14.12.2012

Amerikkalainen appelsiinijuustokakku



Tämä on sama tuttu Yhteishyvän resepti, jota on nähty monessa muussakin blogissa. Tämä kakku maistuu melko miedosti appelsiinille, mutta on kuitenkin muuten niin hyvää, että halusin julkaista kyseisen reseptin omassakin blogissani :)

Itse tosin ajanpuutteen vuoksi vaihdoin taikinapohjan keksipohjaan. Kuvassa kakkupalan kanssa tummaa suklaamoussea, joka sopi appelsiinikakun kanssa hyvin. Maitosuklaamousse oli tähän mielestäni liian mietoa.

Kypsennys 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja



Sekoita keskenään murskatut keksit ja sulatettu margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.







Notkista tuorejuustot ja ranskankerma vatkaamalla kulhossa.



Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet.





Kaada täyte vuokaan.



Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.



Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua. (Jäähtynyt kakku kannattaa nostaa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, jotta se saa rauhassa mehevöityä ennen tarjoilua.)

2 kommenttia:

  1. Juustokakun on sitten niin hyvää, nami!! :)

    VastaaPoista
  2. Kolmas kerta kun tehdään, tosi hyvä kaakku tämäkin!

    VastaaPoista