5.5.2010

Hedelmäsalaatti ja juustovaahto



Hedelmäsalaattiin jokainen voi käyttää omia lempihedelmiään. Itseäni rajoitti kaupan varsin rajallinen hedelmävalikoima tämän kokeilun aikoihin. Yksi yksinkertaisimmista tavoista on tehdä hedelmäsalaatti valmiiseen hedelmäcocktail-pohjaan. Lähinnä ajatuksenani oli nyt lähiaikoina kokeilla erilaisia kastikkeita hedelmäsalaatille perinteisen vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön vaihtoehdoksi.

Tuo Apetinan juustopala ei kyllä mene mun makuuni yhtään, hyh. Joissain ruoissa se maku sulautuu muihin makuihin, mutta tässä se maistui aikalailla itseltään ja vahvasti muiden makujen yli. Muuten juusto antoi kyllä kivasti koostumusta tähän vaahtoon ja aion kyllä testata toistekin paremmalla juustolla :) Hyvää tuo vaahto olisi varmasti kokonaan ilman juustoakin.

Hedelmäsalaatti

1 tlk cocktailhedelmiä
2 omenaa
2 päärynää
banaani
kiivi
kirsikoita sokeriliemessä
(lime)



Kippaa cocktailhedelmät liemineen kulhoon. (Osan liemestä voi valuttaa pois näin pientä salaattia tehtäessä.)



Pilko tuoreet hedelmät.



Sekoita kuutioidut hedelmät säilykehedelmien joukkoon.



Puserra limen mehua salaattiin. Lisää säilykekirsikat valmiiden annosten päälle.




Juustovaahto

2 dl kuohukermaa
100 g feta-/salaattijuustoa
2 rkl hunajaa
1 limen mehu



Murenna juusto.



Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää juustomuru vaahdon sekaan.



Lisää hunaja ja limemehu.





Vatkaa tasaiseksi ja tarjoile kylmänä hedelmäsalaatin kanssa.

----

Ostoslista:

Rainbow hedelmäcocktail - 1,79 € / 825 g
2 päärynää - 1,11 €
2 omenaa - 0,60 €
banaani - 1,27 € / 3 kpl
kiivi - 0,71 € / 2 kpl
Opies punaiset kirsikat sokeriliemessä - 1,58 € / 125 g
lime - 0,28 €

Yhteishinta: 5 €

Ingman kuohukerma - 1,01 €
Arla Apetina Classic - 1,87 € / 200 g
Pirkka juokseva hunaja - 2,23 € / 250 g
lime - 0,28 €

Yhteishinta: 2,20 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti