22.4.2010

Jambalaya



Jambalaya on vähän paellan tyylinen ruoka lihasta, kasviksista ja riisistä. Jambalayasta löytyy monenlaista versiota ja tässä yksi niistä, jonka reseptin jokunen vuosi sitten eräältä nettikaveriltani sain. Hyvää ja yksinkertaista, kuten asiaan kuuluu.

1 pkt pekonia
300 g porsaansuikaleita
1 iso sipuli
400-500 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
5 dl vettä
2 dl riisiä
200 g pakastevihanneksia (hemapa)
300 g katkarapuja



Pilko pekoni ja sipuli.



Ruskista pekoni, sipuli ja lihasuikaleet.





Kippaa pannulta kattilaan. Lisää tomaattimurska, mausteet ja lihaliemikuutio. Hauduta 10 minuuttia.





Lisää vesi ja riisi, hauduta 15 minuuttia (tai kunnes riisi on kypsää).



Lisää pakasteet, kuumenna ja nauti patongin kera.







----

Ostoslista:

Pirkka pekoni - 1,23 €
Snellman viljaporsaan lihasuikale - 2,78
sipuli - 1,29 € / kg
Rainbow tomaattimurska - 0,85 €
Maggi lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
cayannepippurijauhe - 0,85 € / 22 g
Uncle Ben's pitkäjyväinen riisi - 2,80 € / kg
Apetit herne-maissi-paprika - 0,57 €
Rainbow katkaravut - 4,68 / 450 g

Yhteishinta: 9,10 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti