14.9.2010

"Makkarapiilot"Lenkkikiusaus eli "makkarapiilot" tai "makkarakääröt" :D Tämä on viimein Se Ainoa Makkararuoka, josta mäkin pidän! Yleensä aina sanon, että en makkaruoista tykkää enkä niitä tee, mutta tämä on oikeasti ihan hyvää.

Olin tämänkin ruoan taas jo hetkeksi unohtanut, mutta nyt Lenkkikiusaus taas tuli vastaan vanhoja ruokakortteja fiilistellessä. Tää on toinen niistä ruoista, joilla Kotihuora mut aikoinaan hurmasi - toinen oli itsetehty pitsa ;D Kotihuoran mittasuhteet ovat taas hieman omanlaisensa, mutta klikkaamalla ruokakortin kuvaa, saa alkuperäisen ohjeen suuremmaksi. Laitan tähän nyt näkyviin kuitenkin Kotihuoran käyttämän reseptin, vaikka siinä on mun omaan makuuni liikaa ketsuppia. Mutta ihan hyvää on silti ja etenkin, kun toinen tekee ;)Alla olevasta annoksesta tulee joko 2 isoa kääröä (kuvissa) tai pienemmät neljälle. Suosittelen jakamaan neljään, jolloin kääröt on helpompi koota ja 1 käärö on sopiva kerta-annos syötäväksi. Lisäksi neljästä pienemmästä saa helposti nättejä pyöreitä nyyttejä, ettei tarvitse tehdä tuollaisia pötköjä kuin meillä :D

6-8 perunaa
1 iso purjo
400 g lenkkimakkaraa
1 rkl voita tai margariinia
4 dl kermaa
2 dl ketsuppia
1 tl valkopippuria

n. 2 metriä foliota

Kypsentäminen uunissa 250 asteessa n. puoli tuntia.Kuori ja viipaloi perunat. Tee mahdollisimman ohuita viipaleita, jotta ne kypsyvät tasaisesti.Leikkaa purjo renkaiksi.Viipaloi makkara.Sekoita 4 dl kermaa, 2 dl ketsuppia ja 1 tl valkopippuria huolellisesti keskenään.

Voitele voilla suuri kaksinkertainen folio (n. 1 metri taitettuna kaksinkerroin).Asettele peruna ja purjot folioon kevyesti kerroksittain. Jätä folion reunoille käärimisvara! Folion alla voi käyttää vaikkapa syvää lautasta "muottina".Lisää makkarat perunoiden ja purjojen päälle.Taita folion reunat ylös ja kaada kermaseos tasan jokaiseen kääröön.Taita tiiviiksi paketiksi.

Nosta kääröt leivinpaperilla suojatulle (kääröt saattavat vuotaa, jos eivät ole täysin tiiviitä) uunipellille ja kypsennä 250 asteessa noin 30 minuuttia.----

Ostoslista:

peruna - 1,09 € / 2kg
purjo - 1,09 € / 0,476 kg
Atria Herkkulenkki - 2,86 €
Valio ruokakerma - 0,85 € x 2
Meira ketsuppi - 2,10 € / kg
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g

(X-tra alumiinifolio - 1,79 € / 30 m)

Yhteishinta: 6,30 € € / 2-4 annosta

2 kommenttia:

  1. Tätä kokeillaan tänään! Mies varmasti tykkää tästä, kun kerrankin saa "miesten ruokaa" :D

    VastaaPoista
  2. Haha, pitäiskin kyllä alkaa itsekin tekemään enemmän äijäruokaa :D Vaikka ei nää mun ruoat kyllä mitään neitien kevytherkkuja ole muutenkaan. Mutta toivottavasti saitte omaan makuunne menevän version ja maittoi! :)

    VastaaPoista