4.10.2013

Smetana-uunilohiPaistoin elämäni ensimmäisen lohen! :D

Itse en kalaa saa syötyä, mutta muut syöjät tätä kehuivat. Tiesin kyllä uunilohen olevan helppo valmistaa, mutta silti tämän helppous pääsi yllättämään. Valmiin fileen ostamalla tämä olikin ihan loistavaa laiskan kokkauspäivän ruokaa.

Reseptin lunttasin Kotikokki.netistä.

600-900 g lohta (lohifile)
1 prk smetanaa
2 dl kermaa
1 lime
1 sipuli
1-2 tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
juustoraastettaAseta lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.Purista päälle puolikkaan tai kokonaisen limen mehutLeikkaa sipuli renkaiksi (tai puolirenkaiksi) ja asettele kalan päälle.Sekoita kerma, smetana ja sitruunapippuri keskenään.Kaada seos kalan päälle.Ripottele päälle juustoraastetta.Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-35 minuuttia.Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa. Meillä tässä lisukkeena pakasteuunikasvissekoitus.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa et oot ruvennu taas tänne postailee juttuja! Monen moista kertaa olen kahtonut ohjeen juustokakuista, sekä tacovuuasta. Poikaystäväni lempiruokaa on toi tacovuoka. Onko sinulla ohjetta uunijäätelöstä. Se olisi ehdottomasti kokeilun arvoinwn. Olisi kiva saada kunnon selkeä ohje vaihe vaiheelta miten se tehdään. Vielä en ole itse uskaltanut tehdä. Eli jos tuler kokeiltua niin katson ohjettasi ja kokeilen perässä :) kiitoksia vielä loistavasta ruokablogista!

  VastaaPoista
 2. Vieläkö postaat kissablogiisi?

  VastaaPoista
 3. Ihana et oot alkanut taas päivittää! :)

  VastaaPoista
 4. Nyt on ihan pakko tulla kommentoimaan! Olen lueskellut näitä sun ohjeita jo jonkin aikaa ihan suu auki. :D Oon ihan ihmeissään miten näitä reseptejä on näin paljon ja kaikki vielä semmosia mitä voisi itsekkin kokeilla. En tiedä mistä alottaisi kun ohjeita on niin paljon ja hyvä vaan! Olen ekan vuoden kokkiopiskelija ja kerroin opettajalle sun tosta kananugetti ohjeesta ja opettaja sano mulle että tuo ohje kouluun niin kokeillaan. :) Milloin laitat taas uusia ohjeita?

  VastaaPoista
 5. Smetana tekee joka ruoasta parempaa! :D

  VastaaPoista
 6. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka . . . . . . . . . . . . . . . .

  VastaaPoista