20.1.2010

Pekoni-vuohenjuustopastaAlkuperäistä lähdettä en tälle tiedä, mutta tässä ainakin kolmeen kertaan muokattu versio, josta mäkin tykkään :D

Tämä on sinänsä jännä ruoka, että mä en periaatteessa pidä aurinkokuivatuista tomaateista tai vuohenjuustosta yhtään, mutta tämän ruoan avulla olen niihinkin vähitellen oppimassa. Myöskään parmesaanista en pidä ja sen kotioloissa yleensä jätänkin surutta kokonaan pois.

Kerman määrä on tuollein 2-4 dl, koska yhdellä purkilla kermaa tästä tulee ihan hyvää ja toimivaa, mutta se on omaan makuuni liian vähän. Itse kun en kuitenkaan vuohenjuuston suurin ystävä ole niin tässä maistuu kaikki hieman turhan voimaakkasti. Neljällä desillä kermaa pastasta tuleekin aavistuksen miedomman makuista ja sopivan kostean kastikemaista.

2 pkt pekonia
1 pss vuohenjuustoa aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikalla
2-4 dl ruokakermaa
chilijauhetta
yrttimaustetta
basilikaa
mustapippuria

parmesanraastetta
spagettia tai nauhapastaaKeitä pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valmista samalla kastike.Pilko pekoni.Paista pekoni pannulla. Mausta ja lisää 2 dl ruokakermaa. Anna hautua hetki.Lisää vuohenjuusto.Kun juusto on sulanut, maista ja lisää tarvittaessa toinen purkki kermaa. Valuta pasta/spagetti ja lisää pannulle. Sekoita ja anna vetäytyä hetki.

Tarjoile parmesanraasteen kera.

----

Ostoslista:

HK Amerikan pekoni - 1,65 € x 2
Soignon vuohenjuusto tomaatti-basilika - 2,86 €
Valio ruokakerma - 0,85 € x 2
chilijauhe - 1,39 € / 37 g
yrttimauste - 0,81 € / 13 g
basilika - 1,15 € / 6 g
mustapippuri - 2,54 € / 70 g
Castelli Parmigiano Reggiano -raaste - 1,58 €
Rainbow täysjyväspagetti - 1,20 € / 500 g

Yhteishinta: 9,25 €

(Ilman parmesaania ja yhdellä kermalla 7,60 €.)

2 kommenttia: