29.6.2011

Papumössö



Kauniista, mutta niin kuvaavasta nimestään huolimatta oikein maittavaa ruokaa :) Meillä tätä oli tarjolla lauantain tupareissa, mutta mä voisin syödä tätä kyllä ihan muuten vaankin. Nyt tää oli tarjolla kylmänä, mutta vähän tekis mieleni kokeilla mössön ruoaksi lämmittämistäkin.

Reseptin sain minniltä ja mulla sen verran suuri luotto hänen ruokiinsa on, että tein tätä vieraille tarjolle kokeilematta itse etukäteen :D Mutta lupaan tehdä toistekin, vaikka tähän asti olen luullut, etten pavuista oikein välitä. Nyt tein alla olevan tarjolle kaksinkertaisena annoksena, sillä yhdestä annoksesta ei kovin paljoa tarjottavaa tule, etenkään, jos käyttää näitä isoja papuja.

n. 70g tomaattipyrettä
0,25 dl vettä
0,25 dl öljyä
1 tl mustapippuria
2 tl sipulijauhetta (tai pieni sipuli hyvin hienoksi pilkottuna)
1,5 tl valkosipulijauhetta (tai 1-2 kynttä hyvin hienonnettuna)
0,5 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl chilijauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa

1 tlk valkoisia papuja suolaliemessä
(tai kikherneitä tai papusekoitusta)



Valuta pavut.



Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.





Lisää pavut tomaattiseokseen ja kääntele sekaisin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.



----

Ostoslista:

Rainbow tomaattisose - 0,23 €
Keiju rypsiöljy - 1,53 € / 500 ml
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
sipulijauhe - 1,24 € / 38 g
valkosipulijauhe - 1,42 € / 40 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
chilijauhe - 1,39 € / 37 g
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg

gogreen suuria valkoisia papuja suolaliemessä, luomu - 1,39 € / 380 g


Yhteishinta: 1,60 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti