1.10.2013

Täytekakkukurssin satoa



Facebookin puolella jo hehkutinkin elämäni ensimmäistä ruokakurssia, jolle pääsin osallistumaan :D

Yleensä olen liian hajamielinen ilmoittautuja, että millekään ruoka-aiheisille kursseille mukaan mahtuisin. Toisaalta olen keittiössä myös sellainen sählä, että mieluiten kokkaan yksinäni. Mutta tykkäsin kurssista kyllä, enkä vähiten mukaan saatujen herkkukakkupalojen vuoksi ;)

Täytekakkukurssilla leivoimme siis pareittain yhteensä 9 täytekakkua, joista saimme loppukahvittelulta ylijääneet kakut jakaa keskenämme ja ottaa kotiin mukaan, eli taatusti sai rahalleen vastinetta :D Julkaisen tässä nyt kuvat kaikista (yhtä hyytymään jäänyttä lukuunottamatta) kurssilaisten tekemistä täytekakuista sekä ohjeen kakkuun, jonka tekemiseen itse osallistuin. Vaihekuvia ei sattuneesta syystä ole.

Ja itsehän siis leivoskelin alla olevaa suklaa-rommirusinatäytekakkua sillä erotuksella, että rommirusinarahkan tilalla käytimme tiramisurahkaa. Itse en ole mikään rommirusinan ystävä, joten vaikka itse sanonkin niin mielestäni tämä tiramisurahkatäytekakku oli kakuista kaikkein maukkain ;)

Dumle-suklaatäytekakku

Kaakao-maitorahkatäyte ja Dumle-kuorrutus.



Kirsikka-marsipaanitäytekakku

Maitorahkatäyte säilykekirsikoilla ja suklaalla, päällä marsipaani.



Kermakakku

Aprikoosimarmeladia ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.



Hedelmätäytekakku

Täytteessä mangotuorejuustoa ja -sosetta.



Aurinkoinen appelsiinitäytekakku

Appelsiinirahkaa ja -marmeladia, pinnalla appelsiininmakuinen tomusokerikuorrute.



Pätkistäytekakku

Pätkis-tuorejuustotäyte ja suklaa-smetanakuorrutus.



Ja vielä bonuskakku, joka syntyi yhdistelmästä ylimääräisiä aineksia ja aikaa.




Suklaa-rommirusinatäytekakku



Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk rommirusinarahkaa tai tiramisurahkaa
1 prk kuohukermaa
100 g maitosuklaata
sokeria maun mukaan

Kuorrutus:

2 prk kuohukermaa
300 g maitosuklaata
0,5 pss mantelilastuja
säilykekirsikoita

Uuni 200 astetta, kiertoilma 175.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti nostellen vaahtoon. Kaada 2 litran (voideltuun ja korppujauhotettuun) vuokaan. Paista noin 25 minuuttia.

Vaahdota täytteen kermavaahto ja lisää rahka, sokeri ja pieneksi paloiteltu (rouhittu) suklaa. Tarkista sokerin määrä. (Me ei laitettu täytteeseen sokeria lainkaan, sillä mielestämme maku oli riittävän makea ilmankin.)

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen ja laita täyte väleihin.

Vaahdota kermavaahto ja levitä hieman kakun päälle. Levitä kermavaahtoa reunoille sekä viimeistele esimerkiksi kuvioidulla lastalla. Laita mantelilastuja kakun reunoille ja vuole suklaasta lastuja kakun päälle. (Suklaata laitettiin huomattavasti vähemmän kuin ohjeessa, kun ei vaan oltaisi saatu kaikkea edes mahtumaan kakun päälle :D ) Pursota kermavaahdosta ruusukkeet kakun yläreunaan. Voit halutessasi tehdä pursotukset myös reunoille. (Kermavaahtoakin jäi ilman reunapursotuksia reilusti yli.)

5 kommenttia:

  1. Nams mitä kakkuja!! Saisko dumle-kuorrutteen ohjetta?

    Bansku

    VastaaPoista
  2. Kuorrutteeseen tulee 100 g taloussuklaata, 0,5 pss original Dumleja ja 0,5 dl kevytkermaa. Suklaat sulatetaan sekoittelemalla (kerros)kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä.

    Itse en tosiaan Dumle-kakkua ollut tekemässä, mutta sain sen käsityksen, että kuvan kakun kuorrutteen löysyys johtui ohjetta suuremmasta Dumle-määrästä. Lopputuloksen siis pitäisi olla levittyvää, mutta kannattaa varautua siihenkin, että kuorrute saattaa valahtaa lautaselle :D Herkullinen lopputulos joka tapauksessa ;)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä kakkuja! :) Kauniitakin vielä... Kunpa itsekin osaisi tollasia tehdä :) Oletko muuten kokonaan lopettanut sen kissablogisi pidon? Harmi jos olet, sillä se oli ehdottomasti yksi lempiblogeistani... Noh, jään kuitenkin seurailemaan tätä :)

    VastaaPoista
  4. Voi ei, miten voikin vesi lirahtaa kielelle... Rakastan tehdä kakkuja - missä tuollaiselle kurssille pääsee?!

    Itse otan tässä vasta ensiaskeleitani ruokablogimaailmassa sellaisen myös itse väsättyäni oman ja avomiehen aasialaisen ruokakulttuurin kohtaamisista kertomaan. On tosin huono ajatus selailla mitään ruokaan liittyvää, kun nälkä kurnii vatsanpohjalla! ;) Oikein mukavaa syksyä!
    -Bea
    http://lovecurryandotherspices.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Hei! Mitä tuohon suklaasmetana kuorrutukseen tulee ja miten on tehty?

    VastaaPoista