27.4.2012

Kantarelli-kasvispiirakka



No nyt harmittaa! En uskonut kantarellipiirakasta pitäväni, joten kuvasin reseptin todella laiskasti :( Annoskuvakin on otettu viimeisestä vuokaan jääneestä palasta! :D

Varmaan jo moneen kertaan on käynyt ilmi, että meillä ei juuri kukaan sieniä syö, kun itsekin keskityn lähinnä herkkusieniin. Miestä en saanut vieläkään vakuutettua yhtä suupalaa enempää maistamaan, mutta itse alan vähitellen pääsemään kantarellien makuun.

Tämä resepti lähti taas perinteisesti siitä, että olin joskus ostanut kantarellituorejuustoa testattavaksi enkä enää yhtään muistanut, mitä siitä olin aikonut tehdä :D Niinpä lopulta vieraille syntyi tällainen kantarelli-kasvispiirakka jääkaapin jämäaineksista. Tomaatti ei mielestäni tähän oikein sopinut, mutta sen heitinkin piirakkaan lähinnä, koska mua ärsytti niin paljon katsella tuota yksinäistä tomaattia jääkaapissa pyörimässä. Eli jos tomaattia haluaa laittaa niin viipaleina piirakan päälle sitten.

Kasvisten ja tuorejuuston ansiosta piirakasta tuli ihanan mehevä ja sienet maistuivat omaan makuuni piirakasta sopivan pehmeästi :)

1 valmis piirakkapohja (suolaiselle piirakalle)

1 litra kantarelleja (ryöpättynä n. 200 g)
1 sipuli
2 isohkoa porkkanaa
puolikas (keltainen) paprika
pala (n. 100 g) kesäkurpitsaa
(1 tomaatti)
100 g kantarellituorejuustoa
1-2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
50-100 g (1-2 dl) juustoraastetta



Painele sulatettu piirakkapohja vuoan (oma piirakkavuokani on halkaisijaltaan 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Itse käytin taas pakastimeen valmiiksi ryöpättyjä sieniä, mutta jos käytät tuoreita niin kuumenna niitä pannulla, kunnes enin neste pannulta on haihtunut. Lisää hienonnettu sipuli. Kun sipuli on hieman kuullottunut ja neste pannulta haihtunut, lisää pannulle nokare voita/tilkka öljyä sekä raastetut porkkanat, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsa. Anna kasvisten kypsyä hetki. (Kasvisten kypsyminen jatkuu vielä uunissa, joten pakko kasviksia ei ole pannulla käyttää, mutta samalla nekin siinä kivasti pehmenevät ja maut tasoittuvat.)





Levitä kantarellinmakuinen tuorejuusto esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada sieni-kasvistäyte tuorejuuston päälle. Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmuna ja mausteet, kaada vuokaan täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200 asteessa vielä n. 30 minuuttia.



----

Ostoslista:

Sunnuntai piirakkataikina - 2,29 € / 400 g

kantarellit itse poimittuina - 0 €
sipulipussi - 1,23 € / kg
porkkanapussi - 1,15 € / kg
keltainen paprika - 0,93 € (4,19 €/kg)
kesäkurpitsa - 0,84 € (2,39 €/kg)
Créme Bonjour, kantarelli - 2,59 € 200 g
Valio ruokakerma - 0,92 €
Rainbow vapaan kanan munat - 1,95 € / 10 kpl
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g
X-tra pizzaraaste - 2,89 € / 500 g


Yhteishinta: 6,40 € (+ kantarellit)

6 kommenttia:

  1. Mä yleensä pyrin kuvaamaan (muka) nätisti kaiken mitä bloggaan, vaikken itse sitä söisikään :D esim. ne jo aiemmin mainitut riistasäilykkeitä sisältävät ruoat menee siihen kategoriaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas on se periaate, että en julkaise blogissani ruokia, joista en voi itse sanoa pitäneeni :D Tietysti on muutamia poikkeuksia, kuten tuo nötköttikastikekin, mutta noin muuten haluan seistä reseptieni takana. Ja plus mä olen kauhean laiska enää nälkäisenä mitään kuvaamaan ;D

      Poista
  2. Kantarellit on lähes parhaita sieniä, harmi kun niitä ei koskaan saa tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä en juuri muita sieniä syökään kuin nyt kantarelleja ja herkkusieniä :D Mutta kantarelleja olen kyllä oppinut jo lapsesta asti arvostamaan :)

      Poista
  3. Hei! Kysyisin sun toisesta reseptistä, cookie popseista jos sopii... Tekisin niitä pienen tytön synttäreille etukäteen ja sun ohjeessa lukikin että ne säilyy kyllä. Mietin vaan että hikistyykö ne jääkaapissa niin että nonparelleista sulaa väri pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Toki mielelläni vastaan, jos vaan osaan! :)

      Perinteiset värikkäät nonparellit eivät tosiaan valitettavasti jääkaapissa säily nätteinä. Jotkin isommat ja kovemmat koristerakeet säilyvät, mutta niistäkään ei tiedä kuin kokeilemalla ja nekin on vähän ikävän tuntuisia syödessä :/ Mun mielestäni nuo popsit ovat kyllä kauniita sellaisenaankin, mutta jos koristella haluaa niin koristelunhan voi tehdä vaikka erivärisellä suklaalla tai valkosuklaata rasvaliukoisella elintarvikevärillä värjäämällä :) Vaikka enemmän piperrystähän tuo toki vaatii. Varmasti kestäviä värirakeita en valitettavasti osaa juuri nyt suositella :(

      Poista