12.2.2010

Omena-sinihomejuustorisotto ja pekoniin käärityt broileritaskut



Risottoon ohje on käsittääkseni alkujaan otettu Ilta-Sanomista, mutta mun tietoisuuteeni nämä molemmat ohjeet on saattanut Varsinaisen sekametelisopan Sopankeittäjä :) Tämä kyseinen risotto on mun ensikosketukseni italialaistyyppisiin puurorisotoihin ja tämä onkin päässyt yhdeksi lempiruoakseni. Tämän rohkaisemana olen innostunut kokeilemaan muitakin risottoja, mutta ainakaan vielä toistaiseksi aidoista viinipuurorisotoista ei ole löytynyt yhtään sellaista helmeä, jonka blogiini hyväksyisin :D

Broileritaskut ovat parhaita Aurajuustotäytteellä, mutta nyt kun tarjosin näitä sinihomejuustorisoton kanssa, täytin broileritaskut mozzarellalla ja oikein hyviä tuli näinkin. Myös esimerkiksi vuohenjuustoa voi näihin kokeilla.

Kumpikaan näistä ohjeista ei lopulta ole kovin hankala tehdä, vaikka kuulostavatkin hienoilta :) Ainoastaan laiskalle tuli liikaa hääräämistä tehdä näitä molempia yhtä aikaa. "Helppo" -kategoriaan päästään kuitenkin takaisin, kun tarjoaa näitä erikseen jonkin yksinkertaisemman lisukkeen kanssa. Ja risotto toimii loistavasti myös sellaisenaan! Yhdessä nää on ehkä muutenkin vähän turhan tuhti yhdistelmä :D *ähky*


Risotto

1 sipuli
n. 2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan
50 g voita
3 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa omenasiideriä
2 kasvisliemikuutiota ja 7,5 dl vettä
1 omena
150 g sinihomejuustoa
(suolaa tarvittaessa)
(musta- tai valkopippuria jauhettuna)
1 dl ruokakermaa



Valmista kasvisliemi kasvisliemikuutioista ja vedestä.



Kuori ja raasta omena. Kaada raasteen päälle kylmää vettä.



Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla voissa.



Lisää riisi ja hämmennä aineksia, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.



Lisää joukkoon omenasiideri ja sekoittele seosta niin pitkään, että siideri on imeytynyt riisiin.



Lisää joukkoon kasvislientä noin desi kerrallaan koko ajan risottoa sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä.



Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon omenaraaste (valuta ensin vesi pois), sinihomejuusto ja kerma.



Mausta risotto halutessasi jauhetulla musta- tai valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.



Tarjoile risotto joko sellaisenaan alkuruokana kuudelle tai pääruokana neljälle esim. kanan- tai porsaanlihan kanssa.



Pekoniin käärityt broileritaskut

Maustamattomia broilerin rintafileitä
Pekonisiivuja
Vihreää pestoa
Aurajuustoa (tai mozzarellaa/vuohenmaitojuustoa)
(Mustapippuria myllystä)
(Suolaa ja mausteita maun mukaan)
Voita



Viillä terävällä veitsellä broilerin rintafileen sivun paksuimpaan kohtaan viilto. Levitä fileen sisään pestoa sekä juustosiivu.



(Ripottele fileen päälle halutessasi hiukan suolaa (huomioi pekonin suolaisuus), muita mausteita (esim. paprikamauste) sekä mustapippuria.)

Kääri pekonisiivut fileiden ympärille ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla.



Ruskista fileet pannulla voissa pinnastaan kauniin ruskeiksi.



Laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. (Voit myös hauduttaa fileet valmiiksi paistinpannulla kannen alla.)



----

Ostoslista:

Risella risottoriisi - 2,95 € / kg
sipuli - 1,09 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Ingman meijerivoi - 2,19 € / 500 g
Rainbow kuiva omenasiideri - 1,84 €
Maggi kasvisliemikuutio - 1,52 € / 10 kpl
Pirkka omena - 1,49 € / kg
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,31 €
Valio ruokakerma - 0,85 €

Pirkka broilerin fileepihvi - 4,99 € / 500 g
HK Amerikan pekoni - 1,65 €
Rainbow Pesto Genovese - 1,71 € / 190 g
Castelli mozzarella - 1,04 €
Ingman meijerivoi - 2,19 € / 500 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Koko annoksen yhteishinta: 13,70 €

Risotto: 6 €
Broileritaskut: 7,70 € / 3 kpl

2 kommenttia:

  1. mukavan selkeää :)

    VastaaPoista
  2. Kiva! :) Selkeyteen olis tarkoitus pyrkiäkin. Harmi vaan, etten voi reseptistä ottaa kunniaa itselleni :D

    VastaaPoista