24.11.2010

Juustoinen suolapähkinä-pastasalaatti



Alkuperäinen resepti: myllynparas.fi

Itse vähän muokkailin niin, että jätin sellerit pois ja kastiketta tein alkuperäistä enemmän. Ja suolapähkinöitä en sekoittanut muihin aineksiin vaan lisäsin ne vasta salaatin päälle. Ei mitenkään erityisen hyvää, mutta mähän nyt en yleisestikään niin pastasalaatin ystävä ole :P Suolapähkinät oli kivoja! Ja eläinmakaroni! :D

Pääruoka neljälle, lisukkeeksi kahdeksalle.

4 dl kuviomakaroneja
3 dl vettä
3 dl appelsiinituoremehua
1 tl suolaa
n. 100 g kermajuustokuutioita
1 päärynä
(100 g varsiselleriä)
n. 100 g suolapähkinöitä
200 g viinirypäleitä, vihreitä tai tummia

Kastike:
2 dl kermaviiliä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
170 g sinihomejuustoa
1,5 tl hienonnettua viherpippuria



Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla.



Lisää makaronit ja keitä salaattiin al dente eli n. 8. min.



Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.



Kuutioi juusto ja päärynä pieniksi palasiksi. Halkaise viinirypäleet.







Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.



Valmista kastike sekoittamalla sinihomejuustomuruset kermaviiliin ja maustamalla kastike sopivaksi.









Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.





----

Ostoslista:

Myllyn Paras vekkuli eläinmakaroni - 0,91 € / 400 g
Rainbow appelsiinitäysmehu - 0,79 € / litra
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg
päärynä - 1,13 € / 2 kpl
Rainbow suolapähkinät - 2,25 € / 300 g
tumma, siemenetön viinirypäle - 2,39 € / 500 g

Kastike:
Valio kermaviili - 0,70 €
sitruuna - 0,56 €
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 €
viherpippuri, kokonainen - 1,79 € / 9 g


Yhteishinta: 7 € (3,60 + 3,40)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti