19.8.2010

NakkikeittoIhan perusnakkikeitto. Mä en näistä vesipohjaisista keitoista kauheasti välitä ja meillä syödään keittoja muutenkin tosi harvoin. Mutta nyt meillä on Kotihuora kipeänä ja omakin olo enteilee siihen malliin, että ei kauheasti kokkailu innostanut niin tämmöisen pyöräytin. Yleensä meillä syödään tätä lähinnä perinteisenä köyhäilyruokana :D Ihan hyvää ja todella yksinkertaista. Tästä annoksesta tulee ehkä kolme tai neljä lautasellista keittoa.

3-4 isoa perunaa
1 pss (200 g) keittojuureksia
1 lihaliemikuutio
250-300 g nakkeja tai makkaraa
n. 1 litra vettä
kokonaisia mustapippureita
kuivattua persiljaa

Kypsennys kattilassa n. 20 minuuttia.Mittaa kattilaan vesi ja laita kattila kiehumaan lihaliemikuution kanssa.Kuori perunat. Leikkaa perunat 6-8 osaan. (Itse leikkelin perunat melko pieniksi, jotta kypsyivät nopeasti aivan pehmeiksi. Kuvan perunoita mulla oli 6 kpl.)Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan perunat ja keittojuurekset. Kun vesi kiehuu jälleen, anna kiehua n. 10-15 minuuttia.Pilko nakit/makkara.Ruskista nakkeja hieman pannulla. (Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta antaa mielestäni paremman maun ja koostumuksen nakeille.)Lisää keittoon (paistetut) nakit, mustapippurit sekä persiljasilppu. Anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. (Mikäli käytät tuoretta persiljaa, lisää se vasta aivan lopuksi!)

----

Ostoslista:

peruna - 1,09 € / 2 kg
Apetit keittojuurekset - 0,38 €
Maggi lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
HK Popsi Grillinakki - 1,29 € / 300 g
kokonainen mustapippuri
kuivattu persilja

Yhteishinta: ~ 2 €

8 kommenttia:

 1. Meillä on syöty sun kokkauksia nyt jo useamman kerran ;) Joten siksi tunnustus, joka löytyy mun blogista!

  VastaaPoista
 2. Kuinka monta mustapippuria tuohon keittoon laitetaan. Vaikea laskea tuosta kuvasta.

  VastaaPoista
 3. Ihan rehellisesti täytyy sanoa, että ei aavistustakaan :D Itse laitan aina kämmenen kautta tuon verran mitä mun kämmenelle menee ja osa noista pippureista on tosi pikkuruisia. Mutta mitähän toi nyt olis, joku kymmenisen isoa mustapippuria :) Oman maun mukaan voi laittaa enemmänkin.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ei haittaa, etten laittanut tuota persiljaa, kun ei kerran kaapista löytynyt... :D

  VastaaPoista
 5. No eihän siitä tietysti samanlaista ilman persiljaa tule, mutta eiköhän se ihan hyvin syötäväksi toimi silti :D

  VastaaPoista
 6. Etsin silloin tällöin perus Suomi-ruokaohjeita ja löysin tämän perusnakkikeitto-ohjeen ja blogin...

  Nakkikeitto toi ihanan nostalgisen muiston lapsuuden ajan Suomi-kokemuksista. Toimiva, vaikka meillä oli nakit vähän erilaisia.

  Miten ihana huomata, että todellakin teidän perheessä mies osallistuu ruoanlaittoon ja arjen pyörittämiseen.

  Tosin, eipä olisi kannattanut lukea muita kommentoitejasi... "kotihuora kipeänä"... "perinteinen köyhäilyruoka"... "meillä syödään keittoja harvoin" - tälläinen ego-boostaus tai hauskuusarvo antoi muutoin mukavan miehekkäästä ja reippaasta blogistasi, jäätävän tuulahduksen asenteellisesta "nyky"Suomesta. Provosoiduin. Olkoon se arvo mainostamis-mielessä...

  VastaaPoista
 7. Nakkikeitto ja tämä resepti tosiaan ovat suoraan omasta lapsuudestani :)

  Ikävää, jos provosoiduit - liekö kyse osittaisesta väärinkäsityksestä nyt kuitenkin? :) Hauskaa, jos blogini antaa kuvan miehekkäästä blogista, sillä nimimerkin kitinen takaa löytyy nainen, kun taas nimimerkki Kotihuora on mies :D

  Saanen tarkentaa omia kommenttejani :) Kotihuora on avomieheni ihan yleisesti tunnettu ja hyväksytty kutsumanimi (hellittelynimi oikeastaan), joka viittaa juuri siihen, että mieskin osallistuu. Sen jälkeen, kun blogiini on alkanut löytää muitakin kuin tuttuja kävijöitä, olen lopettanut Kotihuora -nimen käyttämisen ja viittaan mieheeni enää vain miehenä :)

  En tiedä, miten tulkitset ego-boostauksen ja hauskuusarvon, mutta aivan omana itsenäni blogiani kirjoittelen enkä mielestäni näihin sorru. Olisitko lipsunut ylitulkinnan puolelle? Ruoka lienee "perinteinen köyhäilyruoka", mikäli koko kattilallisen hinnaksi tulee vain noin 2 euroa? Se, että meillä syödään keittoja harvoin taas ei mielestäni sisällä mitään muuta viestiä kuin sen, että meillä vaan ei keittoja kovin usein tule tehtyä.

  Mielenkiintoista kuitenkin lukea, millaisen kuvan blogistani saattaa saada :)

  VastaaPoista