23.4.2010

Dippikastikkeita, osa 1Kuvassa takana makea chilikastikedippi, oikealla Aura -dippi ja etualalla pippuridippi.

Itse tein näitä dippikastikkeita lähinnä perunoilla dipattavaksi, mutta ainakin osa varmasti toimii myös sipsien/kasvisten kanssa. Valmiita dippejä meillä on aina tullut melko paljon ostettua ja etenkin kasvistikkujen kanssa tulee valmiista jauheesta tehtäviä kermaviilidippejä herkuteltua. Nykyään olen alkanut tehdä mm. lohkoperunoita itse ja esimerkiksi Rainbown lankkuperunat on meillä hyviksi havaittu, joten tarve dippikastikkeillekin on uudenlainen. Ja kun kokkailusta olen muutenkin innostunut niin miksipä en tekisi dipitkin itse? Tässä muutamien kokeilujeni tulos myös teille jaettavaksi :)

Kermaviilin, maustamattoman jogurtin ja maitorahkan vaihtelemisella ei näissä juurikaan ole merkitystä, kaikki toimii. Ranskankerma tai smetana sen sijaan ovat sen verran rasvaisempia ja paksumpia, etteivät välttämättä kaikkiin sovi. Myös tavallista majoneesia voi käyttää dipin pohjana sekoittamalla siihen mausteita, mutta itse en ole näihin kokeiluihin asti vielä päässyt, kun en niin majoneesista välitä.

Erillisiä työvaihekuvia en nyt ottanut osittain kiireen vuoksi, mutta toisaalta myös luottaen blogini lukijoiden osaamiseen. Jokaisen dipin työvaiheet: Pilkkomiset ja hienontamiset, jos jotain on. Kaikki aineet sekaisin. Hetkeksi jääkaappiin maustumaan ja kylmänä tarjolle.

Dippi 1, makea chilikastike

1 prk maustamatonta jogurttia
2-3 rkl makeaa chilikastikettaIhan mukava dippi ainakin perunoille. Jos itsellä sattuu valmiina makeaa chilikastiketta kotoa löytymään niin tämä on helppo kokeilu tehdä. Muuten en ehkä pelkästään tätä varten lähtisi chilikastiketta erikseen ostamaan.

Dippi 2, Aura -dippi

1 prk kermaviiliä
170 g Aura -sinihomejuustoaAurajuuston ystävälle aurajuustoinen valinta :D Törrrrkeän hyvää. Tämä on taas näitä mun ohjeitani ja melkein on kuin dippaisi perunaa pelkkään Aurajuustoon, joten puolikaskin pala Auraa riittäisi dipiksi oikein hyvin. Sulata Aurajuustoa hieman mikrossa ennen kermaviiliin/maitorahkaan/jogurttiin sekoittamista.

Dippi 3, pippuridippi

1 prk (2 dl) kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria rouheenaSitruunainen ja pippurinen, melko perusdippi. Hyvää ja toimii. Lähinnä toiminee parhaiten vähän raskaampien dippien raikkaana tasapainona.

----

Ostoslista:

Bulgarian jogurtti - 0,64 €
Spice Up! makea chilikastike - 1,96 € / 200 ml

Valio kermaviili - 0,70 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 1,99 €

Valio kermaviili - 0,70 €
sitruuna - 0,38 €
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Rainbow lankkuperunat - 1,29 € / 750 g

7 kommenttia:

 1. Namnamnam, näitä dippiohjeita mä vähän kaipailinkin, että miten herkkujasi sovellat :)

  VastaaPoista
 2. Ja lisää on tulossa jossain vaiheessa ;) Kunhan ensin toivun tämän hetkisestä lankkuperunaähkystäni xD

  VastaaPoista
 3. Kokeilen tänään tuota aurajuustodippiä. On valmis, odottaa vaan syöjäänsä ja muita ruokalajeja. Maistoin toki, vaikuttaa lupaavalta. 8-)

  VastaaPoista
 4. Oli hyvää! Ja mies tykästyi lankkuperunoihin, kiitos siis vinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että Aura-dipistä tuli myös teidän makuun sopivaa ja, että tekin löysitte nuo lankkuperunat! :)

  Ihanan yksinkertaista tämä dippien itsetekeminen! :)

  VastaaPoista
 6. Nuo on kyllä varmasti paljon parempia kuin esim: Kaupan dippi jauhe ja kermaviili.
  Voisin kokeilla tuota chili dippiä oman maan perunoista ole vain itse tehnyt siihen kastikkeen jossa niitä lastuja sekoittelen mutta tämä voi olla parempi ajatus

  VastaaPoista
 7. Kannattaa tosiaan testailla dippien tekemistä itse! :) Kaupan dipeissä on aina vähän sellainen jauheinen sivumaku, josta en itse tykkää :P

  VastaaPoista