27.7.2011

Tomaatti-mozzarellapiirakka 2



No niin, tästä meinas taas jäädä kokonaan ottamatta kuva valmiista piirakastakin! Käykää katsomassa kauniimmat kuvat Kinuskikissalta, jolta reseptikin on otettu ;D Sinänsä tuntuu vähän turhalta näitä Kinuskikissan ohjeita kopioida, kun hänellä itselläänkin on aina niin selkeät ohjeet kaikkeen, mutta kun tällaista tuli kokkailtua niin laitetaan nyt tännekin :)

Basilika on ilmeisesti edelleen liikaa mun makuaistilleni, mutta muuten ihan hyvä piirakka. Kuten kuvista näkyy niin jostain syystä mun piirakkaani tuntui tulevan kauhean paljon tuota basilikaöljyä - ens kerralla muistan, että vähempikin riittää :P Mutta ainakin neljästä maistaneesta mä itse olin ainoa, joka ei niin kauheasti tykännyt :D Itse tykkään enemmän versioista, joissa basilikaöljy tai pesto isketään piirakkaan paistovaiheessa. Mutta sinappi ja parmesaani antoivat kyllä pohjalle kivaa makua! :)


Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vettä



Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1,5 dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
175-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria



Basilikaöljy:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 ruukkua basilikaa
0,5 (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria



Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm).



Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.



Lisää vesi ja nypi tasaiseksi.



Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.



Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.



Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.





Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan.



Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.



Paista 225 asteessa 20-30 min.



Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.





Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.



----

Ostoslista:

Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,49 € / 2 kg

Maille Dijon Originale - 2,09 € / 215 g
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,85 € / 70 g (n. 2dl)
luumutomaattirasia - 1,42 € / 500 g
Juustoportti viipaloitu mozzarella - 2,35 € / 175 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Rainbow extra-virginoliiviöljy - 2,95 € / 500 ml
basilika - 1,53 €
valkosipuli, yksikynsinen - 1,15 € / 100 g

rucolarasia - 1,99 € / 50 g


Yhteishinta: 7,30 €

10 kommenttia:

  1. aaaa nomomomomom ! tätä on pakko kokeilla. mutta taidan vaihtaa pestoon ja iskeä tosiaan paistovaiheeessa jo piirakkaan.

    VastaaPoista
  2. Mäkin tällaista jo aiemmin olinkin pestolla tehnyt, mutta tomaatti-mozzarella-yhdistelmää on kyllä helppo muokata mieleisekseen :)

    VastaaPoista
  3. On tosiaan, vihreä piristää :)

    VastaaPoista
  4. Olisikohan tuo hyvää ilman tota basilikaöljyä... kun oon vähän epäilevä siinä..

    VastaaPoista
  5. Musta tää oli parasta, kun laittoi basilikaöljyä ihan vähän :) Kokonaan ilman basilikaöljyä maistui ehkä sinappi läpi liikaa.

    VastaaPoista
  6. Ihana piirakka! Ja muutenkin tosi kivoja ohjeita taas blogiisi ilmaantunut :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos! :) Tomaatti-mozzarellalla tulossa piirakkaa vielä lähiaikoina lisääkin ;)

    VastaaPoista
  8. Minä tein tätä Kinuskikissan ohjeella, mutta en oikein tykännyt pohjasta. Tein sitten toisella kertaa niin, että otin pohjan tästä reseptistä: http://www.valio.fi/reseptit/yrttinen-tomaattipiiras/ ja tein täytteen Kinuskikissan reseptin mukaan, mutta jätin sinapin pois. Hyvää oli niinkin ja sai kehuja.

    VastaaPoista
  9. Itse kyllä tykkään tästä ihan peruspohjastakin, mutta kiitos vinkistä! Laitan tuon vinkkaamasi ens kerralla testiin! :)

    VastaaPoista