25.11.2010

Kukkakaali-herkkusienipaistos



Käyn taas henkistä taistoa itseni kanssa, kun tää maistuu sipulille! :P Mun makuuni siis turhan voimakkaasti, mutta muuten oikein hyvää! Alkuperäinen resepti Kotona-blogista.

800 g kukkakaalia
100 g herkkusieniä
1 sipuli
rypsiöljyä, suolaa
2 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria, (basilikaa)
juustoraastetta

Paistaminen 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.



Huuhdo ja erottele kukkakaalikukinnot ja pilko varsiosuus.



Keitä kannella peitettynä al denteksi (lähes kypsäksi) suolalla maustetussa niukassa vesimäärässä noin 5 minuuttia.



Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Silppua sipuli.



Kuullota sienet ja sipulit kuumalla pannulla rypsiöljyssä.



Voitele uunivuoka.



Sekoita kukkakaali ja herkkusieni-sipuliseos keskenään ja laita voideltuun uunivuokaan.





Sekoita nesteet, munat ja mausteet keskenään.



Kaada seos vuokaan.





Ripottele pinnalle juustoraastetta.



Kypsennä 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.



----

Ostoslista:

kukkakaali - 0,825 € / 3,67 € (4,45€/kg)
Champ herkkusieni - 2,45 € / 200 g
sipulipussi - 1,39 € / kg
Keiju rypsiöljy - 1,53 € / 500 ml
Pirkka virike kananmuna - 2,19 € / 15 kpl
Valio créme fraîche - 1,20 €
Valio ruokakerma - 0,85 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg


Yhteishinta: 8 €

4 kommenttia:

  1. Tää on pakko tehdä! Mies suunnilleen laattaisi jos joutuisi syömään tota mutta jää sitten mulle enemmän :D

    VastaaPoista
  2. Haha :D Meilläkin tuli vähän marinaa tuosta, mutta kiltisti mieskin söi kuitenkin. Mua itseäni potki vastaan toi sipuli, mutta muuten on hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka herkullista!
    Tykkään tosi paljon kukkakaalista ja -gratiinista varsinkin. Nam!
    Muutenkin sulla on tosi ihana blogi, kun on vaiheineen kerrottu kunnolla, mitä tapahtuu. Mukava piirre näinä massaruokablogien aikana, jonne postataan vaan pelkät kuvat ja ruoan nimi :)

    Niin ja cheddarkastike saa vähän ytyä siitä ranskankermasta verrattuna kuohukermaan. Tulee vähän happamuutta. Mie en kyllä ole kuohukermalla koittanut, mutta jotenkin tuntuis et siitä tulis tosi löysä ja liian "kermainen" :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kehuista! :) Mä olen nykyään vähän meinannut laiskistua noiden vaihekuvien suhteen, mutta aina ajoittain tulee kyllä palautetta niiden tarpeellisuudestakin. Etenkin meilläkin toi mies on alkanut tekemään enemmän ruokaa nyt, kun reseptit on sille valmiiksi "tulkittu auki" :D

    Joo, kuohu-/ruokakermalla tulee semmoinen pehmoisen kermainen cheddarkastike :D Ihan liruhan se kastike kermalla lämpimänä on, mutta just jonkun muusin kanssa toimii mun makuun loistavasti :)

    VastaaPoista