18.1.2012

Broileria Dijon-kastikkeessaSelailin taas tuttuja blogeja toiveenani löytää helppoja ruokia miehelleni luonaaksi ja tämä löytyikin heti Inkiväärihillo -blogista. Kastikkeesta tulikin lopulta niin hyvää, että mun oli pakko ottaa sitä talteen annos itsellenikin :D Kivan kermaisen tulista. Ens kerralla vaan jätän cayannepippurin pois, sillä jo Dijon-sinappi itsessään antaa kastikkeelle potkua.

Mun kastikkeeni joutui odottamaan liian kauan kuumalla pannulla, joten se kerman lisäämisen jälkeenkin ehti keittyä kokoon. Kastikkeen paksuus ei kuitenkaan makuun vaikuta, käykää parempi annoskuva katsomassa sieltä Inkiväärihillosta ;D

3 broilerin filettä
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
(1 dl vettä)
2 rkl Dijon-sinappia
maun mukaan mausteita:
chilimausteseosta
mustapippuria
valkopippuria
(cayennepippuria)
suolaa
2 rkl kuivattua ruohosipulia
öljyäLeikkaa broileri sopiviksi paloiksi (tai käytä valmiita suikaleita), hienonna sipuli ja ruskista kanapalat sekä sipuli öljyssä.

Sekoita joukkoon sinappi ja mausteita oman maun mukaan. - Huom! Jo pelkkä Dijon-sinappi on aika äkäistä.Kaada joukkoon ruokakerma ja ripottele pinnalle ruohosipuli.

Anna kastikkeen hautua kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita ja tarkista paksuus, lisää vettä/kermaa/maitoa tarvittaessa.----

Ostoslista:

Rainbow broilerin ohutleike - 4,95 € / 430 g
sipulipussi - 1,35 € / kg
Valio ruokakerma - 0,88 €
Maille Dijon Originale - 2,09 € / 215 g
chilimausteseos - 1,39 € / 37 g
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g
(cayennepippuri - 0,85 € / 22 g)
kuivattu ruohosipuli - 0,85 € / 2,4 g


Yhteishinta: 6,10 €

1 kommentti: