17.2.2010

Mau!kas kanakeitto



















Varsin makoisa ja ehdottoman hyvä vaihtoehto, jos kanakeittoa harkitsee. Ohje ja inspiraatio löydetty siis googlettamalla täältä.

Tuossa viime viikolla kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä kanakeittoa ja päädyin tähän reseptiin. Keitosta tosiaan tuli niin hyvää, että enköhän uskalla jatkossakin uusia ohjeita kokeilla :D Myös tämän helppous yllätti mut positiivisesti. Miksi mä olen mieltänyt keittojen tarkoittavan samaa kuin tuntikausien hauduttaminen? Ehkä mulla on myös omat estoni keittoja kohtaan, koska vihaan keittämistä. Mutta tämä tosiaan oli hauska ohje - kaikki ainekset kattilaan ja oho!, täähän onkin valmista jo ;D 

Ruokaisuutta tuomaan tähän voi heittää sekaan jämäksi jääneet spagetit/pastat/riisit eikä mikään tietysti kiellä perunaakaan laittamasta. Mutta kun itse tätä tein ihan keiton itsensä takia niin keitin erikseen sekaan nuudeleita, jotka maustoin nuudeleiden mukana tulleella kanamausteella. Vaihtoehtoisesti vielä helpommin nuudelit voi heittää ilman maustetta keittokattilaan keiton sekaan kypsymään siinä missä muutkin ainekset :)

Tämä on todella hyvää  ihan tällaisenaan, mutta vielä parempaa tämä on seuraavana päivänä lämmitettynä. Ja itse kun olen ns. mössöruokien ystävä niin olen kyllä hauduttanut keittoa hetken vielä nuudeleidenkin lisäämisen jälkeen.

8 dl vettä
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
3 porkkanaa
100 g pakastemaissia
100 g maustamatonta sulatejuustoa
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl vehnäjauhoja
currya
paprikajauhetta
1 pkt (kananmakuisia) nuudeleita











Laita vesi kiehumaan. Kuori ja raasta sillä välin porkkanat.










Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan broilerisuikaleet, porkkanaraaste ja pakastemaissit. Keitä noin 15 minuuttia tai, kunnes broileri on kypsää.








 







 









Laita nuudelit kiehuvaan veteen.


Lisää keiton sekaan kanaliemikuutio, mausteet ja paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut tasaisesti.








 









Siivilöi jauhot keiton sekaan koko ajan sekoittaen (sakeamman lopputuloksen saamiseksi).










Sekoita keittoon kypsät nuudelit. (Jämänuudelit sen verran ennen tarjoilua, että ne ehtivät lämmetä.)

















 

----

Ostoslista:

Kariniemen kananpojan fileesuikale, hunaja - 3,60 €
porkkana - 0,65 € / 500 g
Apetit maissi - 0,76 € / 200 g
Koskenlaskija perinteinen -2,67 € / 250 g
Knorr kanaliemikuutio -1,62 € / 12 kpl
Sunnuntai vehnäjauhot -1,25 € / kg
curry -1,19 € / 37 g
paprikajauhe -2,18 € / 75 g
kananmakuisia nuudeleita - 2,86 € / 5 pkt

Yhteishinta: 6,30 €

38 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Taidan kokeilla tuota joskus, vaikka mies ei välitäkään maissista. Tuossa keitossa sen varmaan saa kuitenkin ujutettua sille. :) Pitää myös kehua sun blogia siitä, että sulla on aina hinnat noille ruoille. Keep up the good work!

    Terv. Nox

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista! <3 En mäkään niin kauheasti maissista lämpeä, mutta tähän keittoon se puoli pussia häviää kyllä aika kivuttomasti. Etenkin kun heittää ne maissit sekaan jo heti tuossa alussa niin ne ehtii pehmetä hyvin sinne muun keiton sekaan eivätkä tunnu semmoisina "sattumina".

