![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbiznwNqfaomInCOzF4FHlU_VBLe74wsCjd1ZJE5NFYCCqZvLAc-suQeTzO5pw9dQ4Hg0vRqmt5UvWuG7k3zzRr9g9ZOd_qYQSLCysEwCyioE_ZKGIsH8vA10yTzQSPs6nzRKD4oEtmL0/s400/Kuvat+311.jpg)
Tai no, violetinvalkoiset, mutta olkoon nyt riittävän lähellä :D Olisin näitä jo viime vuonna halunnut testata, mutta silloin en onnistunut löytämään mustikkamarmeladia mistään! Itsenäisyyspäivän teemassa nyt tänä vuonna sitten :)
Joulutortuthan voi periaatteessa tehdä ihan mistä tahansa paistonkestävästä marmeladista tai täytteestä :) Niille, jotka haluavat luumumarmeladin säästää jouluun tai, joille muuten pitäisi löytää vaihtoehto ainaiselle luumumarmeladille, tässä muistuksena muutamia esimerkkejä viime joululta: Perinteisemmät täytteet ja taitteluohjeet + Enkelitortut sekä erilaisia täytevaihtoehtoja.
500 g (8 kpl) lehtitaikinalevyjä
1 prk vaniljarahkaa
0,5 prk mustikkamarmeladia
kananmuna voiteluun
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVNGSQ6V4qnRk9IYd3dUFOEIp-TQ85gbYMUTN45E8wCRWqXqSzX-X5qt3Va2CpQtImrVG_IvV-g9bQK7p-QwhrmcwbrkLwTbFAG9xrFJ2VIp6tkAOy1Ca8lgSBQ4x4RfoxnOq39WMFjVI/s200/Kuvat+274.jpg)
Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan. Taittele sulaneista levyistä torttuja ja voitele kananmunalla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsCYmsMsEpElTbnBysF3XR7XEXHnR1IEHsgeOp7yQGUTAq1bHP2Fj8dUEJ9lfe3kIFe7I404mU1DLqPFultI-vR2Ql-LGXQiL7E6w8Xoi5qzakgx8j5m-Ch6eBQ3mLonXr9_eyZV8pX64/s200/Kuvat+283.jpg)
Laita jokaisen tortun keskelle reilu teelusikallinen vaniljarahkaa ja vajaa teelusikallinen mustikkamarmeladia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrpN9I2qhYWYvKo-fG9WuOs1tCG8Kp4OxTaUm7l9r_aKSJ7V74TsEMnpQZG2nEKEYv_Y9TFelg3y4DNDV9FguFSuLl-oMVrKppmCYRlFO4BfWqSv_CG2x4Sddto6LPvTaZ_RKwr8Nbddc/s200/Kuvat+287.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib_AOpF5jgiYFf1DLeEaKkWG-l48pcmiKGgNqvlOKRXnA5rmvmQRKS9JkV2Ai1OOkjIYLcpShIad0Z7CHlNQVxVUOQJWA_FHpmbbhXK_Li9drIodr4RzjQXfZcMTEgk_GXzXih0th8TDA/s200/Kuvat+292.jpg)
Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbp_L28cykI2DLTCkKjI34e7pkTzZvIX9fxXOaiXNj73IdyzERRX8v42Db4AX6Cq_j3KDj-z1rzI-h6JkpCsakVNyjtKaPqept_2RahP2Q0L18Hs1NJhrM6pPU2OgzYgn9ftM61Sm6oiE/s200/Kuvat+304.jpg)
Anna torttujen jäähtyä ja sihtaa päälle tomusokeria.
----
Ostoslista:
Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,59 €
Valio maustettu rahka, vanilja - 2,05 € / 200 g
Saarioinen mustikkamarmeladi - 1,99 € / 230 g
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl
Yhteishinta: 4,80 € / 16 kpl
Vaikuttaa kyllä hyvältä. En ole ennen ajatellutkaan että rahkaa voisi myös laittaa torttuihin :D Mutta tätä pitää ehdottomasti vielä testata!
VastaaPoistaNam! Mä tein joku viikko sitten vähän vastaavanlaisia, tosin laitoin rahkan sijaan vaniljatuorejuustoa. Täytyypä joskus kokeilla rahkalla ja vaikka jollain muullakin kuin mustikkahillolla.
VastaaPoistaRoseK: Torttuihinhan tosiaan voi laittaa melkein mitä tahansa, mutta itse kyllä tykkään tuosta vaniljarahkasta aivan erityisesti :) Vaikka vähän mustikkaviineri-olohan näistä tulee :D
VastaaPoistaKähmäräpälä: Mäkin vähän vaniljatuorejuustoa mietin, mutta päädyin sitten rahkaan, kun en tiennyt leviäiskö se tuorejuusto yhtä helposti tuon marmeladiköntsän ympärille :)
Itse mietin, että seuraavaksi vois kokeilla sitä uutta Dronningholmin Tähtitorttu vadelma-mansikkamarmeladia, kun ainakin tuosta ranskankermaan sotketusta vadelmamarmeladista tykkäsin paljon :) Vaikka kyllähän just tuosta mustikasta tuli näihin aika Suomi-fiilis :D
Mukavaa vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin!
VastaaPoistaOn joo, eikä pääse kyllästyminen iskemään jouluksi, vaikka torttujen leipomisen jo marraskuussa aloittaisi :D
VastaaPoistaja näitä huomenna... jospa kerrankin tulisi torttuja syötyä, kun olen sen verran huono syömään niitä perinteisiä.
VastaaPoistaToivottavasti tulee maittavia! :) Mä tykkään kyllä niistä perinteisistäkin, mutta ainoastaan joulupäivinä syötynä.
VastaaPoista