11.5.2010

Valkosipuli-kermaperunatAnnoskuvassa valkosipuli-kermaperunat, broilerin ohutleike ja kurkku+tomaatti.

Herkku, jota harvoin jaksaa alkaa itse alusta asti tekemään, mutta joka aina osoittautuu vaivan arvoiseksi. En tiedä, mitä lapsuuden traumoja Kotihuoralla tässä asiassa on, mutta tämä ei kuulemma tykkää kermaperunoista. Miten voi olla tykkäämättä kermaperunoista??? Valmiita lisää-vain-kerma -kermaperunoita tuo ei suostu syömään ollenkaan, joten mut on jo pakotettu tekemään kermaperunat itse. Ja valkosipuli-kermaperunoitahan niistä joka kerta tulee.

Tuon toisen osapuolen nihkeydestä johtuen meillä syödään valkosipuli-kermaperunoita melko harvoin, mutta olen päättänyt tässäkin asiassa voittaa ankaralla väsytystaistelulla B) Mm. herkkusieniä ja kasviksia olen tuon jo saanut syömään niin eiköhän yhdet kermaperunatkin vielä mene.

Kerrosten väliin voi halutessaan laittaa valkosipulin sijasta myös vaikkapa Aura -juustoa. Tai paistettua ja maustettua jauhelihaa. Tai mitä vaan mieleen tulee, kun perunavuokaa ajattelee :D Tarkkoja määriä en ohjeeseen ole laittanut, sillä ne määräytyvät syöjien määrän, uunivuoan koon ja omien mieltymysten mukaan. Epävirallisesti tässä kuvatussa ohjeessa mulla oli 10 pienehköä perunaa (0,5 kg?), 3 yksikyntistä valkosipulia + 5 isoa kynttä tavallisesta valkosipulista, 1,5 tl suolaa ja 4 dl ruokakermaa + 2 dl kuohukermaa.

perunoita
kermaa
valkosipulia
suolaa
juustoraastettaKuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.Sekoita suola kerman sekaan. (Halutessasi voit lisätä myös pippurirouhetta tai muita mausteita.)Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain kerros perunoita, valkosipulia oman maun mukaan ja kermaa sen verran, että perunakerros peittyy.Toista edellinen niin monta kertaa, että vuoka tulee täyteen.Ripottele päällimmäisen kerroksen päälle juustoraastetta "kanneksi". (Laiskan ratkaisuna laitoin vaan kerroksen juustoviipaleita.)Paista 200 -asteisessa uunissa noin 1 tunti.----

Ostoslista:

peruna - 0,89 €/ 2 kg
Valio ruokakerma 15 % - 0,85 € x 2
Pirkka kuohukerma - 0,94 €
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 7,65 € / kg

Yhteishinta: 3, 40 €

5 kommenttia:

 1. minäkään en tykkää kermaperunoista :) ehkä siksi ettei niitä koskaan syöty meillä kotona kun vanhemmat kovia mahdollisimman terveellisen ruuan ystäviä. olen poikaystäväni lautaselta aina välillä yrittänyt maistaa ja miettiä mikä niistä tekee niin ihmeellisiä, mutta minulle maistuu aika mauttomalta mössöltä, en tykkää siis koostumuksesta enkä mausta, tulee pienten lasten ruoka mieleen ja kun on vielä kaiken lisäksi epäterveellistäkin niin en halua pakottaakaan itseäni tykkäämään :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen taipuvainen uskomaan, että jos joku ei jostain ruoasta tykkää niin tämä ei silloin vaan ole saanut oikein valmistettuna kyseistä ruokaa B) Vaikka eihän se tietenkään niin aina mene. Onneksi kaikesta ei tarvitse tykätäkään! :)

  Mulle itselleni vaan on uutta se, ettei joku tykkää kermaperunoista, kun itse on pienestä pitäen tottunut siihen, että ne on kaikkien herkkua :D Kermaa ja valkosipulia, pakko olla hyvää <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos reseptistä! Kokeilen varmasti!:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä ohje! Suosittelen monelle :D

  VastaaPoista