21.12.2011

JoulusuklaatryffelitKitinäkeittiössä on rullannut karkkitehdas nyt enemmänkin :D Jotenkin joulu aina innostaa mut tekemään karkkeja, vaikka en syötäviä lahjoja viitsi tänäkään vuonna miettiä. Ja vaikka en yhtään jouluihminen olekaan niin rakastan joulun makuja!

Tämä resepti löytyy Leivotaan -lehdestä (kuva suuremmaksi klikkaamalla) sekä Fazerin omista resepteistä. Kauan reseptiä pyörittelin mielessäni, kun en kauheasti tuosta Joulusuklaasta itse pidä. Mietin, jos tryffeleistä tulisi parempia lisäämällä itse piparimuruja ja kuivattua hedelmää ja muuta valmiiseen suklaamassaan. Sain nyt kuitenkin lahjana levyllisen tuota joulusuklaata, joten pakkohan tätä reseptiä testata oli :DAlkuperäisessä ohjeessa käytetään suklaata vain 200 grammaa, mutta suklaamassa oli niin lirun näköistä, että käytin näihin koko 300 grammaisen levyn. Jos vaan manteli ja pähkinä eivät pehmeässä tryffelissä häiritse (kuten mua häiritsee) niin lopputulos on todella herkullinen! Valmiita karkkeja kaakaojauheessa pyöritellessä tosin ehkä kannattaa olla varovainen, jos ei pidä kaakaojauheen hieman pistävästä mausta :)

2 dl kuohukermaa
1 levy (300 g) Fazerin Joulusuklaata
1 pss (150 g) Wiener Nougat -rouhetta
2 tl kaakaojauhetta
(+ kaakaojauhetta tryffeleiden päällystämiseen)Kaada kerma kattilaan ja kiehauta.Nosta kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita massa tasaiseksi.

Lisää massan joukkoon kaakaojauhe.

Anna massan jäähtyä hieman ja sekoita jäähtyneeseen massaan Wiener Nougat -rouhe.

Kaada seos (leivinpaperilla vuorattuun) kulhoon (kuvan vuoka 17x28 cm).Nosta jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi tai pakastimeen hetkeksi.Pyörittele jähmettyneestä massasta pieniä pallosia. (Mä sain tästä annoksesta noin 60 pikkuista tryffeliä.)

Jos tarjoat tryffelit heti tai muutaman päivän kuluessa, pyörittele pallot kaakaojauheessa ja nosta tarjoilulautaselle tai pieniin karkkivuokiin.- Jos taas haluat tarjota tryffelit myöhemmin, pakasta valmiit pallerot laakeassa pakastuksen kestävässä astiassa toisistaan erillään. Ota pallerot esille juuri ennen tarjoilua ja pyörittele kaakaojauheessa.


Ja vaikka mä lupasin, etten makeisia kenellekään lahjaksi anna niin paketoinpa silti kissanhakureissulla käyneelle kaverilleni näitäkin muutaman matkaan :D Paketoinnissa noudatettu jälleen kitismäistä yksinkertaisuutta eli pestyn kirsikkatomaattirasian ympärille vaan solmittu koristenauhaa.----

Ostoslista:

Arla Ingman kuohukerma - 1,18 €
Fazer Joulusuklaa - 3,50 € / 300 g
Fazer Wiener Nougat Crush - 2,45 € / 150 g
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,25 / 200 g


Yhteishinta: 7,10 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti