21.9.2010

Lindströmin pihvitKivaa vaihtelua ainaisille peruslihapullille. Ja säästää vaivaa, kun tämän voi paistaa yhtenä isona levynä uunissa. Toki tavalliset lihapullatkin voi uunissa paistaa, mutta mun makuuni lihapullista ei tule uunissa yhtään niin maukkaita kuin pannulla paistettuina. Ja itse olen täysin jämähtänyt kouluruokalan levynä paistettuihin Lindströmin pihveihin.

Näistä ei kylläkään tule kouluruokapihvien makuisia, mutta en sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia. Lähteenä tälle reseptille on Painonvartijoiden Suosikit kautta aikojen -kirja, mikä sinänsä ei mun keittiööni tai blogiini istu yhtään :D Mutta tää on kiva perusohje, johon ei tule maitoa eikä jauhoakaan niin tällä tulee yleensä tehtyä.Alkuperäisessä ohjeessa mukaan olisi voinut hienontaa myös kapriksia, mutta mä en niitä tähän huoli. Itse tehdään tämä annos aina kaksin- tai kolminkertaisena, jolloin siitä saa pellillisen pihviä. Painonvartijoiden kirjan mukaan alla olevasta saa 4 annosta, mutta mä en tiedä, mitä laihduttajan annoksia ne sitten on :P Hyvä annos ehkä kahdelle tai kolmelle?

Kuvat on otettu kolminkertaisesta ohjeesta, mutta hinta on laskettu tämän alla olevan mukaan!

300 g (paisti)jauhelihaa
0,5 sipulia
100 g (1-2 kpl) keitettyä tai säilöttyä punajuurta
1 kananmuna
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl suolaaRaasta sipuli ja punajuuret tai hienonna ne jonkin koneen avulla. Aivan hienoksi niitä ei kuitenkaan ole tarkoitus jauhaa vaan punajuuresta saa jäädä "sattumiakin" pihveihin. (Kuvassa jo hieman liian soseista mun makuuni.)

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. (Ota leivinpaperi ja pelti esille ennen kuin työnnät kätesi taikinaan! :D )

Muotoile kostutetuin käsin taikinasta kahdeksan noin 1 cm:n paksuista pihviä. Aseta pihvit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. / Tai tee pihvitaikinaa kaksin- tai kolminkertainen annos ja painele taikina n. 1 cm:n vahvuisena koko uunipellin kokoiseksi levyksi.Paista 225 -asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä. (Levy/pihvit kutistuu uunissa ja niistä vuotaa pellille rasvaa. Isoa levyä joutuu paistamaan kauemmin - pellillinen pihviä oli uunissa jotain +/- 30 min.)Leikkaa iso levy haluamasi kokoisiksi pihveiksi.

----

Ostoslista:

Pirkka nauta-sika jauheliha - 2,19 € / 400 g
sipuli - 1,39 € / kg
Saarioinen kokonaisia punajuuria - 2,69 € / 850/560 g
Pirkka virike kananmuna - 2,19 € / 15 kpl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 2,30 € / 2-4 annosta

4 kommenttia:

 1. Mulle ei ole koskaan tullut mieleen paistaa Lindströmin pihviä uunissa. Nerokasta!

  VastaaPoista
 2. Mulle taas Lindströmin pihvit on aina tarkoittaneet tuollaista isona levynä paistettua pihviä ja mulle selvisi vasta alettuani itse tekemään ruokaa, että Lindströmin pihvien ero onkin tuossa punajuuressa eikä paistotavassa xD Kouluruokalan aikaan saama mielikuva siis :)

  Mutta on kyllä ihanan nopeaa ja yksinkertaista!

  VastaaPoista
 3. Mä oon huomannut että meillä on aika usein sunnuntaisin jotain piirakkaa iltapalana. Toi pohja on niin helppo että sen tekaisee hetkessä, ja täytteissähän on vain mielikuvitus rajana :) Samoja ajatuksia taas tossa Painonvartijat-kirjahommassa, mäkin lueskelin juurikin tuota samaa kirjaa tällä viikolla :D taisi olla tosin joku vanhempi painos, eri kansi mutta sama nimi.

  Mä en ole uskaltanut laittaa mitään laskuria omille sivuilleni, masentuisin vaan jos näkis ettei siellä kukaan käy :D

  VastaaPoista
 4. Mä olen paha ja sorrun aina valmistaikinoihin :/ Ne on niin hyviä mun makuuni! Vaikka pitäis kai vaan alkaa kokeilla tehdä itsekin erilaisia versioita, kun kaikki aina väittää itsetehtyä paremmaksi :D Ei mulla tosin riitä mielikuvitus täytteisiinkään x)

  Tuo mun kirjani on vuodelta 2005, mutta en ainakaan löytänyt siitä mainintaa vanhemmasta painoksesta. Joku kirjakerhon liittymislahja tuo on, ei muuten ehkä olis mun hyllyyni ajautunut :D

  Ja mä ainakin käyn sun blogissas! :D Varmasti käy moni muukin. Nythän Bloggerin blogeista löytyy kanssa oma "tilastot" -kohta, sieltä näkee vähän suunnilleen. Kovin tarkka toi Bloggerin laskentatapa ei kyllä näytä olevan :P

  VastaaPoista