4.5.2010

Täytetyt herkkusienet (pekoniin käärittynä)Vielä ei jaksettu vapuksikaan grilliä esiin kaivaa, joten kesän grillikausi on edelleen toistaiseksi avaamatta. Herkkuja teki kuitenkin mieli, joten tein tällä kertaa täytettyjä herkkusieniä uunissa.

Nämä ovat aivan parasta grilliherkkua ja kuuluvat kesään aivan ehdottomasti. Mutta hyviä nämä ovat myös talvella ja olen usein tarjonnut näitä juhlissakin pikkunaposteltavana uunissa tehtyinä. Nämä voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua paistaa isonkin erän kerrallaan uunissa :)

Aurajuusto on se, joka näihin kuuluu. Ainakin jos multa kysytään. Jos jostain syystä ei kuitenkaan Aurajuustosta tykkää niin näitä voi täyttää myös muilla juustoilla. Toinen oma suosikkini on pippurituorejuusto, jolla olen täyttänyt osan sienistä vieraille tarjottaessa.

Parhaita tähän tarkoitukseen ovat jumbo-herkkusienet, etenkin grillatessa. Mutta itse teen yleensä aina tavallisista, jolloin toimivat näppärinä suupaloina. Jos ostaa herkkusienet irtona, pystyy hieman laskemaan muiden ainesten menekkiä. Itse ostan sienet aina rasiassa, jolloin niiden määrä saattaa vaihdella paljonkin, joten pekonia on parasta varata kaappiin vaikka vähän enemmänkin. Toisaalta pieniin herkkusieniin riittää hyvin puolikaskin pekonisiivu, vaikka itse olenkin yleensä kokonaisia käyttänyt. Täytetyt herkkusienet ovat myös hyviä ihan sellaisenaan ilman pekoniakin! Eli, jos pekoni pääsee loppumaan kesken (tai haluaa tehdä kasvisversion) niin täytetyt sienet voi paistaa ihan sellaisenaankin.

tuoreita herkkusieniä
Aura -sinihomejuustoa
pekoniaHuuhtele herkkusienet ja nyppää niistä kannat pois. Jos kanta ei lähde nätisti vaan nyppäämällä ja vähän kääntämällä niin sitä voi hieman avittaa pienen veitsen kärjellä juurestaan nostamalla.Laita cocktailtikkuja veteen likoamaan (jotta ne eivät hiilly uunissa).Täytä herkkusienet Aurajuustolla.Kääri täytetyt herkkusienet pekonisiivun sisään ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Aloita kääriminen peittämällä sienen avoin kohta pekonilla.Aseta herkkusienet leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai uunivuokaan. Varmista, että sienen avoin puoli on ylöspäin, jos täytit sienet tuorejuustolla tai muulla kuumassa nesteeksi sulavalla juustolla.Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää. (Tai kypsennä grillissä.)Poista tikut ennen tarjoilua.Tarjoile joko sellaisenaan naposteltavana, salaatin kera tai muiden grilliherkkujen lisukkeena.----

Ostoslista:

Pirkka herkkusieni 200 g - 2,38 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,67 €
Pirkka pekoni - 1,23 € x 3

(jääsalaattipussi - 1,61 € )
(Apetina Classic salaattijuusto - 2,38 € )

Yhteishinta - 7,90 € / 24 kpl

16 kommenttia:

 1. käytän itse coktailtikkulen sijasta raakaa spagettia sen voi vaikka syödä koska sekin kypsyy paistaessa T:eila

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska vinkki! :D Itse en vaan ehkä saisi spagetteja työnnettyä ehjinä sienten läpi ja nää pienet sienet onnistuisi kyllä kokonaan ilman tikkujakin.

  VastaaPoista
 3. Ihkut sivut sulla!!! Ja täällä toinen "kisu"-hullu!!!! Oih! sun sapuska ohjeet on hyviä, Iso Kiitos niistä ja ....kesän jatkoja ;) T. Marianne

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Kissajuttuihin haluaisin blogia vielä laajentaa, mutta ainakaan vielä en ole keksinyt, miten se kävis sujuvasti :/ Pääpainon tahdon kuitenkin pitää ruoalla.

  VastaaPoista
 5. Moikka! Linkkasin tämän tekstin omassa blogissani täällä :) Herkkusienipekoneita tuli tehtyä samantyylisellä ohjeella ja liitin postauksen yhteyteen linkin ohjeeseen, jossa oli vähän yksityiskohtaisemmat kuvat :P

  VastaaPoista
 6. Heips! :) Kiva, kun linkitit ja vinkkasit linkityksestäsi! :)

  VastaaPoista
 7. hieno resepti, sienet juuri uunissa ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 8. Oli superhyvää :D kiitos

  VastaaPoista
 9. Loistavaa. Aivan tautisen hyviä! Itse laitan vielä murskattu valkosipulia sisään, nii avot!

  VastaaPoista
 10. aivan ihana ohje..kiitos...ja ihanan yksinkertainen ja ihanan selkeästi selitetty. oi <3

  VastaaPoista
 11. hyviä on! mutta jos hinnan lisää alas, se voisi olla laskettu oikein.

  VastaaPoista
 12. Testataan heti tänään, tosin koskenlaskijalla ;)

  VastaaPoista
 13. Ihana ohje! Etsin täytettyjen herkkisten reseptiä ja tämä kuvitettu on oikein ruokahalua herättävä. Näitä meillä syödään heti, kun löydän kaupasta sopivia sieniä.

  VastaaPoista
 14. Ihana ohje! Etsin täytettyjen herkkisten reseptiä ja tämä kuvitettu on oikein ruokahalua herättävä. Näitä meillä syödään heti, kun löydän kaupasta sopivia sieniä.

  VastaaPoista