    VastaaPoista
  3. Ohje on nyt kokeiltu käytännössä ja hyväksi todettu. :) Tosin modasin sitä armotta, koska minulla ei ollut sulatejuustoa (käytin valkosipulituorejuustoa ja ruokakermaa) ja laitoin currya runsaammin kuin ohjeessa. Mies totesi, että keitto on syötävää, mikä on paljon sanottu, kun se etukäteen sanoi, että "miksi sä haluat syöttää mulle maissia *sadface*?" :D

    Nox

    VastaaPoista
  4. Voi raasu, kun sitä kiusattiin! :D Hyvä kuitenkin, että keitto maittoi! Valkosipulituorejuustolla tulee varmasti aika eri makuista kuin sulatejuustolla, ehkä se ei myöskään ole niin "raskaan" tuntuinen kuin tuo sulatejuustoversio. Täytyy pitää tuo mielessä, jos joskus kaipaan kanakeitossa vaihtelua :)

    VastaaPoista
  5. Tuli erittäin maukasta! :) Lisäsin ohjeeseen vielä purjoa ja nuudeleiden sijasta käytin riisiä.

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla! Tää tosiaan menee riisilläkin ihan yhtä näppärästi kuin nuudeleillakin :)

    VastaaPoista
  7. Taatusti hyvää. meillä broileri/kanakeitto (millainen vaan) on oikein herkkukeittoa ja sitä tehdään aika useinkin. milloin pastasta, milloin perunaa milloin riisiä jne... Keittokategoriasta blogistani löytyy aika monta versiota.

    VastaaPoista
  8. Mä sun blogiasi selaillut paljon olenkin :) Meillä syödään tosi vähän keittoja ja kanakeitto menee kyllä aina noilla nuudeleilla, mutta muuten mä olen alkanut käyttämään tuota sulatejuustoa melkein kaikissa keitoissa, joita teen :D

    VastaaPoista
  9. Sun blogi on aivan mahtava! Ihanaa kun tääl on sellaisia ohjeita joita tällänen "pikkusen" tupelokin kokki ehkä osaa teä!:) Tosi selkeet ohjeet JA tuplaplustuhatkertaa hyvä kun on kuviakin! Mä olen sellanen et kuvista opin parjaiten ja näkee hyvin mitä oikeesti tarvii!
    Ihan mahtavaa! Ja hintarviotki oot laittanu, jatka samaan malliin! P.s vinkaa jos meinaat hakee ens vuona master chefiin, pistetään sut voittoon:D

    VastaaPoista
  10. Haha, ihan mahtava kommentti! :D Valitettavasti mulla ei kyllä kyvyt riitä Master Cheffiin, mutta kiitos kannatuksestasi! :D

    Ja kiitos kivasta palautteesta muutenkin! ♥ Mä olen itse ihan samanlainen, että opin kuvista parhaiten ja etenkin tuo mun mieheni on keittiössä ihan hukassa ilman tarkkoja ohjeita niin tämä blogi syntyi ihan omiin tarpeisin :) Ja vaikka osa kuvista on vähän turhia ja työvaiheet itsestään selviä niin kyllä itsekin edelleen välillä kaipaa kuvia miettiessään, että näyttääköhän tää mun ruokani nyt ollenkaan siltä miltä pitäis xD

    VastaaPoista
  11. hei! ajattelin kokeilla tätä keittoa seuraavaksi, mutta koska olen espanjassa minulla ei ole mahdollisuutta ostaa kuin maustamatonta kanaa. Tuleekohan tylsän makuista, olisiko ideoita miten voisi muuten maustaa? maustamisideat ovat tervetulleita!

    VastaaPoista
  12. Mä itse olen tosi huono maustamaan ja siksi käytän noita valmismarinoituja. Mutta kyllä tämän voi maustamattomastakin kanasta tehdä ja vastaavia keittoja olen joissain blogeissa nähnytkin :) Eikä tuossa hunajamarinadissa kovin kummoisia mausteita taida edes olla.

    Lienee parasta turvautua Googleen, mutta suurimpana erona kai maustamattomasta tulee parempaa, kun sen kypsentää pannulla ennen keittoon lisäämistä ja siinähän voi samalla vähän heittää noita mausteita jo kanan sekaan :)

    VastaaPoista
  13. tein eilen keittoa kyseisellä ohjeella, maissia ei löytynyt kaupasta niin laitoin hieman paprikaa ja sipulia kaveriksi, sekä sitä maustamatonta kanaa, ja ai että oli hyvää! Tätä tulee kyllä tehtyä toistekin :)

    VastaaPoista
  14. Kiva kuulla, että soveltamalla onnistui! :)

    VastaaPoista
  15. keitto näyttää mainiolta

    VastaaPoista
  16. Kiitos, maistuu myös mainiolta :)

    VastaaPoista
  17. Pystyisiköhän sulatejuuston korvaamaan kanttarellituorejuustolla?

    VastaaPoista
  18. Mä kun en sienistä pidä niin en tiedä miltä kanttarellituorejuusto maistuu. Mutta jos se vaan omaan makuun menee niin kyllä sulatejuuston voi hyvin korvata myös maustetulla tuorejuustollakin :)

    VastaaPoista
  19. Tein kanakeiton tällä ohjeella ja lisäsin siihen vielä red curry -tahnaa pikkupotkua antamaan - lopputuloksena ehkä paras koskaan maistamani kanakeitto. Miehenkikin kehui että saa toistekin tehdä samaa :) Ihan loistava blogi sinulla, tulee varmasti kokeiltua muitakin luomuksiasi!

    VastaaPoista
  20. Kuulostaa hyvältä! Kiitos palautteestasi, toivottavasti muutkin kokeilut osoittautuvat yhtä mieluisiksi! :)

    VastaaPoista
  21. perskules ku tuli hyvää... vaimoki tykkää

    VastaaPoista
  22. Kiva juttu, että tykkäsitte! :)

    VastaaPoista
  23. Meillä syödään tänään tätä (taas - kolmannen kerran kuukauden sisään). :) Ihan huippuresepti: sopivan maukas, mutta ei kuitenkaan liian mausteinen, joten lapsikin syö hyvällä ruokahalulla. Meillä käytetään tähän paprika-Koskenlaskijaa ja aikuisten annokset maustetaan reippaasti mm. chilillä ja cayenne-pippurilla. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla, että maistuu koko perheelle! :)

      Poista
  24. Kanakeitto-ohjetta etsiessä Googlen kanssa löysin tämän ohjeen. Vaikutti todella helpolta ja maistui parempaakin paremmalta. Tämän jälkeen on blogin muitakin ohjeita tullut kokeiltua, eikä ole tähänkään mennessä tarvinnut pettyä. Mahtava blogi, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa kuulla! :) Kiitos kivasta palautteestasi! Toivottavasti blogista löytyy kokeiltavaa jatkossakin :)

      Poista
  25. Tää oli TODELLA hyväää!:) vähän oli vaan ongelmia kauhoa lautaselle koska nuuelit 'oli tiellä' mutta ei se haitannu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että maittoi! :) Tää tosiaan vaatii ison kauhan keiton lappaamiseen lautaselle :D Tai itse usein teen niin, että murran nuudelilevyn pienempiin osiin ennen keittämistä niin lyhyempiä nuudeleita on sitten hieman helpompi siirrellä ja syödä.

      Poista
  26. väänsin perunasta ja lisäsin vielä 1 sipulin silputtuna. Hyvää oli. Ensimmäinen ja viimeinen resepti mitä kokeilen kanakeitolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, jos osui heti kerrasta nappiin :) Tämä on kyllä edelleenkin yksi omia keittosuosikkejani.

      Poista
  27. Tein ja ol tosi hyvää! :) pitää kirjoittaa ohje ylös, kiitos kokille! :D

    VastaaPoista
  28. Todella hyvää..lapsetkin söi! Kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista
  29. Tästä on muotoutunut mun bravuuri ja tänään tätä kokeillaan tehdä Saksassa:D Ainekset on vähän sinne päin, joten saa nähdä mitä tulee!

    VastaaPoista
  30. Korvasin kanaliemikuution kasvis-versiolla ja käytin maustamiseen keltaista currytahnaa. Tuli kyllä todella hyvää keittoa!
    Varmasti kokeilen muitakin blogin ohjeita!

    VastaaPoista
  31. Aivan ihana ohje! Serkut, kaverin ja vanhemmat pyytävä monestikkin tekemään kyseisellä ohjeella tehtyä kanakeittoa. :) ei voi muutakun kehua! :)

    VastaaPoista
  32. Tein juuri, hyvää oli! Nam ��

    VastaaPoista
  33. Tää on kyllä niin hyvää 🙃

    VastaaPoista