9.4.2011

Valkosuklaajuustokakku



^ Annoskuvassa kakku Lemon curd -sitruunatahnan kanssa :D

Juustokakkuhimot iski ja piti vielä yöllä leipoa jääkaapista löytyneistä aineksista juustokakkua :D Alkuperäinen resepti Jennifer Donovanin Suklaa -kirjasta. Kuohukermaa mulla tosin ei ollut ja sen tilalla käytin pikkupurkin ranskankermaa ja hyvin toimi. Samoin sokerin määrää vähensin desistä puoleen ja silti lopputuloksesta tuli melkoisen makeaa.

Melko peruskakku eikä kauheasti valkosuklaa tässä lopulta edes maistu. Saatuaan tiivistyä rauhassa jääkaapissa yön yli valkosuklaan makukin alkoi kuitenkin erottua ja juustokakkuhan nyt on aina hyvää :D Ainoastaan vähän korkeutta olisin tähän kaivannut, sillä mun mielikuvani paistettavasta juustokakusta on aina sellainen mehevä, kun tämä taas oli vähän tämmöinen torttu :P

Pohja:

200 g Digestive -keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voita tai margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa (tai 150 g ranskankermaa)
200 g valkoista suklaata

Kypsennys 170-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.



Murskaa keksit ja sulata voi.



Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi.



Painele keksipohja leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle.





Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. (Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.)





Vatkaa kulhossa tuorejuusto (+ ranskankerma) ja sokeri notkeaksi seokseksi.





Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.





Sekoita joukkoon kermavaahto sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa.



Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaisesti.





Paista 170 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes juustokakku on kiinteä reunoilta ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. (Meidän uunilla kakusta tuli 40 minuutissa ehkä aavistuksen turhan kuivaa. Ja kakku jäähtyessään taas lätsähti :P )



Anna kakun jäähtyä ja nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja tarjoa raikkaan marja/hedelmäkastikkeen kanssa.



----

Ostoslista:

LU Digestive - 1,58 € / 400 g
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
Arla Ingman meijerivoi - 2,48 € / 500 g

Kraft Philadelphia - 1,79 € / 200 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Valio créme fraîche - 1,20 €
Panda Valloittava Valkoinen - 1,25 € / 130 g


Yhteishinta: 6,50 €

3 kommenttia:

  1. Oivoi, just eilen mietin, että pitäisi taas vaihteeksi tehdä joku juustokakku. Taidanpa koittaakin tätä! ;)

    VastaaPoista
  2. Leipasin itse tänään juustokakun ja mielessäni näin kans mehevän paksun kakun, mutta lopputulos olikin "vähän" lässähtäneempi versio. Noh, onneksi se ei makuun vaikuta ja tietääpähän seuraavalla kerralla tuplata täytteen määrän.

    Tämä ohje vaikuttaa kans tosi hyvältä, että täytyypä joku kerta kokeilla.

    Aurinkoisia kevätpäiviä!:)

    VastaaPoista
  3. Jolindha: Juustokakkua onkin hyvä aina välillä tehdä B) Tää ei mitenkään mun suosikkeihini yltänyt, mutta hyvä peruskakkuhan tää on :)

    Kristiina: Mä hyydytettävät juustokakut kyllä syön sujuvasti ohuinakin, mutta paistettavassa kieltämättä on aika korkeat odotukset aina sen mehevyyden suhteen. Melkein pitäis normaalikokoiseen vuokaan aina laittaa vähintään 400 g tuorejuustoa tai muuten tulee juustokakusta vähän sellainen rahkapiirakka-fiilis :)

    Aurinkoisia kevätpäiviä sinne myös! :)

    VastaaPoista