27.8.2011

Juustoinen uunikukkakaali



Tällainen löytyi Mariannen makumaailmasta, kun laitoin Googlen hakuun lisukkeeksi kaipaamani uunikukkakaalin. Vähän niinkuin gratiini, muttei sinnepäinkään :D Ihan perushyvää heti syötynä, seuraavana päivänä lämmitettynä en enää tykännyt. Mun suussani maistui hämmentävästi kesäkeitolta o_O

1 iso (n. 1 kg) kukkakaali
2 kasvisliemikuutiota
0,5 rasiaa (n. 125 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa
ripaus valkopippuria



Keitä kukkakaali puolikypsäksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Kukkakaali saa peittyä vedellä.



Ota talteen 3 dl keitinlientä ja nosta kukkakaali lävikköön valumaan.





Lisää keitinliemeen valkopippuri ja kuutioitu Koskenlaskija. Jos haluat täyteläisemmän maun, voit korvata osan keitinliemestä kermalla tai lisätä sulatejuuston määrää. (Itse laitoin tällä kertaa 2 dl kasvislientä ja 1 dl kermaa.)



Kuumenna ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja keitos on tasainen.



Laita kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike sen päälle.



Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus saa hieman väriä. (Itse sekoittelin kesken paiston niin juusto ei juuri väriä saanut.)



----

Ostoslista:

kukkakaali - 3,95 € / kg
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g


Yhteishinta: 5,40 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti