saa hieman väriä. (Itse sekoittelin kesken paiston niin juusto ei juuri väriä saanut.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjufvNP5csOZoKq7Wun-EAveFkiluZGDn9NNbLzOtKS9G1_82JWYFBT5QyOyIFShtvHxeS4f1pBREEby-OpfxTWGepE_whGLinvCJAvUjPXReZu_JoRaNgPSzRnzmerHARd9oqhYnjFVrHh/s200/Kuva+105.jpg)
----
Ostoslista:
kukkakaali - 3,95 € / kg
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g
Yhteishinta: 5,40 €
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti