![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ_Z5PXgi9t7Znl96tvbhge3LvrgY2wqqPRgzUyOR6j-HoMp5DLgGYy3rHcuXYU0tnXu-xNNJ_LvWFamA2NmHWaDW1vKg_Lk-HE28dFKIq91LyRZfAK00c_89wsLkum4nZmu4LqdxllJg/s400/Kuva+173.jpg)
Resepti, jonka sain eräältä blogini lukijalta jo kauan sitten, mutta nyt vasta viime kuussa uskaltauduin kokeilemaan :D Suhtauduin vähän epäluuloisesti näin paljon perinteisestä poikkeavaan kaalilaatikkoon. Eikä tuo kaalilaatikko muutenkaan ole mun mieliruokiini kuulunut :/ Mutta kaalilaatikoita googleteltuani totesin monien syövän mm. maustekurkkua kaalilaatikon lisukkeena niin miksipä sitä ei tosiaan voisi suoraan laatikkoonkin laittaa. Ja lihanhan tästä voi jättää myös kokonaan pois :)
Mun keittiöstäni ei löytynyt riittävän suuria välineitä täyden annoksen tekemiseen, joten tuo yksi kuvien Uunikokki-vuoallinen vastaa puolikasta alla olevasta annoksesta :) Hinta on kuitenkin laskettu isolle annokselle, eli noin kahdelle vuoalliselle.
1,5-2 kg kaalia
2 isoa sipulia
400g jauhelihaa / muuta lihaa
2 prk smetanaa
2 prk tomaattimurskaa (esim. valkosipuli ja/tai chili)
2 isoa maustekurkkua
paljon valkosipulia
3 tl paprikajauhetta
(emmental-)juustoraastetta
Hauduttaminen kattilassa noin 1 h + paistaminen uunissa 200 asteessa 1 h.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQHv59qICHOXxODZuHIgmjqEXanSZsYFFrPj2ymH-PTLFWI7uXbgFR6ZQXB3c3_6oW4Dh5oFT5dSj3Vru2YM20gc_24ag2pshyUe-awztUgGaPs2m69tUF_pKik0ty093_IZpx0ylZavk/s200/Kuva+024.jpg)
Silppua kaali ja hienonna sipuli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0XLO3AKtFjFwc85TiOxuuFht4BV3PZGQPuJi5oLwqdkYW9w-vdkeOet-OXxV0Wo_6uEKpJQZo0V02BrO_Vb0ezD3_U_kImUsVoUkM4zUP5Hwm-cGPOslTZxAZynwe7DwjfSPuFgurBEM/s200/Kuva+031.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDdXN-ZX-A6H3pDJqYnuEKxv9HB8KK9-ocW6_5ER5QqTBZIZXnVDgRkSpNVLW7bVDOINCPikanZJdCsKB9kPIHuYK8QwKlELNanjZsR5gckkeDitrLzNR9-IOexiAzM9SSPl6n-A7QpHU/s200/Kuva+040.jpg)
Hauduta kaali ja sipuli/valkosipuli kattilassa kannen alla (vettä muutama sentti pohjalle, lisää tarvittaessa) noin tunnin verran, kunnes kaali on pehmeää. (Varo silti polttamasta pohjaan! Kuten eräs itse... :P )
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9x0iWv6pBBdFSiKpFzJ-vv3_Sp7_-_5k6PLB51Sc6CbsFUG3Khb59Nhg_X_U0A_8pDb7Ez-qqr9tBKwy1TXHmUdXGRd1CgYTFh9v-Yp_PI_FgeL2n7OFOkn6Fi-xHJs85LA1Y4P7RZOo/s200/Kuva+051.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwCrnAe_SfwAwMxp2vnrv4LOBdfU_6eeUkQf8yqAb0hol25bRN3oF3z0dR-_ctqVm4vpadAQGw5R18TS2Rn5PmMfElDkI3J0dg7hBR9AOWeYuEKzcKteHVLPU1Crn0fo0JGcHK0L2ZHSI/s200/Kuva+092.jpg)
Paista sillä välin jauheliha, mausta kevyesti suolalla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9r42JsgRtcsMX_lu2NJu01M9rpA-Dy0dzpWfF-gjLyF0tuRB3jUb-Wu1pslebx3_irRTRgLlbbDU6V8Sg0jAX9l-P8_3m5MiFq8hILALPG6lB7exG7v9lQXrvFL4HYLLZSUG4f5vmAv0/s200/Kuva+061.jpg)
