19.6.2012

Mansikka-limejuustokakku + ruusukoristeJälleen yksi valmistujaiskakku, jota tällä kertaa pääsin jopa itsekin maistelemaan ja kuvaamaan :D Makuina kesäiset lime ja mansikka. Omasta mielestäni pelkkä limetäyte + mansikkakiille on jo täydellinen yhdistelmä, mutta juhlakalun toiveesta lisättiin kiilteen alle vielä mansikkatäyte, jolla saatiin kakulle korkeutta ja samalla myös punertava pohja kiilteelle.

Kakussa pohjana on perusdigestive, valkoisessa kerroksessa on limejuustokakun täyte kaksinkertaisena, vaaleanpunainen kerros on sama kuin aiemmissakin valmistujaiskakuissa ja kiilteessä on viipaloituja mansikoita, 2 dl mansikkamehua (Juissi) ja 3 liivatelehteä. Kiilteen mansikat hyydytetään kakun pintaan kiinni ensin tilkalla liivatemehua ja loppu neste lisättiin vasta hyytyneiden mansikoiden päälle, jotta marjat eivät lähteneet kellumaan :)Blogia seuranneet ovat varmasti huomanneet, että itse en juuri koristeluihin panosta :D Mielestäni jälleen pelkkä mansikkakiillekin olisi ollut jo sellaisenaan todella kaunis, mutta lisäksi multa tilattiin kakun päälle elävät ruusut.

En jaksanut alkaa ruusuja suklaaseen dippailemaan niinpä päätin toteuttaa koristeenkin omalla tyylilläni iskemällä ruusut kuumaliimalla kiinni folioalustaan. No folioalustaa en lopulta ehtinyt kiireessä tekemään, mutta koska halusin mukaan hieman vihreää ruusujen lehdistä, käytin pohjana pelkkää foliomyttyä. Ei ehkä kaikkein siistein lopputulos, mutta mielestäni kaunis koriste silti. Ruusun terälehtien kärkiin sipaisin lopuksi vielä hieman syötävää kimalletta (sormella, koska kiireessä oli sivellinkin kateissa...).

11 kommenttia:

 1. Ajattelin kokeilla tätä ensi viikolla, kun juhlimme mun 20 vuotis synttäreitä :) toivottavasti kakun teko onnistuisi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synttärionnittelut! Tää onkin ihana kesäkakku synttäripöytään :)

   Poista
 2. Hyvä idea laittaa mansikat tuolla tavalla kiilteeseen! Pitääkin kokeilla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä koristelutapaa olen itsekin ihastellut monissa blogeissa ja nyt sain viimeinkin tilaisuuden tätä käyttää! :) Itse kun yleensä omiin kakkuihini tykkään mieluummin laittaa mansikoita reilummalla kädellä ;D

   Poista
 3. Kun mä yritin klikkailla noita kakkulinkkejä niin molemmista tuli toi limekakkulinkki? Oliko tarkotuskin? :-D aapuuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tarkoitus! Hyvä, että huomatit, sillä itse en ollut huomannut lainkaan! Nyt pitäisi toimia! :)

   Poista
 4. Mäkin haluaisin kokeilla, mutta mistä mansikkatäytteen resepti -korjaisitko linkityksen niin päästään herkuttelemaan? :)
  ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkatäyte on sama kuin parissa muussakin viimeisimmistä mansikkatäytteen sisältävistä hyydykekakuistani, mutta nyt pitäisi linkinkin toimia :) Toivottavasti nyt pääset herkuttelemaan, ihanaa kesää sinulle myös! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ja maistuu myös ;) Mansikka + lime sopivat kyllä ihanasti kesäkakkuun!

   Poista
 6. Ihanan näköinen kakku :)

  http://suklaaneidit.blogspot.fi/

  VastaaPoista