25.11.2010
Täytetyt herkkusienet
Ehdottomasti Aurajuusto on paras täyte herkkusieniin, mutta jos vaihtelua haluaa niin välillä voi käyttää muitakin juustoja tai tehdä täytetahnan itse. Tämä resepti tuli vastaan Kotona -blogissa :) Itse kääräisin sienet vielä pekoniin, että sain tuon miehenkin syömään, mutta hyviä ovat ilmankin.
6 kpl jumboherkkusieniä (tai rasia tavallisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 isoa valkosipulinkynttä (tai 2 ykskyntistä)
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
1-2 pkt pekonia
Paistaminen 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Puhdista sienet. Leikkaa varrenpäät pois. Koverra jalat sienestä (ja silppua ne täytteeseen).
Sekoita juusto, (jalkamurska), valkosipulisilppu ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
Täytä sienet.
(Kääri pekoniin.)
Kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia (kunnes pekoni on kypsää).
Tarjoa sienet salaattipedillä tai sellaisenaan ruoan lisukkeena/naposteltavana.
----
Ostoslista:
Champ herkkusienet - 2,45 € / 200 g
Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
HK Amerikan pekoni - 1,85 €
Yhteishinta: 4,60 € (pekonilla 8,30 € ) / pieniä sieniä 14-24 kpl
Tunnisteet:
* Suolapalat,
* Vhh / karpihko,
Aurajuusto,
Herkkusieni / muut sienet,
Pekoni
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
teinpäs muuten toissapäivänä näitä, tosin täytteeksi laitoin aurajuustoa ja oli ihan paras yhdistelmä ikinä! Mieskin joka ei tykkää herkkusienistä ja sinihomejuustosta myönsi nihkeästi, että tuo kokonaisuus oli herkullinen :D
VastaaPoistaHerkkusieniin Aura onkin kyllä paras täyte! :) Mä voisin auratäytteisillä pikkuherkkusienillä herkutella loputtomiin ♥ Yleensä nekin tulee käärittyä pekoniin, mutta maittaa loistavasti kyllä ilmankin.
VastaaPoista