25.11.2010

Täytetyt herkkusienet



Ehdottomasti Aurajuusto on paras täyte herkkusieniin, mutta jos vaihtelua haluaa niin välillä voi käyttää muitakin juustoja tai tehdä täytetahnan itse. Tämä resepti tuli vastaan Kotona -blogissa :) Itse kääräisin sienet vielä pekoniin, että sain tuon miehenkin syömään, mutta hyviä ovat ilmankin.

6 kpl jumboherkkusieniä (tai rasia tavallisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 isoa valkosipulinkynttä (tai 2 ykskyntistä)
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
1-2 pkt pekonia

Paistaminen 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Puhdista sienet. Leikkaa varrenpäät pois. Koverra jalat sienestä (ja silppua ne täytteeseen).

Sekoita juusto, (jalkamurska), valkosipulisilppu ja mausteet tasaiseksi seokseksi.





Täytä sienet.



(Kääri pekoniin.)



Kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia (kunnes pekoni on kypsää).



Tarjoa sienet salaattipedillä tai sellaisenaan ruoan lisukkeena/naposteltavana.

----

Ostoslista:

Champ herkkusienet - 2,45 € / 200 g
Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
HK Amerikan pekoni - 1,85 €


Yhteishinta: 4,60 € (pekonilla 8,30 € ) / pieniä sieniä 14-24 kpl

2 kommenttia:

  1. teinpäs muuten toissapäivänä näitä, tosin täytteeksi laitoin aurajuustoa ja oli ihan paras yhdistelmä ikinä! Mieskin joka ei tykkää herkkusienistä ja sinihomejuustosta myönsi nihkeästi, että tuo kokonaisuus oli herkullinen :D

    VastaaPoista
  2. Herkkusieniin Aura onkin kyllä paras täyte! :) Mä voisin auratäytteisillä pikkuherkkusienillä herkutella loputtomiin ♥ Yleensä nekin tulee käärittyä pekoniin, mutta maittaa loistavasti kyllä ilmankin.

    VastaaPoista