2.1.2010

JuustomakaronivuokaVihaan keittämistä. Oli kyse makaronista, pastasta, perunoista, riisistä, ihan mistä lisukkeesta vaan niin mä vihaan keittämistä. Mua ja kattiloita ei vaan ole luotu yhteen. Riisi ja kierrepasta on ainoat, jotka voin keittää - kaiken muun keitän mössöksi.

Makaronilaatikkoa kun tehdään niin makaronit täytyy esikeittää ja vuokaan laitetaan munamaito. Lihaliemikuutio makaronilaatikossa on pyhäinhäväistys. Mutta kun mä vihaan sitä keittämistä. Niinpä perinteistä makaronilaatikkoa meillä syödäänkin harvoin. Ei meillä juustomakaronivuokaakaan usein syödä, mutta tätä mäkin voin tehdä. Juuston kanssa lihaliemi sallitaan. Juustona meillä yleensä käytetään Kotihuoran suosimaa cheddaria, mutta käy myös esmes Koskenlaskija voimakas, kinkkusulatejuusto tai ihan perussulatejuusto. Tietysti mukaan voi lätkiä ihan mitä juustoa vaan sattuu kotoa löytymään.

5 dl makaronia
7 dl vettä
1 lihaliemikuutio
200g sulatejuustoa (esim. cheddar-viipaleet)
400 g jauhelihaaVoitele vuoka ja mittaa vuoan pohjalle keittämätöntä pastaa tai makaronia.Paista jauheliha ja mausta oman maun mukaan (esmes perinteiset makaronilaatikkomausteet mustapippuri, valkopippuri ja tarvittaessa suola).Mittaa vesi kattilaan ja lisää mukaan lihaliemikuutio.Kun vesi kiehuu, lisää sulatejuusto pieninä paloina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut liemeen.Heitä ruskistetut jauhelihat makaronien sekaan ja sekoita. Kaada juusto-lihaliemi kiehuvana makaronien päälle.Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt makaroneihin.----

Ostoslista:

- Euro Shopper makaroni - 0,29 € / 400g
- Maggi lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
- Hochland cheddar-sulatejuustoviipaleet - 1,90 €
- Atria jauheliha - 4,01 € / 700 g
- mustapippuri - 2,54 € / 70 g
- valkopippuri - 1,52 € / 38 g

Yhteishinta: 4,30 €

4 kommenttia:

 1. Kokeilin tuossa taannoin ja oli hyvää!! Ensimmäinen "makaronilaatikko" joka meni alas todella vikkelään ja ihan ilman ketsuppia. Suosittelen, on helppo ja hyvä!

  t.Nyymi

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että toimii :D

  Tää toimii hyvin myös lihattomana versiona ja tämän kanssa on ihanan helppo liioitella juuston määrän kanssa :D

  VastaaPoista
 3. Ah, tää oli aivan törkeen hyvää! Heitin vielä juustomömmöön auramurun jämät, eikä lopputulos siitä ainakaan huonommaksi muuttunut :D kiitos jälleen ihanasta arkiohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä vaan, meilläkin ollaan tätä jo ihan kyllästymiseen asti syöty :D Juustoja vaihtelemalla tästä saa kyllä helppoa herkkuruokaa loputtomiin :)

  VastaaPoista