11.7.2011

Marianne-suklaajuustokakku riisimuropohjalla



Tai enemmän tää on koostumuksensa puolesta Marianne-suklaamousse riisimurosuklaan päällä (hyvä tarjoiluidea sekin), kun ilman liivatetta tein. Itse tykkään aina muutaman liivatelehden suklaajuustokakkuihinkin heittää, kun mun makuuni enemmän on semmoinen jämäkämpi kakku. Mutta jokin tämmöinen suklainen melkein on helpoin ratkaisu silloin, kun halutaan tehdä liivatteeton versio. Suklaakin kuitenkin itsessään jähmettää kakun sen verran, että lopputulos on pehmeä, mutta hyvin leikkautuva.

Pitkästä aikaa leivoin kakkua ihan vaan itselleni ja omaksi ilokseni. Bongasin Kakkumonsterilta herkulliselta kuulostaneen yhdistelmän Marianne-juustokakusta riisimuropohjalla ja tästä muokkasin omien mieltymysteni mukaisen version. Okei, mähän olisin voinut narskutella tuon pohjan sellaisenaan ;D Rakastan riisimurosuklaata sellaisenaan, mutta hyvin se toimii kakkupohjanakin! Irralliset riisimurot tietysti mössööntyivät jääkaapissa hieman kumimaisiksi, mutta tiiviisti paineltuna suklaa suojasi murot hyvin ja pohja oli rapea edelleen kolmentanakin päivänä syötäessä.

100 g tummaa tai maitosuklaata
3 dl riisimuroja

2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa tai maitosuklaata
1 dl Marianne -rouhetta



Sulata 100 g suklaata.



Sekoita suklaaseen 3 dl riisimuroja varovasti käännellen.





Levitä riisimurosuklaa tasaisesti leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Tahmeaa puuhaa! Kuvan vuoka 22 cm.) Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.





( ^ Riisimurot eivät vaihda väriä vuoassa vaan tuossa taas valaistus hämää :P )

Sulata 200 g suklaata.



Vatkaa 2,5 dl vispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi.



Vatkaa kerman joukkoon 200 g tuorejuustoa...





...sulatettu suklaa...





...ja 1 dl Marianne-rouhetta.





Kaada juustomassa vuokaan riisimuropohjan päälle ja tasoita.





Nosta kakku jääkaappiin noin 4 tunniksi.





----

Ostoslista:

Fazer maitosuklaa - 1,86 € / 200 g
Kellogg's Rice Krispies - 2,65 € / 375 g
Flora vispi - 1,15 €
Kraft Philadelphia Original Light - 1,79 € / 200 g
Fazer Marianne Crush - 2,30 €


Yhteishinta: 7 €

15 kommenttia:

  1. Tätä pitää joskus kokeilla! Näyttää hurjan hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Ihan liian herkullisen näköistä... nami!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, Sanna, Tupu ja Sumi: Kiitos kommenteistanne! :) Oli kyllä ihanan pehmoinen ja suklaisen makea kakku ♥

    VastaaPoista
  4. Tän täytyy kyllä olla täydellistä! :D

    VastaaPoista
  5. Hei ja kiitos hyvästä reseptistä! Tein aiemmin jo toisen liivatteettoman kakkusi ja sen kanssa kävi samoin kuin tämän ohjeen kakun kanssa: täyte lässähti jääkaapissa ollessaan melkein yhtä paksuksi kuin pohja. Onko sinulle käynyt niin ja miten sitä voisi estää?

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa omituiselta! Mulle ei kyllä ole hyydytettävien kakkujen kanssa ikinä noin käynyt :O

    Joskus jos suklaa on liian kuumaa lisättäessä niin kerma saattaa hieman vetistyä ja vaahto menettää kuohkeuttaan, mutta se näkyy kyllä heti sekoitusvaiheessa. Vuoassa kakun ei pitäisi enää lässähtää. Jos vaan vispi on tarpeeksi jämäkäksi vaahdoksi vatkattu niin en mä kyllä oikein keksi mikä tuossa edes voisi lässähtää :/

    Eli musta ei nyt apua tainnut olla :/ Onpa taas mysteeri! :D

    VastaaPoista
  7. Hmmm.. ehkä on sitten niin, että en ole uskaltanut vatkata kermaa tarpeeksi jämäkäksi, kun mielessäni on ollut kerman "voiksi" muuttuminen. Nyt kun vertaan tuota vuokaanlaittokuvaasi, niin kyllä vaahtosi on jämäkämpää kuin minun. Pitää muistaa tämä ensi kerralla!

    No, pääasia on kuitenkin ollut lässähtäneissä kakuissani: ne molemmat ovat maistuneet todella hyville tiivistä ulkomuodostaan huolimatta!

    VastaaPoista
  8. No niin, toivottavasti ongelma sitten ratkeaa sillä! Mutta pääasia, ettei kakut ihan pilalle kuitenkaan olleet menneet :)

    Mä itse tykkään käyttää tuota vispikermaa juuri siitä syystä, että se ei mene voiseksi yhtä herkästi kuin kuohukerma. Ja muutenkin vispistä saa jämäkämmän vaahdon kuin kuohusta. Etenkin liivatteettomissa juustokakuissa on tärkeää täytemassan itsessään olla jo paksua, jotta suklaa jaksaa pitää sen muodossaan tai muuten täyte saattaa lässähtää sitten lautasella pohjan päältä :)

    VastaaPoista
  9. Kokeilin kakkua tänään ja hyvää tuli. Kiitos ohjeesta. Tätä tulen tekemään toistekin :)

    VastaaPoista
  10. Kiva kuulla, että maittaa! :)

    VastaaPoista
  11. Tein tänään tätä kakkua,hieman muokkasin (: Laitoin pätkistä mariannen sijaan.ja riisimurojen tilalle digestsive-keksejä. ja philadelpihian jätin pois ja latoin turkkilaista jogurttia hieman. kun nuita aineksia puuttu (: oli tosi kiva resepti ja eiköhän maistukkin hyvälle! joskus pitää kokeilla tuolla sinun reseptilläsi ihan kokonaan!
    käyppäs myös kattomassa oma kokkaus/leipomis blogini (:!

    VastaaPoista
  12. Olitkin reseptin muokannut aivan uusiksi! :D Tosi hyvältä kuulostaa, vaikka itse en niin Digestiveista suklaan kanssa välitäkään :) Kannattaa tosiaan testata Mariannellakin ja tää on ihan täydellinen kakku etenkin silloin, kun kaipaa liivatteetonta juustokakkua :)

    VastaaPoista