8.1.2011

Suklaa-jogurttimuffinssit



Varmaan melkoinen herkkuähky itsekullakin näin joulun ja uuden vuoden jälkeen ja vielä olis joululta vino pino lahjakonvehtejakin syötävänä? :D Mulla itselläni ainakin menee yleensä melkein sinne kesään asti ennen kuin kaiken saa tuhottua ja silti usein ne inhokkimaut lentää suoraan roskiin :P

Loistava tapa hankkiutua eroon konvehdeista on leipoa niitä vaikka suklaamuffinssien/-kakun sisään :) Tämä resepti löytyi Monalisa's Smile -blogista. Jogurttisempia tulee, kun käyttää koko muffinsseihin jogurttitäytteisiä suklaita, mutta hyvin onnistuu näillä jämäsuklaillakin. Itse tein ainoastaan puolikkaan taikinan eli 12 muffinssia, alla kuitenkin alkuperäinen 24 muffinssin resepti.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos kauhean paljon niitä omia inhokkisuklaitaan taikinan sekaan pilkkoo niin kyllähän ne lopulta alkavat sieltä maistumaan ;) Itse heitin ne "oikeasti pahat" suklaat ilman tunnon tuskia suoraan roskikseen. Mutta esim. tumma suklaa menee tähän hyvin, vaikka en itse sitä sellaisenaan syö, samoin kahvinmaku ei mua leivonnaisissa haittaa, vaikka kahvi- ja mokkakonvehdit sellaisenaan syömättä jääkin. Ja yleensä joulun jälkeen vaan on ihan se perusongelma, että suklaata on niin järjettömän paljon, että osa jää syömättä ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että ei tee mieli, kun rasiassa on vielä jäljellä niitä parempiakin. Vai olenko mä ainoa, jota puoliksi syödyt konvehtirasiat vainoavat pitkälle kevääseen? :D



Täytekonvehtejakin tähän voi käyttää, mutta niillä saa helposti joka paikan tahmeaksi :D Etenkin kiinteätäytteiset konvehdit kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin, jotta ne eivät pilkottaessa tartu veitseen - juoksevaan täytteeseenhän tääkään ei tietenkään auta.

Sydämeksi kannattaa valita niitä vähän parempia konvehteja, sillä ne eivät häviä minnekään, kuten taikinaan silputut osittain sekoittuu!

Mä nyt käytin vähän mitä sattuu suklaita tähän, mutta etenkin tuommoinen sitruuna-jogurttisuklaa vois olla aivan ihana sitruunamuffinssin sydämenä <3 Näihinkin tietysti tulee niin maku- kuin koostumuseroakin taikinaan, mikäli tähänkin pilkkois pelkästään näitä ihania jogurttisuklaita :)

Niin ja mähän itse tietenkin pilkoin puolikkaaseen taikinaan täyden määrän (12+25 konvehtia) suklaata ;D

24 muffinssia:

300 g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini-/vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl maitoa
50 kpl (rasia) konvehteja (Fazerin sitruuna-vadelma)



Varaa sivuun 24 (hyvänmakuista) konvehtia.

Ota margariini hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään.



Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään (kaakaojauhe siivilän/sihdin kautta, ettei jää paakkuja).



Pilko loput konvehdit (n. 25 kpl tai n. 150-200 g) haluamasi kokoiseksi silpuksi.





Vatkaa vaahdoksi margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon ensin kananmunat...



...ja sitten jogurtti.



Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.





Sekoita taikinaan suklaarouhe.





Laita lusikallinen taikinaa muffinivuokiin.



Aseta konvehti taikinan keskelle "sydämeksi".



Peitä konvehdit lopulla taikinalla.



Paista 225 -asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. (Itse paistoin meidän uunilla yli 15 minuuttia, kun tuli niin isoja muffinsseja.)



Muffinsseille voi tehdä kuorrutteen esim. pursotetulla kermavaahto-rahkaseoksella.

----

Ostoslista:

Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
Fazer Cacao -kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Lindahl's turkkialainen luomujogurtti - 3,55 € / kg
Valio laktoositon luomukevytmaitojuoma - 1,86 € / l
Fazer vadelma- ja sitruunajogurttitäyte - 2,83 € / 320 g


Yhteishinta: 5,80 € / 24 kpl

6 kommenttia:

  1. Hyvä jemma sulla tota suklaata ;D Mähän linkitän mun muffari reseptit seuraavaksi tämän kautta. Sun reseptit ja ohjeet (kuvineen) on niin perusteellisia että ei voi kun ihailla!!

    VastaaPoista
  2. Ihania muffineita! Mullakin on vielä vähän joulusuklaata jäljellä, mutta säästelen niitä yhden suklaakakun tekoon :)
    Sulla on tosi kiva blogi, linkitän sinut, että löydän tänne uudelleenkin :)

    VastaaPoista
  3. Monalisa: Mä jouduin jogurttisuklaat ostamaan itse, kamalaa! :D Mutta joo, jemma on ja pysyy, just tänään saatiin taas yks konvehtirasia tuomisina lisää :P

    Ja älä nyt, just tätäkin reseptiä harmittelin, kun oli niin kiireessä kuvattu xP Voi-sokeri-vaahtokin on melkein vaahdoksi vatkattu ja näin... vaikka onnistunut lopputuloshan se kai pääasia on. Mutta toki saa linkittää :D Sun blogissa olit sentään nuo muffinit nätiksi koristellut! Se rahkavaahto olis voinut olla hyvääkin tuossa :)

    Nina: Kiitos kehuista! Kiva, kun linkität ja tervetuloa toistekin! :)

    VastaaPoista
  4. Poisto ja uusi lisäys ilman kirjoitusvirheitä: Jestas että näyttävät ihanan suklaisilta! :P lähetäpä parikolmekymmenen tännekin!

    VastaaPoista
  5. Joo, tuolla mun käyttämälläni määrällä rouhittuakin suklaata koko muffinssit oli kuin pehmeää suklaata olis syönyt :D Valitettavasti joudut kyllä itse leipomaan, noi hävis meillä hetkessä!

    VastaaPoista
  6. Hei! Mielelläni jakaisin tämän Pinterestissä, mutta sinun sivulta en löytänyt "Pinterest" jakonäppäintä! :)

    VastaaPoista