28.1.2012

Ruissipsit kahdella täytteellä



Pelailtiin taas kaveripariskunnan kanssa lautapelejä ja he ystävällisesti jättivät jäljelle jääneet ruissipsit mulle, joten viimeinkin pääsin taas tekemään uusia tahnakokeiluja! Reseptit löytyivät kaikessa yksinkertaisuudessaan googlaamalla sanat "ruissipsi täyte" :D Mulla oli tässä grillimaustettuja ruissipsejä, mutta tavalliset olisivat ehkä päästäneet tahnat paremmin esiin. Yksi tahna-annos riittää noin pussilliseen ruissipsejä.

Savunautatäyte Aatun apajilla -blogista ja pepperonitäyte AU-keittiöstä :) Savunautaan laittaisin ehkä hieman vähemmän kermaviiliä, sillä mun tahnastani ainakin tuli todella löysää. Ruissipsit tosin ovat sen verran kupinmuotoisia, että täyte pysyi silti hyvin kyydissä :D

Osan tahnoista vaan söin paahtoleivällä ja cocktailpiirakoiden kanssa, joten siihen täyte olisi saanut olla hieman jämäkämpää. Tahnojen maku parani entisestään niiden saatua olla jääkaapissa yön yli. Eli tahnat voi mielellään tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta ruissipsit tosiaan kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne pehmenevät nopeasti! :)




Savunautatäyte

150 g savunautaa
0,5 tuubia (n. 100 g) voileipäpikkelssiä
1 prk kermaviiliä
1 prk pippurituorejuustoa
1 paprika



Hienonna savunauta.





Sekoita muut ainekset keskenään.





Lisää liha tahnan joukkoon.





Laita seos paksuun pakastepussiin/pursotuspussiin ja purista ruissipsien päälle. Lisää päälle pari kuutiota/suikaletta paprikaa. (- Itse lopulta sekoitin myös paprikakuutiot täytemössön joukkoon ja nostelin ihan vaan teelusikalla nokareita sipseille.)


Pepperonitäyte

200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk smetanaa
150 g pepperonia
1 pieni punasipuli
2 pientä maustekurkkua
paprikajauhetta
mustapippuria
(persiljaa koristeluun)



Kuutioi pepperoni, punasipuli ja maustekurkut.





Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään notkeaksi.





Sekoita kaikki ainekset sekaisin keskenään. (Vaihdoin kippoa isompaan kuvien välillä.)







Annostele sipsien päälle täytettä ja koristele persiljalla.

----

Ostoslista:

Snellman tosi murea savunauta - 2,79 € / 150 g
Felix voileipäpikkelssi - 2,30 € / 240 g
Valio kermaviili - 0,69 €
Valio Viola kolme pippuria - 2,45 €
paprika - 0,93 € (3,99 €/kg)

Valio Viola ruohosipuli - 2,45 €
Valio smetana - 1,39 €
Saarioinen pepperoni - 2,99 € / 150 g
punasipuli - 0,15 € ( 1,19 €/kg)
maustekurkku tynnyristä - 0,77 € (2,86 €/kg)
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g


Yhteishinta:

Savunautatäyte: 7 €
Pepperonitäyte: 7,80 €

2 kommenttia:

  1. Onpas näppärän näköisiä, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! Vähän vaihtelua perinteiseen sipsi + dippi yhdistelmään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruissipsit on hyviä dipinkin kanssa, mutta erilaisilla tahnoilla niistä saa kyllä tosi näppärää tarjottavaakin :) Mä olen ihan ihastunut kaikkiin erilaisiin tahnoihin :D

      Poista