10.4.2010

Suklaapalat (Rocky Road)
Olinkin ihan unohtaa, että viimeksi vieraille tarjosin juustokakkujen lisäksi myös Pirkan Rocky Road -paloista sovellettuja suklaapaloja! Siis suklaapaloja en unohtanut vaan unohdin ohjeen jo kuvanneeni. Oih, nää oli mielettömän hyviä! Tein näitä heti kerralla 2 annosta ja unohdin ensimmäisestä margariinin kokonaan, mutta eipä tuo haitannut. Hyviä ja ellei jopa parempiakin tuli ilman margariiniakin :D

200 g suklaata
(20 g voita tai margariinia)
50 g vaahtokarkkeja
0,5 dl suolapähkinöitä
8-10 kpl Marie -keksejäPaloittele vaahtokarkit saksilla tai veitsellä. (Säästä muutama koristeeksi.)


Murskaa Marie -keksit pieniksi paloiksi. Varo hienontamasta liian jauheeksi!


Rouhi suolapähkinät.


Paloittele suklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa tai mikrossa.Sekoita kaikki ainekset keskenään.Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan, suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. (Itse käytin ihan vaan pieniä pakasterasioita "muottina".)


Ripottele päälle suolapähkinöitä ja vaahtokarkkipaloja. Painele koristeet kiinni suklaaseen.

1. erä ilman margariinia.


2. erä margariinilla.


Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa pieniksi neliöiksi. (Itse tein aika isoja paloja, jolloin yhdestä annoksesta tuli 6-8 palaa.)


----

Ostoslista:

Marabou maitosuklaa - 1,77 €
(Raisio Sunnuntai leivontamargariini - 1,71 € / 500 g )
Väiski vaahtokarkkeja - 1,04 €
Rainbow Salted Peanuts - 2,19 € / 500 g
Kantolan Kulta Marie keksit - 0,91 € / 200 g

Yhteishinta: ~ 3 €

7 kommenttia:

 1. Nämä oli tosi hyviä! Itsekin mukailin vähän Pirkan ohjetta. Saanko linkittää blogisi linkkilistaani? Blogini on http://nuudelipussipippurihyllylla.blogspot.com/.

  VastaaPoista
 2. Nää tosiaan oli hyviä ja hauskaa tarjottavaa vieraillekin :D

  Saa linkittää :)

  VastaaPoista
 3. Jee, taidan saada tätä äitienpäivänä (siis tänään) Ainakin sellainen touhuaminen tuolla keittiössä käy. Taisi vihje mennä perille ;)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti vihjailu oli auttanut! :D Eivät ollenkaan huono äitienpäiväyllätys <3

  VastaaPoista
 5. Hyvin pysyivät koossa ja olivat aika "veikeitä" syödä, kun suklaa oli kovaa mutta sitten pehmeä vaahtokarkki tuli yllättäin sieltä kovan suklaan seasta.
  Me (tai siis miehet) tekivät nämä karkit ilman margariiniä ja ainakaan minä en kaivannut sitä niihin. Pysyisivätköhän jopa paremmin koossa ilman margariinia, mene ja tiedä. mutta hyviä oli.

  VastaaPoista
 6. Tuo margariini tosiaan on näissä melko tarpeeton. Mulla itselläni nämä ovat pysyneet hyvin koossa joka kerta, joten en käsitä mikä siihen voisi vaikuttaa. Ehkä sillä on tässä merkitystä, kuinka pientä keksimurskasta tekee :) En mä itsekään kovin pientä hitua kekseistä tee, mutta en mä muutakaan enää keksi.

  Mutta hyvä, että teillä onnistui ja maittoivat hyvin :)

  VastaaPoista