5.11.2010

Juustoteeleipä



Siinä vaiheessa ollaan asian ytimessä, kun ihminen on liian laiska sulattaakseen leipää pakastimesta ja päättää sen sijaan leipoa itse. Menikö tää nyt jotenkin ristiin vai onko tää näin ainoastaan mun logiikassani? :D

Tähän viitaten voimme siis päätellä, ettei kovin vaikeaa leivottavaa voi tämäkään olla. Resepti on taas vanhasta yläasteen köksän kirjasta. Yksi annos on yksi leipä, joten mä teen aina tupla-annoksella. Kaks leipää mahtuu vielä pellille yhtä aikaa ja hyvin nopeasti noi leivät aina häviää näin kahdenkin syöden, joten yks ei edes riittäis mihinkään :P

2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
3 rkl öljyä tai 50 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa

Paistaminen 250 asteessa n. 10-15 minuuttia.



Raasta juusto.



Sekoita kuivat aineet keskenään (2 dl vehnäjauhoja, 1 tl paprikajauhetta, 1,5 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa ja 1 dl juustoraastetta).



Lisää maito (1 dl) ja öljy (3 rkl). Sekoita.





Kaada taikinakökkö leivinpaperille uunipellille. (Kuvassa taikina tuplattuna = 2 leipää.)



Painele jauhotetuin käsin taikinasta pyöreä, matala leipä.



Jaa leipä leivinpyörällä kevyesti painaen kahdeksaan osaan. (Älä paina pyörää aivan pohjaan asti.)



Paista leipää 250 asteessa 10-15 minuuttia. (Kuvan leiville 15 minuuttia oli hieman liikaa.)



Murra hieman jäähtynyt leipä osiin. Parhaimmillaan leipä on uunituoreena.





----

Ostoslista:

Bake Dreams puolikarkea vehnäjauho - 0,55 € / 2 kg
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg
Keiju Auringonkukkaöljy - 2,19 € / 500 ml
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / litra


Yhteishinta: 0,70 € / 1 leipä

6 kommenttia:

  1. Näyttää TOSI herkulliselta!! Kiva kun kävit vierailulla, niin keksin tulla tänne katsomaan kaikkea ihanaa! Linkitin sinut :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä, jos vaan olisin ollut tekohetkellä paikalla, en ois kyllä voinu pitää näppejäni erossa ;) Ja aah, noin paljon juustoa, kuola valuu :P

    VastaaPoista
  3. Onneli, kiva, kun tulit käymään! :)

    Noora, no munkin "hieman jäähtynyt leipäni" on noissa kuvissa melkein uunikuuma, kun ei malttanut itsekään edes jäähtymistä odottaa :D

    VastaaPoista
  4. Miä tein nämä ihan ohjeen mukaan (paprikajauhetta holahti kylläkin ruokalusikallinen sen teelusikallisen sijaan) mutta silti tekeleeni olivat aivan mauttomia :o Kumma juttu. Leipä kyllä näyttää vastuttamattomalta, mutta maistuu vähän niinkun paperille :D.

    VastaaPoista
  5. Oho, onpa kumma tosiaan! :O Kun mun makuuni tää on ihanan juustoista, vaikka ei mausteetkaan olis just niin tarkat :D Ja mäkin käytän tähän aina melko mietoa juustoa niin ei pitäis siitäkään olla kiinni, hmmm...

    VastaaPoista