24.8.2010

Pinaatti-fetapastaEnsimmäinen kohtaamiseni tuoreen pinaatin kanssa ei tosiaan sujunut aivan toivotulla tavalla emmekä täten ystävystyneet. Kypsennetyssä ruoassa pinaatti ei kuitenkaan maistu juuri miltään, joten en taipunut loppuja pinaatteja poiskaan heittämään ja Créme de la crémen Nox antoikin mulle hyvän pastareseptin, jota uskaltauduin kokeilemaan. Ennakkoluuloisesti suhtauduin pinaattiin edelleen, mutta lopputulos oli varsin maittava. Pinaatti saanee multa mahdollisuuden vielä toistekin :) Luulen, että tätä meillä ainakin syödään jatkossakin. Todella helppoa, nopeaa ja hyvää ruokaa!

Tätä alkaessani tekemään mulla sattui jopa olemaan suunnilleen aineksetkin kotona valmiina - pinaattia itse käytin vain 100 grammaa ja juusto oli tavallista salaattijuustoa. Hyvin toimi näinkin. Sipulin ja paprikan kypsyysaste on kiinni jokaisen omista mieltymyksistä, itse tietenkin taas kypsensin ne aivan pehmeiksi. Pinaatti tulee tällä ohjeella kypsäksi ja feta sulaa lähes kokonaan.

Me syötiin tää annos kahdestaan, mutta kolmellekin olis ehkä riittänyt :)

150 g tuoretta pinaattia
200 g fetaa tai salaattijuustoa
1 punasipuli
1 vihreä paprika
(oliivi)öljyä
suolaa
mustapippuria
n. 200 g spagettia tai nauhapastaa (tagliatelle)Laita pastavesi kiehumaan.Leikkaa sipuli suikaleiksi, kuutioi feta ja paprika.

Huuhdo pinaatti ja revi se halutessasi pienemmäksi.Keitä pastaa pussin ohjeen mukaan kahdelle. (Kastike valmistuu pastan kypsyessä.)Kuumenna oliiviöljy pannulla. Kuullota sipulia ja paprikaa pari minuuttia.Lisää pinaatti ja kuutioitu fetajuusto, jatka kuullotusta pari minuuttia.

Valuta pastasta vesi. Kaada pasta pannulle ja sekoita se kastikkeen kanssa. Lorauta halutessasi lisää oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi maun mukaan.

----

Ostoslista:

pinaatti - 3,90 €
Apetina salaattijuustokuutiot - 1,85 €
punasipuli - 0,32 €
vihreä paprika - 0,43 €
Rainbow oliiviöljy - 2,86 € / 500 ml
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow täysjyväspagetti - 1,15 € / 500 g


Yhteishinta: 7 €


Lisäys 26.8. Ostettiin elämässämme kolmannen kerran tuoretta pinaattia ja löydettiin eri firman pinaatteja, jotka maksoivat vain hieman päälle 2 euroa / 150 gramman pussi eli ei tämänkään sitten lopulta tarvitse kovin kalliiksi tulla! :)

4 kommenttia:

 1. hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu hyvälle:).

  VastaaPoista
 2. Kuva ei oikein tee taas oikeutta ruoalle, mutta on tosiaan hyvää :) Kuvasin tämänkin ohjeen jo aiemmin, mutta täällä julkaistuani innostuin taas ja meillä syötiin tätä just tänäänkin :D

  VastaaPoista
 3. Ai niin, unohdin sanoa, että heitin ihan ulkomuistista tämän reseptin sulle siellä foorumilla. Eli originaalireseptissä on ainemäärät vähän erilaiset, mutta eihän se ole niin justiinsa - useimmiten tulee itsekin tehtyä tätä vähän sinne päin.

  VastaaPoista
 4. Joo, ei se mitään, koska tää on just tällaisena tosi hyvää :D Paprikaakin, jos olis laittanut enemmän niin sitten mä en välttämättä olis enää tykännytkään, kun nytkin valitsin jo pienimmän löytämäni ;D Tästä mun versiostani ei oikein neljälle riitä, mutta eipä se mitään haittaa, kun kahdestaan kuitenkin aina syödään.

  Kiitos vielä kerran yllättävän hyvästä reseptistä! :D

  VastaaPoista