30.11.2011

Erilainen kaalilaatikkoResepti, jonka sain eräältä blogini lukijalta jo kauan sitten, mutta nyt vasta viime kuussa uskaltauduin kokeilemaan :D Suhtauduin vähän epäluuloisesti näin paljon perinteisestä poikkeavaan kaalilaatikkoon. Eikä tuo kaalilaatikko muutenkaan ole mun mieliruokiini kuulunut :/ Mutta kaalilaatikoita googleteltuani totesin monien syövän mm. maustekurkkua kaalilaatikon lisukkeena niin miksipä sitä ei tosiaan voisi suoraan laatikkoonkin laittaa. Ja lihanhan tästä voi jättää myös kokonaan pois :)

Mun keittiöstäni ei löytynyt riittävän suuria välineitä täyden annoksen tekemiseen, joten tuo yksi kuvien Uunikokki-vuoallinen vastaa puolikasta alla olevasta annoksesta :) Hinta on kuitenkin laskettu isolle annokselle, eli noin kahdelle vuoalliselle.

1,5-2 kg kaalia
2 isoa sipulia
400g jauhelihaa / muuta lihaa
2 prk smetanaa
2 prk tomaattimurskaa (esim. valkosipuli ja/tai chili)
2 isoa maustekurkkua
paljon valkosipulia
3 tl paprikajauhetta
(emmental-)juustoraastetta

Hauduttaminen kattilassa noin 1 h + paistaminen uunissa 200 asteessa 1 h.Silppua kaali ja hienonna sipuli.

Hauduta kaali ja sipuli/valkosipuli kattilassa kannen alla (vettä muutama sentti pohjalle, lisää tarvittaessa) noin tunnin verran, kunnes kaali on pehmeää. (Varo silti polttamasta pohjaan! Kuten eräs itse... :P )

Paista sillä välin jauheliha, mausta kevyesti suolalla.Kuutioi maustekurkut.Kaada vesi pois ja kumoa kaalisipulit uunivuokaan.Lisää loput ainekset ja sekoita.

Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. Lisää paiston loppuvaiheessa vielä hieman juustoraastetta vuoan pinnalle.----

Ostoslista:

keräkaali - 0,67 € (0,45 €/kg)
sipulipussi - 1,29 € / kg
Rainbow nauta-sikajauheliha - 2,70 €
Valio smetana - 1,39 € x 2
Rainbow tomaattimurska, valkosipuli/chili - 0,80 € / 370 g x 2
maustekurkku - 1,02 € (3,34 €/kg)
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
Rainbow kermajuusto - 5,95 € / kg


Yhteishinta: 10,30 €

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosiaan vallan erilaiselta kaalilaatikolta kuin mihin on tottunut tai kokeillut, mutta hyvin voisi maistua. Kokeillaanpa tätä joku kerta.

  VastaaPoista
 2. http://susihminen.blogspot.com/2011/11/013-viikon-lukuvinkki.html

  Blogisi joutui uhrikseni! Kiitos ihanista ohjeista! ^^

  VastaaPoista
 3. Heli: Tää oli kyllä kivaa vaihtelua, vaikka omaan makuuni ei noi tomaattimurskajutut oikein aina menekään :) Mutta juusto ja smetana ainakin oli hyvää ;D Ja maustekurkkukin sopi hyvin.

  Sussu: Hahaa, mahtavaa! :D Kiitos itsellesi :)

  VastaaPoista