7.11.2010

Juustoinen jauhelihakastike



Jotta ruokablogina pysytään niin täytynee alkaa kuvata ne kaikkein yksinkertaisimmatkin ruoat. Nälkäinen ihminen ei paljon ala annosta asettelemaan :D Tätä ollaan muutaman kerran syöty, kun juustoisista ruoista tykkään eikä aina jaksa kanaakaan syödä.

Helppo ja nopea peruskastike vähän kuitenkin erilaisena. Tällä reseptillä kastikkeesta tulee kivasti miedon tulinen (ainakin tällainen herkkäsuinen nössö sai hyvän jälkipoltteen, vaikka mies ei huomannut kuulemma mitään tulisuutta :D ), mutta jos oikeasti tulisuutta kaipaa niin pepperonit voi vaihtaa jalapenoihin.

Alkuperäinen resepti Pirkka.fi. Kastike riittää neljälle.

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2-6 mietoa pepperonia (tai jalapenoja)
(n. 0,5 tl suolaa)
1 tl rouhittua mustapippuria
3 dl vettä
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 pkt (200-250 g) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Perinteinen)
(1-2 tl pizzamaustetta)



Kuori ja hienonna sipuli.



Leikkaa pepperonit renkaiksi.



Kuullota sipuli öljyssä pannulla.



Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää pepperonit, (suola), mustapippuri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia.



Lisää joukkoon tomaattipyree ja sulatejuusto. (Mausta lopuksi pizzamausteella.)



Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja kastike on tasainen.



Tarjoa keitetyn pastan (kuvassa täysjyväspagetti) tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,38 € / 0,786 kg
Keiju auringonkukkaöljy - 1,53 € / 500 ml
sipuli - 1,39 € / kg
Linea Verde kreikkalainen mieto pepperoni - 1,68 € / 180g/350g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow tomaattisose - 0,23 €
Koskenlaskija Perinteinen - 2,67 €


Yhteishinta: 5,30 € / 4 annosta

5 kommenttia:

  1. kiitos etin jauhelihasta ja jalapenosta saatavaa helppoa ruokaa ja tätä teen!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maittaa! :) Jalapenoja jauhelihan kanssa itse käytän yleensä texmex-mättöihin tai just tällaisiin juustoisiin juttuihin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Tuli erittäin maukas kastike, tosin hieman liikaa laitoin pepperoneja :P

    VastaaPoista
  4. Kiva juttu, että maistui! :) Sulatejuusto onneks vähän tasoittaa enintä tulisuutta tässä, mutta aika usein onnistun silti itsekin liikaa pepperoneilla läträämään :P

    VastaaPoista
  5. There is also a large vary of exercise plan on the internet that are
    easy to observe. The shorter the relaxation time the more
    challenging the muscular tissues are labored.

    Here is my web blog: the flex Mini

    VastaaPoista