Kuutioi maustekurkut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhra6fr03Zv1qRhKQInVCCs8_HXeQ3UWjdeHOhljpTEH99J4XBI7hziqjtxr0u_W7mWZvzOniaXjgLjYmWkpGe8tHZnCkMX8pamqmu_Rs6kHPslImv4jcAlXnNnMugsc198QZigWtOLxlQ/s200/Kuva+101.jpg)
Kaada vesi pois ja kumoa kaalisipulit uunivuokaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUV6PyEPPZLgSXexjNsBhp8lmXJt4PkS7ctB97ecDTdzfun4OCB_97UPIbifrnNK-8VhQ8jiAuHq2IO4BqlDyE2VBtqOd-RuH3tBW9yPCZMSYeeQXwIokOK47zt6r58DpBpNWXAsloaE0/s200/Kuva+095.jpg)
Lisää loput ainekset ja sekoita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi44daEp7pbTZ7Q2h8YnMXsMyUUgXPSLVlOc3wWdBVaPjR24wgnht8bQ2k77q_Cf4JLz4_zLPKflLCzjesZ1GO7eKLK5Y9ChWidUZgz79YGVYCZCTFjgyoK9MtDD41LHFfuwSZs-k-IbxU/s200/Kuva+106.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-mfRFEpYMaK13cpS7VEhooSklAQKsElk3j_kVEG_rSsjw0VRJ8ovuhM7sKj3Ax-Yt9RjxTVOLbfllVVx3l4Wp1TUkWCueKuRKNmaK7XaSktiZvPCWDTswvbNYKbuZAkvtMdFzJyaeQZc/s200/Kuva+112.jpg)
Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. Lisää paiston loppuvaiheessa vielä hieman juustoraastetta vuoan pinnalle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIF-MyTgKCseEU98-qbn8puCgjr1yeyNhl5hcj-s0jkACiSu2krPAmgNk8dhJY18H_S-HDpToLAH3XxlWjv5gBzBwHT0rlyoTj7B08ipZ7lf9fW1ItNf4WyTo3wmN1972j5ofukOpuLCc/s200/Kuva+118.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgse9qYhx6Kj9YoeX-masD2fAjSNhyqUrNq3PlIc99X0Pd9Aj63Qx9rwwPrAo37v_u4XC-WJznLqMjAgdhyphenhyphenGdTYeE5deCoZkiJ3FHOhwIuoB-dccwsS9A_QFzxc947vROLkiWNbV9jW-CA/s200/Kuva+122.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOJWgO-i6IWSu8Gv81xpdH1vUIRChNcCgfYueLyt6lm8bVkzhVUcbjP5lzCd4XDC1FRQ1BozBdABUeY-B7kX19IgbejEGKblslsNvLckA2ZcKNht4v9tnSyRZr5R6AF3tHlJ_6Hu04g4o/s200/Kuva+152.jpg)
----
Ostoslista:
keräkaali - 0,67 € (0,45 €/kg)
sipulipussi - 1,29 € / kg
Rainbow nauta-sikajauheliha - 2,70 €
Valio smetana - 1,39 € x 2
Rainbow tomaattimurska, valkosipuli/chili - 0,80 € / 370 g x 2
maustekurkku - 1,02 € (3,34 €/kg)
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
Rainbow kermajuusto - 5,95 € / kg
Yhteishinta: 10,30 €
Kuulostaa tosiaan vallan erilaiselta kaalilaatikolta kuin mihin on tottunut tai kokeillut, mutta hyvin voisi maistua. Kokeillaanpa tätä joku kerta.
VastaaPoistahttp://susihminen.blogspot.com/2011/11/013-viikon-lukuvinkki.html
VastaaPoistaBlogisi joutui uhrikseni! Kiitos ihanista ohjeista! ^^
Heli: Tää oli kyllä kivaa vaihtelua, vaikka omaan makuuni ei noi tomaattimurskajutut oikein aina menekään :) Mutta juusto ja smetana ainakin oli hyvää ;D Ja maustekurkkukin sopi hyvin.
VastaaPoistaSussu: Hahaa, mahtavaa! :D Kiitos itsellesi :)