6.12.2011

Sinivalkoiset tähtitortutTai no, violetinvalkoiset, mutta olkoon nyt riittävän lähellä :D Olisin näitä jo viime vuonna halunnut testata, mutta silloin en onnistunut löytämään mustikkamarmeladia mistään! Itsenäisyyspäivän teemassa nyt tänä vuonna sitten :)

Joulutortuthan voi periaatteessa tehdä ihan mistä tahansa paistonkestävästä marmeladista tai täytteestä :) Niille, jotka haluavat luumumarmeladin säästää jouluun tai, joille muuten pitäisi löytää vaihtoehto ainaiselle luumumarmeladille, tässä muistuksena muutamia esimerkkejä viime joululta: Perinteisemmät täytteet ja taitteluohjeet + Enkelitortut sekä erilaisia täytevaihtoehtoja.

500 g (8 kpl) lehtitaikinalevyjä
1 prk vaniljarahkaa
0,5 prk mustikkamarmeladia
kananmuna voiteluunLevitä lehtitaikinalevyt sulamaan. Taittele sulaneista levyistä torttuja ja voitele kananmunalla.Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen vaniljarahkaa ja vajaa teelusikallinen mustikkamarmeladia.

Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.Anna torttujen jäähtyä ja sihtaa päälle tomusokeria.

----

Ostoslista:

Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,59 €
Valio maustettu rahka, vanilja - 2,05 € / 200 g
Saarioinen mustikkamarmeladi - 1,99 € / 230 g
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl

Yhteishinta: 4,80 € / 16 kpl

7 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kyllä hyvältä. En ole ennen ajatellutkaan että rahkaa voisi myös laittaa torttuihin :D Mutta tätä pitää ehdottomasti vielä testata!

  VastaaPoista
 2. Nam! Mä tein joku viikko sitten vähän vastaavanlaisia, tosin laitoin rahkan sijaan vaniljatuorejuustoa. Täytyypä joskus kokeilla rahkalla ja vaikka jollain muullakin kuin mustikkahillolla.

  VastaaPoista
 3. RoseK: Torttuihinhan tosiaan voi laittaa melkein mitä tahansa, mutta itse kyllä tykkään tuosta vaniljarahkasta aivan erityisesti :) Vaikka vähän mustikkaviineri-olohan näistä tulee :D

  Kähmäräpälä: Mäkin vähän vaniljatuorejuustoa mietin, mutta päädyin sitten rahkaan, kun en tiennyt leviäiskö se tuorejuusto yhtä helposti tuon marmeladiköntsän ympärille :)

  Itse mietin, että seuraavaksi vois kokeilla sitä uutta Dronningholmin Tähtitorttu vadelma-mansikkamarmeladia, kun ainakin tuosta ranskankermaan sotketusta vadelmamarmeladista tykkäsin paljon :) Vaikka kyllähän just tuosta mustikasta tuli näihin aika Suomi-fiilis :D

  VastaaPoista
 4. Mukavaa vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin!

  VastaaPoista
 5. On joo, eikä pääse kyllästyminen iskemään jouluksi, vaikka torttujen leipomisen jo marraskuussa aloittaisi :D

  VastaaPoista
 6. ja näitä huomenna... jospa kerrankin tulisi torttuja syötyä, kun olen sen verran huono syömään niitä perinteisiä.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti tulee maittavia! :) Mä tykkään kyllä niistä perinteisistäkin, mutta ainoastaan joulupäivinä syötynä.

  VastaaPoista