26.1.2011

Possua ja herkkusieniä pippurisessa kermakastikkeessa



Vähän saan mutinaa täällä kotona, kun tykkään kokata aina vaan broileria ja mutina senkuin yltyy, kun olen viime aikoina innostunut kasvisruokiakin testailemaan. Mä itse en kauheasti lihaa syö muuten kuin jauhetussa muodossa, mutta täytyyhän sitä ruokatoiveita kuunnella, kun toinen kerrankin sellaisia esittää! Paskamainen avovaimo vaan pilasi tämänkin ruoan miehen inhoamille herkkusienillä xD Ilkeää. Mä itse kuitenkin tykkäsin noista herkkusienistä tosi paljon, joten jako oli lopulta aika näppärä, kun mä sain syödä herkkusienet ja mies söi lihat :D

Kermainen pippurikastike on jo kauan sitten havaittu mitä ihanimmaksi lisukkeeksi lihalle eikä se todellakaan pettänyt tässäkään. Mehän kiskaistiin tämä kahdestaan, vaikka tästä useammallekin riittäisi. Lihaahan tähän kastikemäärään voi laittaa enemmänkin. Resepti bongattu taas Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista! Itse en alkuperäisestä poikennut muuten kuin, että lisäsuolaa ja -pippuria en enää kastikkeeseen laittanut ja lihaliemikuutionkin jätin kokonaan pois, sillä se oli mielestäni tässä turha ja kastike maistuu melko voimakkaalle ilmankin näitä :)

Kuvassa lisukkeena perunamuusia sekä mozzarellasalaattia.

300 g viljapossun sisäfileitä, maustamaton
voita lihojen ruskistamiseen
suolaa
mustapippuria rouheena
4 dl kermaa
1 kokonainen (100 g) Musta Pekka -juusto
1 iso tlk kokonaisia herkkusieniä



Puhdista fileet ja leikkaa ne parin cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Painele käsin kevyesti ohuemmiksi.



Ruskista lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa.



^ Tässä kuvassa esimerkki siitä, miten lihoja EI paisteta! Mun pannuni ei ilmeisesti ollut tarpeeksi kuuma, sillä lihat turauttivat kaikki nesteet heti ulos ja ruskistamisen sijaan nämä lihat tuli lähinnä keitettyä :P

Laita lihat uunivuokaa. Ripottele suolaa ja pippuria lihojen päälle ja laita 200 -asteiseen uuniin kastikkeen teon ajaksi.



Valuta herkkusienet ja ruskista niitä kevyesti paistinpannulla.



Lisää kerma ja paloiteltu juusto. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut tasaisesti. - Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Huomioithan kuitenkin, että lihoissakin on mausteita ja kastike tiivistyy kypsymisen aikana. (Itse en enää mausteita lisää.)





Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.



Kypsennä ruokaa edelleen 200 -asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.



-----

Ostoslista:

Atria Viljaporsaan Filee Ohut Leike Naturell - 3,99 € / 300 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio ruokakerma - 0,85 €
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Valio Musta Pekka -pippurituorejuusto - 2,25 € / 100 g
Rainbow herkkusienet kokonaisina - 1,55 € / 390 g


Yhteishinta: 9,60 €

8 kommenttia:

  1. Oi apua miten houkutteleva kuva!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tosi kiva kuulla! Mä nimittäin meinasin menettää hermoni ihan täysin tätä kuvatessani, kun en millään meinannut saada kelvollista kuvaa pinnaltaan kiiltävästä ruskeasta läjästä! :D

    VastaaPoista
  3. Tää onkin meillä huomenna seuraavaksi maisteltavana. Vihdoinkin jotain muuta kuin sitä kanaa tai jauhelihaa mitä on tullut tehtyä nyt viime aikoina ihan turhan usein.

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä! Tätä tehtiin meillä sillä erotuksella, että juustona oli koskenlaskijaa koska mieheni ei pidä pippurista :) Oli aivan ihanaa ruokaa.

    VastaaPoista
  5. pipa: Mähän itse voisin syödä tyytyväisenä vaan sitä pelkkää kanaa aina, mutta kiva, jos tästä sai vaihtelua joku muukin kuin ainoastaan tuo mun mieheni :D Toivottavasti maittoi!

    Kirde: Kiva, että löysitte tästä mieleisenne version! :) Täytyypä itsekin testata vaikka jollakin maustetulla sulatejuustolla tätä, kun meillä se on aina vaan se pippuri makuna jokaisessa ruoassa :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos hyvästä ohjeesta! :) Oli piristävää tehdä välillä jotain muuta kuin sitä ainaista kanaa joka kerta. Ite en hallitse oikein näitä liharuokia! :D Mutta tällä ohjeella onnistui maukkaasti!

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla! Mäkään en oikein noita liharuokia hallitse ja niitä kaipaa itsekin aina lisää, joten tosi mukavaa, jos joku muukin sai vinkkiä tästä! :)

    VastaaPoista
  8. Oli oikein hyvää koskenlaskija-versiona. Pitää kokeilla Musta Pekalla, kun syödään aikuisporukassa.

    VastaaPoista