12.12.2011

Mausteiset makeat mantelitJostain syystä mantelit kiehtovat mua suuresti ja nehän ovatkin ihan pikkunaposteltavien parhaimmistoa, koska ne taipuvat sekä makeaksi että suolaiseksi. Ongelman vaan tuottaa se, että meillä ei oikein kumpikaan manteleita syö. Niinpä nyt piti heti tarttua tilaisuuteen, kun keksin pikkujouluvieraille näitä tehdä :)

Olen näitä reseptejä bongaillut pitkin vuotta, mutta nyt tämä resepti oli taas sopivasti käsillä Makuturistin joulukalenterissa (alkuperäinen lähde HS.fi). Ensimmäinen bongaamani resepti, jossa oli käytetty kananmunaa, mutta sillä sai kyllä kivan rapsakan pinnan manteleille :) Itse en tykkää kuorellisista manteleista yhtään, mutta näissä pysyivät kuorittuinakin mausteet hyvin pinnassa.

200 g kuorittuja manteleita
1 kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl neilikkaaErottele kananmunasta valkuainen kulhoon ja sekoita ripaus suolaa joukkoon, jotta valkuainen hieman notkistuu.Lisää valkuaisen joukkoon mausteet ja mantelit. Sekoita.Kaada manteliseos leivinpaperin päälle pellille ja laita pelti 200-asteiseen uuniin.Sekoita muutaman minuutin jälkeen, jotta mantelit eivät tartu paperiin. Sekoita vielä toisen kerran muutamaa minuuttia myöhemmin.Pidä manteleita uunissa yhteensä 10–15 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna manteleiden hieman kuivahtaa huoneenlämmössä.----

Ostoslista:


Rainbow kuorittu manteli - 1,45 € / 100 g x2
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg
kaneli - 1,12 € / 38 g
kardemumma - 3,85 € / 42 g
neilikka - 1,75 € / 34 g


Yhteishinta: 3 €

4 kommenttia:

 1. mmm...mä rakastan manteleita ja etenkin ne maustetut on ihan parhaimpia ja lämpiminä.

  VastaaPoista
 2. Nää oli lämpiminä vähän tahmeita :D Mutta hyviä kyllä sekä lämpimänä että kylmänäkin :)

  VastaaPoista
 3. sahramimanteleita joululahjaks mummolle, kyllä tykkäs. Pitää näitäkin siis kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Joo, kokeile toki! :) Tällaiset "piparkakkumaut" on musta parhaita :D

  VastaaPoista