30.11.2010

New York Cheesecake



Oi, kyllä! Varmaankin monelle muullekin tuttu juustokakku? :) Ja nimenomaan paistettava, liivatteeton versio tällä nimellä. Alkuperäinen resepti kirjasta Parker, Jill & Joyce: Amerikan herkut.

Tämä on nyt se juustokakkujen Juustokakku! Ja nimenomaan tällä kyseisellä reseptillä. Joka muuta väittää, on väärässä! Tai ainakin eri mieltä mun kanssani :D

Aikalailla tasan 2 vuotta tulee nyt kuluneeksi siitä, kun elämäni ensimmäisen juustokakun leivoin ja just tällä reseptillä. Lämmöllä muistelen tuota tapahtumaa. Ja sille tielle jäätiin :D Ehkä ihan jokunen *köh köh* juustokakku on tullut tuon jälkeen leivottua, mutta vielä toista tämän voittanutta en ole löytänyt. Ehdoton suosikkini siis! <3

Mitenkään hirvittävän vaikeakaan tämä ei ole tehdä, mutta hieman kärsivällisyyttä monivaiheisen paistamisen kanssa vaatii. Hyvää tämä toki on ilman tuota kuorrutettakin, mutta se vähän niin kuin viimeistelee kokonaisuuden. Sitten vielä vähän jotain tuoreita marjoja tai muuta vastaavaa tuohon kylkeen niin... ei vaan sanat riitä kuvailemaan. Pahoittelen inhottavaa ylihehkutusta, mutta kun juustokakkuja paremmaksi vaan on vaikea kenenkään tulla mun lautaselleni laittamaan :D

Tähän loppuun tunnustan syntini ja myönnän käyttäväni aina ainoastaan 3 purkkia tuorejuustoa, vaikka alkuperäiseen ohjeeseen tulee 800 grammaa. Ei vaan vuoka riitä! :D Eikä mitään kevyt Violaa tai muita tököttejä tuoda tämän kakun lähelle sitten!

Tein tämän juustokakun tuossa reilu viikko sitten, kun kavereiden kanssa tavattiin meillä ja kuvat on vähän kiireessä otettuja. Tuossa annoskuvassa on hyvä yritys leikata kakusta ohut siivu itselleen :D Hyvin 4 ihmistä tästä puolet söi, mutta muuten tästä pitäisi ainakin 12:lle riittää.


Pohja:
200 g Digestive-keksejä
(1 rkl sokeria)
125 g voita tai margariinia

Täyte:
600-800 g maustamatonta tuorejuustoa
2-2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 kananmunaa
2 tl vastapuristettua sitruunamehua

Kuorrutus:
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl (2 prk) kermaviiliä

Paistaminen 175 -asteisessa uunissa 1 tunti + 20-40 minuuttia.
Jäähdyttäminen jonkin aikaa huoneenlämmössä + 4 tuntia jääkaapissa.



Sulata 125 grammaa voita/margariinia ja murskaa 200 grammaa keksejä.









Sekoita murskatut keksit ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin.



Painele seos irtoreunaisen, noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. (Kuvan vuoka leivinpaperilla peitetty 23cm lasivuoka ja laiskana painelin keksimurskan ainoastaan vuoan pohjalle.) Pane vuoka kylmään.





Vatkaa 600 g tuorejuustoa, 2 dl sokeria (tai 800 g tuorejuustoa + 2,5 dl sokeria), 2 rkl vehnäjauhoja, 2 tl vaniljasokeria ja 0,5 tl suolaa kulhossa tasaiseksi seokseksi.





Lisää 5 kananmunaa ja 2 tl (tai oman maun mukaan, itse laitan aina reilummin) sitruunamehua, vatkaa hyvin.





Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.



Paista kakkua noin 1 tunti, eli kunnes juustomassa on kiinteytynyt. (Unohdin kakun uuniin, joten ihan noin tummaksi ei tarvitse paistaa.)



Jäähdytä. (Kuuma kakku saattaa imaista kuorrutteen itseensä tai kermaviili saattaa juoksettua.)

Sekoita kuorrutuksen ainekset (2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 4 dl kermaviiliä) tasaiseksi seokseksi.





Levitä rahkaseos tasaisesti kakun pinnalle.



Paista uunissa vielä 20-40 minuuttia, kunnes kuorrutus on hyytynyt. (Itselläni ei ole alkuperäisen ohjeen 15 minuuttia riittänyt ikinä, mutta kyllä se kermaviili aina hyytyy!)



(^ Ja taas unohdin kakun uuniin! Jos kakun pinta ei ole aivan tasainen, rahkakuorrutus todennäköisesti halkeilee hieman, mutta ei yleensä ihan noin paljoa. Mutta kuten huomaa, ei tätä liikaa paistamalla ainakaan kovin helposti pilalle saa :D Vaikka vähän mehevämpi lopputulos on, jos ei aivan näin kuivaksi kakkua paista.)

Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä (jääkaapissa) vähintään neljä tuntia ennen tarjoamista.



----

Ostoslista:

LU Digestive Original - 1,58 € / 400 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g

Kraft Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g x 3
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Pirkka virike kananmuna - 2,19 € / 15 kpl
sitruuna - 0,44 € (1,75 €/kg)

Valio kermaviili - 0,70 € x 2


Yhteishinta: 9,20 €

14 kommenttia:

  1. pitääkin käydä huomenna kaupasta hakemassa tarvikkeet ja tehdä pitkästä aikaa juustokakkua, NAM!<3

    VastaaPoista
  2. Voi NAM! ♥ Ja just kun mie päätin pitää leipomistaukoa jouluun asti. :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa!

    Kiva blogi sinulla, erityisesti pidän tuosta ostoslistasta/ kokonaishinnasta!!

    VastaaPoista
  4. Sä teet välillä mun laihiksesta aika vaikeaksi :D Tällä kertaa jää kakku tekemättä mutta heti kun tää sokerilakko loppuu niin teen tuon juusto kakun ja syön sen yksin!

    VastaaPoista
  5. Herkullinen juustokakku, samoin kuin alla olevat muffinsit.
    Muistaakseni olen tehnyt tuon tyyppistä juustokakkua, mutta eipä olisi pahitteeksi uusia tämän ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
  6. Nam mikä kakku. Pitääkin kokeilla.

    Minun blogissa on sinulle hieman aurinkoa kiitokseksi näistä ihanista resepteistä!

    VastaaPoista
  7. r-udi, ehdottomasti kannattaa tehdä juustokakkua säännöllisesti :D Itsekin taas viime yönä leivoin, hyydytettävän tosin.

    Jolindha, ei mitään leipomistaukoa! :O Eikä etenkään joulun alla, kun on kaikki ihanat piparinmakuiset leivonnaiset ajankohtaisia :D

    Jenni, kiitos palautteesta! :)

    pipa, kyllä hyvä laihis vähän herkkuja sallii B) Mutta loppusuunnitelma saa kannatukseni! :D

    arleena, juustokakun leipominen ei koskaan ole pahitteeksi :D

    Monalisa, ehdottomasti uskallan tätä kyllä suositella kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  8. http://www.nelonen.fi/ohjelmat/neljän-tähden-illallinen/etusivu/viihde/keith-armstrongin-illallisen-reseptit <- tuon ja sinun ylläolevasi ohjeen yhdistelmä-muunnelma vois olla aika bueno :P Tosin tuossa minun linkittämässä juustokakun ohjeessa on sattunut ilmeisesti pikkukämmi, kun ohjeiden perusteella kuorrutuksessa kuuluis olla vispikerman tilalla ranskankerma ja toisinpäin. Mutta ehdottomasti teen oman variaation näiden risteytyksestä ja testaan :P

    VastaaPoista
  9. Mä tuon jakson katselinkin! :D Kovin ylistäviä kommentteja ei näyttänyt tuo kakku saaneen, mutta ehkä reseptejä yhdistelemällä onnistut! :) Itsehän mä tietenkin olen sitä mieltä, että tää mun reseptini on täydellinen jo tällaisenaan ;)

    VastaaPoista
  10. Nyt on tätä kakkua kokeiltu ja NAM! Ehdottomasti mun lempparijuustokakku! Linkkasin blogistani tänne. :D

    VastaaPoista
  11. No niin, oikein! B) Tää ihan perusversio on vaan niin mielettömän hyvää <3 Ja aika voittamaton, vaikka melko pätevän kilpailijan tälle jo taas tällä viikolla löysin. Tästä varmasti kuulemme vielä ;)

    VastaaPoista
  12. Tämä on täydellistä!
    Juurikin tuolla samalla ohjeella teen,ei ole voittanutta!Nam!
    Maailman paras juustokakku!

    VastaaPoista
  13. En voisi enempää olla kanssasi samaa mieltä! :)

    VastaaPoista
  14. Ihana ohje! Kiitos! Tällaista täydellistä jenkki-juustokakku suhdetta ollaan etsitty kauan! Nam:)

    VastaaPoista