19.1.2011

Pikkusuolaista torttutaikinasta



Vähän niin kuin pizzapaloja tekis, mutta lehtitaikinasta :D Jotain vastaavia olenkin joskus laiskana päivänä tehnyt, mutta varsinainen idea tällä kertaa bongattu Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista.

Helppoa ja nopeaa naposteltavaa vaikka vieraille tarjottavaksi. Näitä voi tehdä jääkaapin tähteistä, mutta melko vahvoja makuja tähän kannattaa valita, sillä lehtitaikina itsessäänhän ei yhtään miltään maistu. Alkuperäisen mukaan tein pippurikinkulla ja Aurajuustolla. Pelkällä kinkullakin tulee hyviä, kunhan käyttää just vaikka tuota valmiiksi pippuroitua kinkkua. Toisen erän tein tavallisesta leikkeleestä ja voitelin lehtitaikinalevyt ensin pippurituorejuustolla. Kolmas testierä todisti, että valkosipulituorejuustollakin tulee hyviä, ehkä parhaita :D

4 levyä lehti- tai torttutaikinaa
200 g pippurikinkkua
0,5 rasiaa (n.8-10 kpl) kirsikkatomaatteja
n. 75 g Aurajuustoa
juustoraastetta



Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Halutessasi kauli sulaneet taikinalevyt ohuemmiksi.



Suikaloi/paloittele kinkku. Viipaloi tomaatit.



Levitä täytteet lehtitaikinalevyille. (Kuvassa osassa Auraa ja osassa ei.)



Ripottele päälle juustoraastetta. (Tai näin laiskan ratkaisuna peitä juustosiivuilla.)



Paistaminen 225 asteessa 10-20 minuuttia.



Leikkaa hieman jäähtyneet lehtitaikinalevyt sopiviksi annospaloiksi.



----

Halutessasi voit käyttää esim. maustettuja tuorejuustoja. Tällöin voitele lehtitaikinalevyt tuorejuustolla ennen muiden ainesten lisäämistä!







----

Ostoslista:

Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,48 € / 8 kpl
Atria pippurikinkku - 3,30 € / 200 g
kirsikkatomaattirasia - 1,35 € / 250 g
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg

(Créme Bonjour (pippuri/valkosipuli) -tuorejuusto - 2,19 € / 200 g)
(Atria Saunapalvi - 2,69 € / 350 g)


Yhteishinta: 6,20 € / 16 kpl

6 kommenttia:

  1. Näyttää muuten ihan sairaan hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ja on tosi hyvää! :) Ja tosi näppärää!

    VastaaPoista
  3. Mun piti sit kokeilla näitä...Mun laihis alkaa pahasti unohtua, kun sun ruokia testailee.

    Mä kuitenkin laitoin tohon jotain valmiiksi suikaloituja kinkkua ja sit jotain pippuri&ruohosipuli-tuorejuustoa ja tomaattia ( tietysti juusto myös). On hyvää! Tämän kokeilun jälkeen uskaltaa kokeilla jotain muitakin "pizza" täytteitä.

    VastaaPoista
  4. Mäkin testasin näitä heti ekana iltana/yönä, kun reseptin olin bongannut! :D Ekan kerran tein jääkaappiin jääneistä pizzasuikaleista - onnistui hyvin niistäkin, kun laittoi vaan vähän vähemmän :) Monipuolisuus/muunneltavuus tässäkin plussaa taas ♥

    VastaaPoista
  5. Tekee mieli vähä itkee ku kattoo hinnat 2011 versus tänään

    VastaaPoista
  6. Ui juma make ja mä tykättiin näistä ollaan aika konsuumereja

    VastaaPoista