8.7.2011

Halloumipurilainen



Nyt vois halloumia taas syödä joka paikassa :D Halloumia olen hampurilaisiin toki laittanut ennenkin, mutta nyt kun tuli tämä herkku Ruokaherkkuja -blogissa vastaan niin ihan pakko oli tehdä kerrankin pelkällä halloumillakin. On niin hyvää ja etenkin näin kesällä tervetullutta vaihtelua tuhdeille mättöburgereille :D

Resepti on kahdelle, mutta jogurttikastike riittäisi neljäänkin hampurilaiseen ellei ihan halua kastikkeessa ruokaansa uittaa.

2 sämpylää
salaattia
4 tomaattisiivua
0,5 punasipulia renkaina
100 g halloumijuustoa



VALKOSIPULIJOGURTTI

1 dl maustamatonta jogurttia
2 tl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi (tai puolikas yksikyntinen) puserrettuna



Viipaloi halloumi ja laita runsaaseen kylmään veteen likoamaan 0,5-2 tunniksi, jos haluat halloumista enintä suolaisuutta pois.





Valmista valkosipulijogurtti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.





Paista tai grillaa halloumi.



Lämmitä tai paahda sämpylät. Aseta sämpylän pohjalle salaattia, tomaattia ja punasipulia, laita päälle halloumi. Ripottele päälle valkosipulijogurtti ja paina kansi päälle.





----

Ostoslista:

Perheleipurit evässämpylä - 1,89 € / 7 kpl
ruukkusalaatti - 0,89 €
tomaatti - 0,28 € (2,39 €/kg)
punasipuli - 0,22 € (1,59 €/kg)
Filos halloumi-juusto - 2,99 € / 200 g

Lindahls turkkilainen jogurtti - 2,96 € / kg
Rainbow extra-neitsytoliiviöljy - 2,95 € / 500 ml
sitruuna - 0,50 € (1,79 €/kg)
valkosipuli, yksikyntinen - 1,15 € / 100 g


Yhteishinta: 3,40 € / kahdelle

2 kommenttia:

  1. Oon tehnyt näitä muutaman kerran ja on ihan äärettömän hyviä!
    Kiitos, ihanasta reseptistä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että hyvä resepti on löytänyt käyttöön! :) Nämä ovat kyllä nopeita herkkuburgereita ^_^

      Poista