17.3.2010

Suklaamousse
Tää on niin hyvää ja niin kuohkeaa <3 Mulla ainoastaan alkuun oli hieman ongelmaa koostumuksen kanssa, kun jostain syystä sain suklaan ja kananmunan paakkuuntumaan keskenään. Tulinkin siihen tulokseen, että ainesten on hyvä olla suunnilleen saman lämpöisiä, kun tätä tekee. Jos suklaa on liian kuumaa niin kananmuna saattaa kypsyä ja täten paakkuuntua jouduttuaan kosketukseen kuuman kanssa. Tai kuten itselleni oletettavasti kävi eli, kun sulan suklaan sekaan kaatoi jääkaappikylmän kananmunan, se hyydytti suklaan.

Omasta mielestäni en tee nykyään mitään eri tavalla kuin alkuun, mutta jostain syystä tämä on alkanut onnistumaan joka kerta :D Eli helppo tämä ohje tosiaan on. Ja vaikka niitä "sattumia" syntyisikin niin eivät nekään haitanneet mitään, sillä moussea ne eivät pilanneet vaan sulivat suussa kuten suklaan kuuluukin. Tahallisiksi sattumiksi tähän voi tietysti sekoittaa hieman suklaamurua sekaan :)

100 g suklaata
1 keltuainen
2 dl kuohukermaa


Sulata suklaa. Jäähdytä hieman, mikäli suklaa kuumenee sulatettaessa.Erottele kananmunasta keltuainen. - Halkaise kananmuna ja kääntele keltuaista kuoren puolikkaasta toiseen, kunnes valkuainen on valunut pois. Jos saa rikottua kananmunan rikkomatta keltuaista, tämä ei ole ollenkaan vaikeaa :)Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.


Lisää keltuainen sulan suklaan joukkoon.


Lisää kermavaahto suklaan joukkoon ja vatkaa sekaisin.


Kaada suklaamousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.


Tuntikin riittää, jos itselle iskee makeannälkä (toimii itselle kyllä jäähdyttämättäkin), mutta vaikkapa vieraille tarjottaessa tämän voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltanakin.

----

Ostoslista:

Fazer maitosuklaa - 1,89 € / 200 g
Pirkka vapaan kanan kananmuna - 1,61 € / 10 kpl
Pirkka kuohukerma - 0,94 €

Yhteishinta: 2 € / 2 annosta

8 kommenttia:

 1. On kyllä tosi kuohkea koostumus tässä moneen muuhun moussekokeiluun verrattuna! :)

  VastaaPoista
 2. Aion kokeilla heti! Montako annosta noilla määrillä tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reseptin lopussa lukee, että tämä annos riittää 2:lle :) Mutta saattaa riittää jälkiruokana neljällekin, jos ei kovin makeahirmuja syöjiä ole :D

   Poista
 3. tosi hyvää kun eilen tein :) tuli mieleen äitin tekemä kotijäätelö mitä söin pienenä! ensi kerralla laitan pakkaseen ja katson tulisko jätskiä :D

  VastaaPoista
 4. Todella makeaa tuli :)

  VastaaPoista