20.5.2010

HapanimeläkastikeHapanimeläkastikkeen tekemistä on pitänyt kokeilla jo pitkään ja, kun kaupasta ei löytynyt valmista kastiketta, joka olis meitä miellyttänyt niin nythän oli hyvä aika pistää itsetehty kastike kokeiluun.

Joku tätä kastiketta jollain foorumilla joskus suositteli (näin tarkkaa taas), joten tällä ohjeella lähti ensimmäiset kokeilut. Esimerkiksi friteerattujen juttujen dippailuun, kiinalaistyyppisen ruoan kastikkeeksi tai wokkiin. Hmmm, en ole varma tykkäsinkö. Näytti ja maistui lähinnä ketsupilta. Ihan hyvää tämä kuitenkin tällä tavalla ruoan kanssa oli, vaikka ei yltänytkään lähellekään "oikean kiinalaisen" hapanimeläkastikkeita. Aito on huomattavasti pehmeämmän makuista.

Meillä hapanimeläkastikkeen kanssa tarjolla tällä kertaa pakasteesta paneroituja mustekalarenkaita ja kasvisliemessä keitettyä riisiä.

1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
1 prk (70 g) tomaattisosetta
3 rkl soijakastiketta
2 dl ananasmehua
3 rkl maissijauhojaMittaa kattilaan sokeri, valkoviinietikka, tomaattisose ja soijakastike. Kuumenna seos kiehuvaksi.Sekoita maissijauhot ananasmehuun.Lisää ananasmehuseos kastikkeeseen ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.Tarjoile joko lämpimänä kastikkeena tai lämpimänä/kylmänä dippinä.Paneroidut mustekalarenkaat on yllättävän toimivia pakastetavarana ja ihan vaan uunissa paistettuina! Erittäin paljon meidän mieleen tämä tuote :)----

Ostoslista:

Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Rajamäen viinietikka - 2,59 € / 0,35 l
Rainbow tomaattisose - 0,23 €
Pirkka soijakastike - 1,55 € / 150 ml
Rainbow ananastäysmehu - 1,25 €
Viljatuote maissijauho - 1,90 € / 400 g

Yhteishinta: 1,40 €

Dismagel paneroitu mustekalarengas - 3,49 € / 500 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti